Миналата събота се прибрахме към Стара Загора и село Ягода за 1 седмица, покрай ваканцията на малкия. Жената и той пътуваха с автобуса, аз пък карах кучето и 2-та планински бегача в багажника, моя и неговия, за да може да въртим в региона на Сърнена Средна гора. А пътуваха с автобуса те, защото бях поръчал един багажник за колела в началото на предния месец, но той се забави адски много и не дойде преди да тръгнем. За щастие пристигна ден преди да се връщаме към София, та поне наобратно пътувахме заедно.
Ето малко снимки на концепцията на багажника и монтажа. Преди година бях гледал подобен за 5-тата врата, който също не иска теглич, но при него колелата висяха и закриваха стопове и номер на колата, което щеше да доведе до глоби и проблеми, особено в Гърция. Преди месец попаднах на този, който е на платформа и решава проблемите с видимостта. Моделът е на 2-3 години, води се Thule OutWay Platform 2 (
https://www.thule.com/en-bg/bike-rack/t ... C2015-2024). Като търсех подобно нещо в началото, не знам защо съм го пропуснал, че съществува като модел.