@R Dynamic LR5: Хехе, добра провокация
От Октавия на Кодиак
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
OctavianNot
- Гараж: Škoda Karoq
От Октавия на Кодиак
Карам Карок, а не Кодиак, но според мен Кодиак с правилно каране ще е много по-добре от Октавия по чукарите?
@R Dynamic LR5: Хехе, добра провокация![kiss3 [smilie=kiss3.gif]](./images/smilies/kiss3.gif)
@R Dynamic LR5: Хехе, добра провокация
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
От Октавия на Кодиак
И двата са ок.
Аз бих избрал Кодито, защото е по комфортно според мен.
Аз бих избрал Кодито, защото е по комфортно според мен.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- netizen
- Гараж: ID.7 Pro Tourer
От Октавия на Кодиак
Не знам как сравнявате кодияк и карок. Карока е е мъничка кола, във всяко едно измерение.
А за проходимост... При нормално ползване, а не да ходиш по нивята си е перфектен. Тези коловози миналата зима ги прокарах с всесезонни гуми и натиснато копче офроуд - никакви дори наченки на драми

А за проходимост... При нормално ползване, а не да ходиш по нивята си е перфектен. Тези коловози миналата зима ги прокарах с всесезонни гуми и натиснато копче офроуд - никакви дори наченки на драми

- froggy
- Гараж: Škoda Octavia 1.6 TDI 110cv 2017
От Октавия на Кодиак
Има ли тема да се прочете повече за това "адаптивно окачване" и предимствата му или може да се обясни тук с две думи, и има ли го при Кодиак също?
- oggie
- Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI
От Октавия на Кодиак
С две думи една много скъпа система съставена от контролен блок, куп датчици, амортисьори, компресори и какво ли още не която докато работи е върха на сладоледа но тръгне ли да се чупи е кошмар. В общи линии променя височината на автомобила според различните режими на работа. Сваля го ниско долу когато е спрян за да слизаш по-лесно и да товариш, снишава автоматично, когато достигнеш магистрална скорост, качва го нагоре, когато избираш различните режими за офроуд или поне така беше при мен на Гранд Черокито.
- R Dynamic LR5
- Гараж: 6M
От Октавия на Кодиак
froggy,
Ето го при Туарег
https://www.volkswagen-newsroom.com/en/ ... nsion-4299
С подобно окачване, при избор на съответният режим и до определена скорост на движение, купето на колата се повдига с до 70 мм.
Няма такова нещо за Кодияк, не са достатъчно пораснали от Шкода, според Компанията Майка, за да предоставят Волфсбург подобна благина на Млада Болеслав.
Ето го при Туарег
https://www.volkswagen-newsroom.com/en/ ... nsion-4299
С подобно окачване, при избор на съответният режим и до определена скорост на движение, купето на колата се повдига с до 70 мм.
Няма такова нещо за Кодияк, не са достатъчно пораснали от Шкода, според Компанията Майка, за да предоставят Волфсбург подобна благина на Млада Болеслав.
-
OctavianNot
От Октавия на Кодиак
Понеже малко се засегнах (:
Карок НЕ е мъничка кола във всяко едно измерение, ами е съизмерима с Октавия (да, по-малък багажник (има Karoq), но пък повече просвет)!
