Octavia 1.5 TSI 6M - Драгомир
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- neshtoZabavno
- Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023
Има го наистина и момента, че понякога безжичната връзка се разпада. При мен все още на един конкретен светофар в Стара Загора всеки път Android Auto се разкача и закача автоматично наново след като вече съм минал кръстовището. Когато телефона е вързан с кабел няма такъв проблем.
Но в конкретния случай със "сърцебиенето" не мисля,че изобщо е нещо свързано с Android Auto или Apple CarPlay.
Но в конкретния случай със "сърцебиенето" не мисля,че изобщо е нещо свързано с Android Auto или Apple CarPlay.

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
-
asenpopov
- Гараж: Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
Днес взех моята от Дружба, че беше за инспекция на 30к и видях, че твоята беше паркирана отпред. Има ли вече някаква развръзка с проблема с медията?
- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
Миналата седмица седмица стоя два дни в ЕТ за инспекция и за проблема с медията. Имахме и малко разправии, но ще пиша за тях друг път.
Днес сутринта пак я закарах. Проблемът с грешка помощ при паркиране си стои. Казаха, че ще качват някакъв софтуер на колата и да правят тестове. Да видим.
Днес сутринта пак я закарах. Проблемът с грешка помощ при паркиране си стои. Казаха, че ще качват някакъв софтуер на колата и да правят тестове. Да видим.
- Драгомир
На 21 септември взех колата. Констатираха, че трябва да се смени дисплея на мултимедията.
Отделно казаха, че са качили някакъв софтуер, правили тестове и изглеждало, че проблемът с "грешна помощ при паркиране" е решен.
Разбрахме се да закарам колата отново на 9 октомври да сменят дисплея и хем междувременно да видим дали отново ще се появи грешката при паркиране.
Взех колата от Дружба и тръгнах към Младост. Спрях на Лукойл Бизнес парк. Заредих, запалих да тръгвам и бам - пак грешка.
Звъннах веднага на приемчика. Той каза, че евентуално може да е свързано със слаб акумулалатор. Казах му, че според мен не е това, защото като тръгнах от Дружба бях забравил да спра Старт-стопа и той веднага започна да ми гаси двигателя по кръстовищата. При слаб акумулатор не гаси двигателя.
На 9-ти закарах колата. Вчера приемчикът ми се обади, че дисплея е сменен, и са готови с тестовете за грешка помощ при паркиране.
Отидох да си взема колата.
Приемчикът ми показа, че от Чехия са изпратили нов софтуер за парктроника. В отговора на чехите пише, че знаят за проблема с парктроника и се среща при доста коли. Явно още не знаят точно какво да напварят (или не искат, защото ще им е скъпо). Приемчикът каза, че може по някое време да има сервизна акция, но засега се надяват, че този софтуер ще реши / закърпи проблема.
Тръгнах да си ходя, запалих и гледам на дисплея върти Настройките се зареждат.

Казах, си за секунда, две ще се заредят. Да, ама не. На втория светофар спрях на червено. Загазих двигателя, пак запалих - още върти Настройките се зареждат.
Завъртях обратен и пак в ЕТ. Приемчикът мига, цъка, вика не знам какво става. Пробва да рестартира медията, но нищо не стана.
Интересно, че настройките на климатика, избор на шофиране, парктроник, блутут, старт стоп работят.
Но няма звук от аудио източниците и радиото, менюто на мултимедията не е активно и на дисплея си върти само

