Има ли смисъл от нови джанти за зимни гуми?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
NRG
- Гараж: Октавиа 3 2.0D
В момента, намирам за доста удачно, да имам втори комплект джанти. Преди да чета авто форуми, никога не съм се замислял и съм си сменял гумите всеки сезон, на едни и същи джанти. От както си взех нова кола и както споменах форумите, станах по взискателен. Отделно, съм човек, който си пази нещата и държи да са в задоволимо състояние за дълго време. Взе да ми прави впечатление, как ми дерат джантите с вложките, още до като ги развиват. Повечето са мърлячи и не подменят консумативите, по машините, които пазят джантите при демонтаж/монтаж. Като почнат с едни ножове да свалят тежестите и ми ставаше лошо, ако дране, и остатъци от черни лепенки от предишните тежести.
Сега имам 3 коли и на трите съм с втори комплект джанти. Взех си още в началото вложки с пластмасово покритие (силно китайски, но вършат работа), отделно ключ с дълго рамо, а от тази година си взех и крокодил.
Изключвайки всичко, на мен лично и си ми доставя удоволствие да си ги сменям. Имам и от лидъла за 1 лв тапички за винтилите, които указват коя гума къде е била, на следващата смяна си ги въртя за еднакво износване. Не ме е засърбяла само главата, да си взема винтоверт за смяната, намирам го за излишно.
Сега имам 3 коли и на трите съм с втори комплект джанти. Взех си още в началото вложки с пластмасово покритие (силно китайски, но вършат работа), отделно ключ с дълго рамо, а от тази година си взех и крокодил.
Изключвайки всичко, на мен лично и си ми доставя удоволствие да си ги сменям. Имам и от лидъла за 1 лв тапички за винтилите, които указват коя гума къде е била, на следващата смяна си ги въртя за еднакво износване. Не ме е засърбяла само главата, да си взема винтоверт за смяната, намирам го за излишно.
-
xektop
- Гараж: Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE
Вземи си. В комплект с динометричен ключ, винаги затягаш джантите с еднаква сила. А както каза, повечето сервизи за гуми са мърлячи. Затягат с техните гайковерти и после няма развъртаме с обикновен ключ.
- atanashh
- Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG
При мен дилема за втори комплект джанти - няма. Ще минавам на 17-ки за зимата на Октавията и този месец ще си взема.
По принцип най съм навит за оригинални, но всичките 17-ми ми грознеят с изключение може би само на Pulsar.
Обаче се оглеждам и за други варианти, някой има ли преки наблюдение от тези:
https://bazar.bg/obiava-27586262/17-dzh ... -yeti-seat
или на други взимани от CarParts BG?
Мисля, че бях видял 04 РС точно с такива джанти някъде из форума, но не съм сигурен.
По принцип най съм навит за оригинални, но всичките 17-ми ми грознеят с изключение може би само на Pulsar.
Обаче се оглеждам и за други варианти, някой има ли преки наблюдение от тези:
или на други взимани от CarParts BG?
Мисля, че бях видял 04 РС точно с такива джанти някъде из форума, но не съм сигурен.
- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
Боже опази ужасна грозотия. Не ми се заглежда дали са ОЕМ.atanashh написа: 01.10.2024, 22:35:11 Обаче се оглеждам и за други варианти, някой има ли преки наблюдение от тези:
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Поне 10 различни човека по-улиците са ми казвали “баси яката джанта”. Не че си е моята джанта, тя си е ОЕМ, но доста я харесват. Вярно, при мен е 19”.
- atanashh
19-ката по горе е оригиналния модел. Джантата е брутална, много ме кефи! Тези са 17-ки, според мен са далече от ОЕМ, но нямам идея с какво качество са, затова разпитвам. Интересно ми е дали някой се е занимавал с този продавач/джанти. Имат доста модели реплики за Шкода и VW...
- pufpaf
- Гараж: Karoq, 1.5 TSI, 6MT
Ще се възползвам от темата и аз с един тъп въпрос - стоманени или алуминиеви джанти за зимата?
Тъй като съм решил, че ще купувам втори комплект за шматарока (Karoq-а), се чудя дали освен визията има други плюсове от скъпите джанти?
Накратко - желязото или алуминия са по-устойчиви на сол и химикали?!
Тъй като съм решил, че ще купувам втори комплект за шматарока (Karoq-а), се чудя дали освен визията има други плюсове от скъпите джанти?
Накратко - желязото или алуминия са по-устойчиви на сол и химикали?!
