DSG и неговата правилна експлоатация.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Skoda mk4
Здравейте обмислям stage на кутията dq381, какво бихте ми препоръчали да гледам след мапването на кутията и как мога да разбера дали е добре чипната, какви промени да очаквам благодаря ви 

- martinp
- Гараж: Kodiaq FL 2.0 TDI 4x4 7DSG 200hp
Ти ако не знаеш какво ще стане след мапа, за какво изобщо ще го правиш?
Нали идеята е този мач да отговори на очакванията ти.....
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Ремап на кутия без ремап ма мотора , лично за мен, няма никакъв смисъл.

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Цецо, тези кутии нали се държат леко неадекватно на Нормал, може само това да търси да оправи или?
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Абсолютно адекватно си се държат.
Това, че на нас не ни харесва е друга тема.
Имаш СПОРТ
Имаш РЪЧЕН РЕЖИМ
На Нормал/Комфорт Саманта, която е Къстъм Софт в момента си е като Сток - с 69км/ч бута 7-ма.
В момента , в който идеш на Динамик/Индивидуал и става страшно, на ръчен е взрив
Реално си е идеална работата на кутията за дълъг път.
Това, че е един автомобил е с автоматична кутия, не значи , че шофьора трябва иска тя да прави всичко вместо него и да мисли като него и какво той иска - или накратко - драйвера трябва да знае как да си кара колата.
Онази вечер карах форумната патрулка по едни серпентини и най-добре ми беше на ръчен режим+спорт да я бухам на 2-ра предавка.
Сменил съм над 20 различни софтуера на кутията и пълното щастие идва единствено и само като си сменяш сам предавките.
Градско карам само на Спорт и ръчно превключване , защото постоянно играе кючека 1->2->1
И те така

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Човека може да иска да си сложи само drivability на TVS ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
-
istoyanov
- Гараж: Seat Leon ST FR
А какво искаш да постигнеш ?
-
Skoda mk4
Така като цяло ми харесва кутията при мен бута 7 ма чак на 86км, неудобството е когато карам леко и кутията нз как да го кажа се шашка ли и ми връща малка предавка след което си отива на по висока, отделно сякаш торка и е малко, ще мапвам и двигателя нз дали ще се промени нещо но искам да е по адекватна а не сякаш е успана трябва да и дам половината газ от там момента е много тънък в който връща една или две предавки и получавам дискомфорт
-
Skoda mk4
Питам във форума понеже не ми е ясно много знам какво се случва при ZF кутийте, но dsg ми е по непознато и най-вече нз къде да я мапнаmartinp написа: 18.06.2024, 06:40:37 Ти ако не знаеш какво ще стане след мапа, за какво изобщо ще го правиш?
- lanshot
- Гараж: Superb Combi L&K 280hp 2024
E 55 AMG 1998
До колкото знам за DQ381 няма много софтове разработени. TVS със сигурност имат софт за тази кутия , до колкото помня по изчетените теми.
-
Didoka84
Господа, моля за помощ и съвет. DSG-то (DQ381) влезе в авариен режим, като секунди преди да го направи, имаше придърпване от 3-та на 4-та скорост, след което таблото се освятка...Загубиха се всички скорости, с изключение на 1ва предавка, та така се и докопах до местния сервиз.
След диагностика, първоначалните съмнения бяха сензори за налягане по платката на мехатроника, но след допълнителна консултация от страна на сервиза относно грешките, съмненията са в насока, че се касе за механичен приблем в самата скоростна кутия ;(
Автомобила е 2tdi 190к.с.
Някой сблъсквал ли се е с подобни грешки, да изкаже мнение, и евентуално сервиз за ремонт (да речем около гр Пловдив, понеже автомобила се намира в гр. Кърджали).
Грешките прилагам по-долу.

След диагностика, първоначалните съмнения бяха сензори за налягане по платката на мехатроника, но след допълнителна консултация от страна на сервиза относно грешките, съмненията са в насока, че се касе за механичен приблем в самата скоростна кутия ;(
Автомобила е 2tdi 190к.с.
Някой сблъсквал ли се е с подобни грешки, да изкаже мнение, и евентуално сервиз за ремонт (да речем около гр Пловдив, понеже автомобила се намира в гр. Кърджали).
Грешките прилагам по-долу.

-
Audirulzz
- Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
- Обратна връзка:
@todor87,
Си мисля,че ще ги разгадае![kiss3 [smilie=kiss3.gif]](./images/smilies/kiss3.gif)
Си мисля,че ще ги разгадае
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
На колко км е
161реални?
Рано е за механичен проблем.
161реални?
Рано е за механичен проблем.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

-
Didoka84
Да, реални са. Колата е от 2017 г. Купувана от България, аз съм втори собственик. 
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Щом си втори не е сигурно,но тези кутии механично са здрави,по честите проблеми ТОЧНО ОТ ТЕЗИ ГОДИНИ са в платката на мехатроника.
Трябва да се разглоби,да се провери визуално за механичен проблем. Най често
лагерчето на вилката,но пак казвам,рано е.
Трябва да се разглоби,да се провери визуално за механичен проблем. Най често
лагерчето на вилката,но пак казвам,рано е.
GUNTER SERVICE