Взех си колата, че утре заминавам за Германия и не исках да стои цяла седмица при тях.
Разбрахме се като се прибера да я закарам пак.
Днес въртях из града по задачи - същата работа.
Взе сериозно да ми писва. Е.ати скапания софтуер и хардуер на медията![ireful1 [smilie=ireful1.gif]](./images/smilies/ireful1.gif)
Отделно казаха, че са качили някакъв софтуер, правили тестове и изглеждало, че проблемът с "грешна помощ при паркиране" е решен.
Разбрахме се да закарам колата отново на 9 октомври да сменят дисплея и хем междувременно да видим дали отново ще се появи грешката при паркиране.
Взех колата от Дружба и тръгнах към Младост. Спрях на Лукойл Бизнес парк. Заредих, запалих да тръгвам и бам - пак грешка.
Звъннах веднага на приемчика. Той каза, че евентуално може да е свързано със слаб акумулалатор. Казах му, че според мен не е това, защото като тръгнах от Дружба бях забравил да спра Старт-стопа и той веднага започна да ми гаси двигателя по кръстовищата. При слаб акумулатор не гаси двигателя.
На 9-ти закарах колата. Вчера приемчикът ми се обади, че дисплея е сменен, и са готови с тестовете за грешка помощ при паркиране.
Отидох да си взема колата.
Приемчикът ми показа, че от Чехия са изпратили нов софтуер за парктроника. В отговора на чехите пише, че знаят за проблема с парктроника и се среща при доста коли. Явно още не знаят точно какво да напварят (или не искат, защото ще им е скъпо). Приемчикът каза, че може по някое време да има сервизна акция, но засега се надяват, че този софтуер ще реши / закърпи проблема.
Тръгнах да си ходя, запалих и гледам на дисплея върти Настройките се зареждат.

Казах, си за секунда, две ще се заредят. Да, ама не. На втория светофар спрях на червено. Загазих двигателя, пак запалих - още върти Настройките се зареждат.
Завъртях обратен и пак в ЕТ. Приемчикът мига, цъка, вика не знам какво става. Пробва да рестартира медията, но нищо не стана.
Интересно, че настройките на климатика, избор на шофиране, парктроник, блутут, старт стоп работят.
Но няма звук от аудио източниците и радиото, менюто на мултимедията не е активно и на дисплея си върти само

Взех си колата, че утре заминавам за Германия и не исках да стои цяла седмица при тях.
Разбрахме се като се прибера да я закарам пак.
Днес въртях из града по задачи - същата работа.
Взе сериозно да ми писва. Е.ати скапания софтуер и хардуер на медията
-
6_without_10
Какъв е модела на конкретната медия? Предполагам, че 10 инчовата във фейслифта е същата?
- oggie
- Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI
Уж купуваме нови коли да не обикаляме по сервизите.....не и Шкода.
- Драгомир
Питах вчера приемчика дали при фейслифта проблемът с медията е решен. Каза, че и там има проблеми.
- neshtoZabavno
За този проблем бях чел в някоя тема в BriSkoda решението. Ще го потърся и при успех ще ти пратя да видиш дали при теб ще свърши работа.

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
- pdimanov
- Гараж: VW T-roc 2019, 1.5 TSI, 150hp, 7-speed DSG
Superb III FL Scout 2020, 2.0 TDI, 190hp, 7-speed DSG
Баща ми имаше същия проблем, но при него мултимедията не палеше изобщо. Гаранционно пробваха няколко пъти софтуерни обновявания и какво ли не, но нищо не сработи. Накрая гаранционно смениха цялата мултимедия и оттогава не е имал проблем.
- neshtoZabavno
Не е точната тема, но уж ако откачиш акумулатора за час някъде се оправяло. Естествено след като закачиш отново най-вероятно колата ще се освятка цялата, но би трябвало всичко да угасне след 5-10 минутно каране: https://www.briskoda.net/forums/topic/5 ... -settings/

- Драгомир
Най-вероятно това трябва да направят и с моята медия, но гледат да минат с възможно най-малко разходи.pdimanov написа: 12.10.2024, 22:01:16 Накрая гаранционно смениха цялата мултимедия и оттогава не е имал проблем.
@neshtoZabavno,
Благодаря за жокера!
Мисля да не откачам акумулатора, защото утре заминавам и колага няма да ми трябва. Другата събота ще им я закарам направо да си оправят кашите, че много издънки им се събраха.
Можеха поне да я пробват преди да ми се обадят, че е готова.
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Драго, органзиирай едно идване до ЕТ Бургас да се видиш в отношение и работа при Вуйчо Ваньо @petel,Драгомир написа: 12.10.2024, 23:45:11 Другата събота ще им я закарам направо да си оправят кашите, че много издънки им се събраха.
Можеха поне да я пробват преди да ми се обадят, че е готова.
Не случайно даже хора от София идват при него и дилърството .
Лично ще ти организирам VIP Тур из Циганската мааала