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
@atanashh, мен ми се видя същата само дето е 17”.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
За алуминиевите ще отговаря.(СКЪПИ И бюджетни)
Технологията при производството е различна.
Има ковани- те са най здрави и много скъпи.
Друга много здрава технология (има я при Мерцедеса на джантите OZ) е HLT технология. Това е леене под много високо налягане. Просто са много устойчиви и здрави и позволяват по оптимизиран дизайн с възможност за по ниско тегло.
Аз съм карал много видове джанти през годините и то с ниски гуми. От Турски мсм,през бюджетни Риал,скъпи МАМ,до високия клас на ОЗ хлт технология. И то с много ниски гуми обикновено. Единствените които са здрави и устойчиви и с възможност за безпроблемно изправяне(без опасност от сцепване),тоест с качеството и характеристиките на оем но ПО-ЛЕКИ ЗНАЧИТЕЛНО при идентични параметри са ОZ.
Лично мнение.
Моето наблюдение съвпада с мнението на собственика на една от най-известните гумаджийнижи във Варна. Той ми каза следното:
- Самуиле, Мерцедеса на джантите е ОZ,а Мерцедеса на гумите Мишелин. Ти си избери каквото искаш.
В същото време за Тигуана избрах Мишелин латитюд. Може да се смеете и наругаете обаче са на 8-9 г.вече и още съм с тях. 100к км.съм минал. Нямат нацепено между грайфера,ходя на сняг зимата държат очудващо перфектно. Сега ходих с тях до Турция 160-170 на магистралата. Нито шум нито се изкривиха .9 години.
Карал съм Континентал-доволен. Другите Дънлоп,Годиар се нацепват.Пирели съм карал,фулда,Ласа,Барум и др. Таксита съм имал, много видове гуми съм сменил...
Мишелин а си е Мишелин. 9г.
Лично мнение.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Реплика е
И на 17” е ужас на колата.
За тези пари взех от Копачек на Мразко Оригинал 18” .
Винаги имат Пролетна/Есенна промоция.
Относно втори комплект и прочее - винаги съм имал по два сета, даже и по три
Вече останах с по един комплект и въртя гумите и ще обясня защо.
Преди два сезона отивам да сменям зимният сет с летен .
Ходих в Сливен от Бургас , защото гумаджията е ТОП и уж всичко точно , но Динко каза - нещо не ми харесва.
Ще демонтираме.Гумите бяха 255/30/20 за по 1200лв бройката , на 3-4 сезона , външно ТОП , вътре страниците бяха на тел!
Гумите иначе са мръсен топ и после пак взех такива.Втора ръка от демонстрационен автомобил .
Пепел все едно си чистил печката сутринта .Пълен разпад без нищо видимо.
Това само на задните гуми.
От тогава въртя, че да има визуална проверка.
Да се почистят джантите и по вътрешните ръбове и да се развъртат гумите като позиция по самата джанта.

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- R Dynamic LR5
- Гараж: 6M
@atanashh, тези, евентуално?
Има я и грозната джанта,
в различни разцветки.
https://www.autostop.bg/index.php?r=sit ... d%5B%5D=64
Има я и грозната джанта,
https://www.autostop.bg/index.php?r=sit ... d%5B%5D=64
- atanashh
Мерси, точно тези са, обаче много далече във Варна...
Затова питах са Car Parts БГ, че поне са майнички и мога да ги видя на място евентуално.
Иначе така с нормални снимки, хич не са грозни
- РАПАН
- Гараж: Skoda Fabia 2, Octavia 4 FL.
https://eshop.skoda-auto.sk/en_SK/alloy ... 71497D+FL8
Цената е супер,но само за skoda slovakia. В нашия бг сайт ,няма такива намаления .
Цената е супер,но само за skoda slovakia. В нашия бг сайт ,няма такива намаления .
- atanashh
Мерси, точно това е новото им име, преди се водиха Пулсар. При нас цената е 550 лв. на джанта, като не знаеха дали ще са на промоция по време на кампанията. Ще гледам тази Събота да мина през ЕТ в Дружба дали има новини.РАПАН написа: 02.10.2024, 12:48:02 https://eshop.skoda-auto.sk/en_SK/alloy ... 71497D+FL8
- naster
- Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21
Отново, без да съм подстрекател, както при ЦецоNol, колкото и да са грозни, на тази цена с безплатна доставка аз не бих се колебал.
https://www.kopacek.com/skoda/wheels/sp ... et-of-rims
https://www.kopacek.com/skoda/wheels/sp ... et-of-rims