Понеже не виждам на froggy каква му е Октавия-та, ето размерите на багажника на 2та варианта (Octavia):
Škoda Octavia FL - 600 l.
New Škoda Octavia Combi - 640 l.
За сравнение Karoq е - 521 l.
А New Kodiaq е 910 l.
И да, ако мога И аз ще карам Kodiaq!
+ за да възпалим всички от семейството
- малка е Kamiq - само 400 l
Карок НЕ е мъничка кола във всяко едно измерение, ами е съизмерима с Октавия (да, по-малък багажник (има Karoq), но пък повече просвет)!
Понеже не виждам на froggy каква му е Октавия-та, ето размерите на багажника на 2та варианта (Octavia):
Škoda Octavia FL - 600 l.
New Škoda Octavia Combi - 640 l.
За сравнение Karoq е - 521 l.
А New Kodiaq е 910 l.
И да, ако мога И аз ще карам Kodiaq!
+ за да възпалим всички от семейството
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
От Октавия на Кодиак
oggie, Е ако Чероки ти е паркетник, значи нямаме идентични критерии и е безмислено да продължаваме.
Не съм ги мерил с ролетка, но по семейна традиция, колата винаги е тъпкана с багаж до последно, та знам какво съм пъхал вътре.
Това вероятно е с паднали седалки. Имал съм Октавия 1,2,3 комби, Супърб 2 комби, сега Кодиак. Багажника на Кодиака е съизмерим с този на Октавия. Повече е вертикално и на ширина, но е по-къс. Супърба ги бие и двете.
Не съм ги мерил с ролетка, но по семейна традиция, колата винаги е тъпкана с багаж до последно, та знам какво съм пъхал вътре.
Бееееее.....
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
От Октавия на Кодиак
Тука офроуд форум станахме 
И Карок и Кодито си имат съезмерима проходимост. Пре достатъчна.
Кой луд,ще вкара такава хубава кола в гората да я дере в трънките. Или в калта да набуха всичко с кал. Да се накъсат маншоните,да се запушат отдушници в дифа, раздатката и т.н. Или в локви да влезе влага в електрониката на халдекса и рейката.
Пълни простотии се говорят тука
Ако си мразиш колата,портфейла и времето,карай си Кодито или Карока по този начин. Той веднага няма да се счупи,ще мине,но му разказваш играта.
За гората има кенефи като Сузукита, Митсубишита, Тойоти и тем подобни Дайхатсута дето не стават за асфалта. С тях като отидеш до София и може да се застреляш после, от отчаяние от живота и съдбата си.
И Карок и Кодито си имат съезмерима проходимост. Пре достатъчна.
Кой луд,ще вкара такава хубава кола в гората да я дере в трънките. Или в калта да набуха всичко с кал. Да се накъсат маншоните,да се запушат отдушници в дифа, раздатката и т.н. Или в локви да влезе влага в електрониката на халдекса и рейката.
Пълни простотии се говорят тука
Ако си мразиш колата,портфейла и времето,карай си Кодито или Карока по този начин. Той веднага няма да се счупи,ще мине,но му разказваш играта.
За гората има кенефи като Сузукита, Митсубишита, Тойоти и тем подобни Дайхатсута дето не стават за асфалта. С тях като отидеш до София и може да се застреляш после, от отчаяние от живота и съдбата си.
Последно промяна от bega4kata на 10.10.2024, 21:57:27, променено общо 1 път.
GUNTER SERVICE