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- Драгомир
Днес паля и бам - пак грешка Помощ при паркиране.
Излиза, че след "ремонта" е по-зле от преди.
Вече не знам да се смея ли, да плача ли или да псувам![dash1 [smilie=dash1.gif]](./images/smilies/dash1.gif)
Излиза, че след "ремонта" е по-зле от преди.
Вече не знам да се смея ли, да плача ли или да псувам
![dash1 [smilie=dash1.gif]](./images/smilies/dash1.gif)
- Драгомир
Вчера си спретнах голям номер.
Бяхме в Марково и аз товаря багажите да си тръгваме към София. Колата беше заключена и бях отворил само багажника. Тъкмо качих всичко в колата, затворих багажника, видях мигачите да премигват, че ключа е в колата, но не реагирах. Не веднъж ми се е случвало ключът да остане в багажника, но той не се е заключвал докато ключът е вътре, отварял съм и съм го вземал. Този път, обаче, влязох в къщата да извикам жена ми и децата и когато излязохме след няколко минути - багажникът заключен.
Та ако на някой му се случи да си забрави ключа в багажника при заключена кола - багажникът не се заключва веднага. Човек може веднага да отвори и да си вземе ключа. Но мине ли известно време, предполагам половин или една минута, колата се заключва!
Резервният ключ в София.
Качихме се в О3-ката и газ към София да си взема резервния ключ. Много се изкефих да си покарам пак старата кола. Поради по-късите 5-та и 6-та скорост колата се кара по-приятно на магистрала. Моторът държи по-високи обороти и е по-отзивчив при ускорение. Е, разбира се и шумът в купето е повече. На 6-та с 140 км/ч О3 е на 3000 об., а О4 е на 2450 об.
На връщане към Пловдив "чукнах" 136к км. Това случи 10-ина дни след като колата стана на 10 години.

В същият този момент установих и че прегледът е изтекъл пак преди 10-ина дни. Добре, че се върнах без проблеми.
Ето и разхода на О3 за Марково, двора на къщата -София, Младост 2 - Марково, обратно в двора с едно отбиване до Джъмбо.

Отключих си колата и газ пак към София.
По магистралата нямаше много коли и си покарах с кеф.
Ето и разхода на О4 от двора в Марково до гаража в София, Младост 2

Бяхме в Марково и аз товаря багажите да си тръгваме към София. Колата беше заключена и бях отворил само багажника. Тъкмо качих всичко в колата, затворих багажника, видях мигачите да премигват, че ключа е в колата, но не реагирах. Не веднъж ми се е случвало ключът да остане в багажника, но той не се е заключвал докато ключът е вътре, отварял съм и съм го вземал. Този път, обаче, влязох в къщата да извикам жена ми и децата и когато излязохме след няколко минути - багажникът заключен.
Та ако на някой му се случи да си забрави ключа в багажника при заключена кола - багажникът не се заключва веднага. Човек може веднага да отвори и да си вземе ключа. Но мине ли известно време, предполагам половин или една минута, колата се заключва!
Резервният ключ в София.
Качихме се в О3-ката и газ към София да си взема резервния ключ. Много се изкефих да си покарам пак старата кола. Поради по-късите 5-та и 6-та скорост колата се кара по-приятно на магистрала. Моторът държи по-високи обороти и е по-отзивчив при ускорение. Е, разбира се и шумът в купето е повече. На 6-та с 140 км/ч О3 е на 3000 об., а О4 е на 2450 об.
На връщане към Пловдив "чукнах" 136к км. Това случи 10-ина дни след като колата стана на 10 години.

В същият този момент установих и че прегледът е изтекъл пак преди 10-ина дни. Добре, че се върнах без проблеми.
Ето и разхода на О3 за Марково, двора на къщата -София, Младост 2 - Марково, обратно в двора с едно отбиване до Джъмбо.

Отключих си колата и газ пак към София.
По магистралата нямаше много коли и си покарах с кеф.
Ето и разхода на О4 от двора в Марково до гаража в София, Младост 2

- Scub40
- Гараж: Шкода Кодиак 2.0TSI LPG 190к.с 4х4 ДСГ7
Шкода Октавия Комби 3 фейслифт 1,6тди ръчка 2020
Да не е изтекла и винетката... ![scratch_one-s_head [smilie=scratch_one-s_head.gif]](./images/smilies/scratch_one-s_head.gif)