-
OctavianNot
От Октавия на Кодиак
@Цецо75: По каталог виждам, че дават следното:
--- KODIAQ 2 ---
За 5-местна версия:
Без резервна гума, със задни седалки - вдигнати: 910 л.
Без резервна гума, със задни седалки - свалени: 2105 л.
За 7-местна версия:
Без резервна гума, с 3-ти ред седалки - вдигнати: 340 л.
Без резервна гума, с 3-ти ред седалки - свалени: 845 л.
Без резервна гума, с 2-ри и 3-ти ред седалки - свалени: 2035 л.
--- OCTAVIA 4 ---
За седан версия:
Без резервна гума, със задни седалки - вдигнати: 600 л.
Без резервна гума, със задни седалки - свалени: 1550 л.
За комби версия:
Без резервна гума, със задни седалки - вдигнати: 640 л.
Без резервна гума, със задни седалки - свалени: 1700 л.
--- KAROQ ---
в каталога не пише без резервната гума за Карок, но се предполага?
Със задни седалки - вдигнати: 521 л.
Със задни седалки - свалени: 1630 л.
С Varioflex система - вдигнати задни облегалки: 588 л.
С Varioflex система - свалени задни облегалки: 1605 л.
С Varioflex система - с изцяло премахнати задни облегалки: 1810 л.
Забелязах - froggy е написал Октавия 3, но сега не ми се търси..
--- KODIAQ 2 ---
За 5-местна версия:
Без резервна гума, със задни седалки - вдигнати: 910 л.
Без резервна гума, със задни седалки - свалени: 2105 л.
За 7-местна версия:
Без резервна гума, с 3-ти ред седалки - вдигнати: 340 л.
Без резервна гума, с 3-ти ред седалки - свалени: 845 л.
Без резервна гума, с 2-ри и 3-ти ред седалки - свалени: 2035 л.
--- OCTAVIA 4 ---
За седан версия:
Без резервна гума, със задни седалки - вдигнати: 600 л.
Без резервна гума, със задни седалки - свалени: 1550 л.
За комби версия:
Без резервна гума, със задни седалки - вдигнати: 640 л.
Без резервна гума, със задни седалки - свалени: 1700 л.
--- KAROQ ---
в каталога не пише без резервната гума за Карок, но се предполага?
Със задни седалки - вдигнати: 521 л.
Със задни седалки - свалени: 1630 л.
С Varioflex система - вдигнати задни облегалки: 588 л.
С Varioflex система - свалени задни облегалки: 1605 л.
С Varioflex система - с изцяло премахнати задни облегалки: 1810 л.
Забелязах - froggy е написал Октавия 3, но сега не ми се търси..
Последно промяна от OctavianNot на 10.10.2024, 21:51:46, променено общо 1 път.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
От Октавия на Кодиак
Като им закарах колата веднъж на мивката, ме питаха, какъв е тоя трактор, орал ли съм с него. Половин час само я разкисваха
А ако сваля сега кората, мога да се хвана на бас, че излезне поне кило гръцки чакъл.
OctavianNot,
Значи:
1. Аз нямам Кодиак 2. Но ме съмнява да е толкова драматично различен от 1. Но все пак е възможно.
2. На Кодиака, задните седалки са подвижни. Може би го мерят, като са издърпани напред. Ама то тогава там нормален човек не може да седне.
3. Както казах, не съм го мерил с ролетка. На ширина знам, че е по-голям от Октавията, защото гредите за багажника влизат на ширина в Кодиака, а в Октавията не. Но на дължина, на детето колелото в Кодиака не влиза, а в Октавията влизаше.
За мен са идентични по отношение какво побират. Не виждам как може да имат 30% разлика това е много. Но може и да бъркам.
А ако сваля сега кората, мога да се хвана на бас, че излезне поне кило гръцки чакъл.
OctavianNot,
Значи:
1. Аз нямам Кодиак 2. Но ме съмнява да е толкова драматично различен от 1. Но все пак е възможно.
2. На Кодиака, задните седалки са подвижни. Може би го мерят, като са издърпани напред. Ама то тогава там нормален човек не може да седне.
3. Както казах, не съм го мерил с ролетка. На ширина знам, че е по-голям от Октавията, защото гредите за багажника влизат на ширина в Кодиака, а в Октавията не. Но на дължина, на детето колелото в Кодиака не влиза, а в Октавията влизаше.
За мен са идентични по отношение какво побират. Не виждам как може да имат 30% разлика това е много. Но може и да бъркам.
Последно промяна от Цецо75 на 10.10.2024, 21:54:38, променено общо 1 път.
Бееееее.....
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
От Октавия на Кодиак
Не ми я води за смяна на масло,щото ще те целя с тоз чакъл по главата.
Не пазите еййй. Хулигани.
Чакай да ти покажа една кора от вчера.
Ако видиш клипчето за какво става въпрос нагоре по моста....няма рейка,носачи и т.н. всичко е буца кал изсъхнала.
Ама не ми се качва сега в тубата и да кача линк.
Не пазите еййй. Хулигани.
Чакай да ти покажа една кора от вчера.

Ако видиш клипчето за какво става въпрос нагоре по моста....няма рейка,носачи и т.н. всичко е буца кал изсъхнала.
Ама не ми се качва сега в тубата и да кача линк.
Последно промяна от bega4kata на 10.10.2024, 22:01:57, променено общо 1 път.
GUNTER SERVICE

- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
От Октавия на Кодиак
bega4kata, Пазя си я. Колата се кара точно според предназначението си. Аз не виждам никаква полза да си купя СЮВ и да карам само по асфалта. Аз си ходя по планините с нея, на село, на палатка, тегля си лодката. Същевременно си предлага достатъчно комфорт за магистрално каране.
Като цяло профила на Кодиака е трепач за моя лайфстаил. Само Ауди олроад щеше да ми пасне повече, ама не съм пораснал толкоз...
Като цяло профила на Кодиака е трепач за моя лайфстаил. Само Ауди олроад щеше да ми пасне повече, ама не съм пораснал толкоз...
Бееееее.....
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
От Октавия на Кодиак
Аз в гората няма си карам сувчето
Достатъчни ще са му насраните ни пътища и ремонти по тях.
Достатъчни ще са му насраните ни пътища и ремонти по тях.
GUNTER SERVICE

- Цецо75
ex CFGB, ex ALH