Мнения какво да правя с шкодата

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

Моето скромно мнение:
= Ако това отчупено ухо на блока има как да се завари без да се налага цялостно разглобяване/сглобяване на мотора, го завари и не се занимавай с търсене на нов блок. С друг блок ще се окаже, че е износен, ще струва доста пари самата му смяна, ще цъфнат други проблеми;
= След това оправи другите по-дребни проблеми:
- Оправи проблема със задържащата ръчна спирачка. Най-вероятно имаш проблем с жилото, а не с апарата, щом проблем става само при дърпане на ръчна;
- Смени с моторче втора употреба изгорялото моторче на страничното стъкло;
- Намери кора за багажника втора употреба;
= Ползвай си след това щастливо колата в София за ежедневни нужди - много по-удобно и практично е в София със стара кола, за която не ти пука. Казвам го от личен опит.
Последно промяна от smoke на 20.09.2024, 12:56:42, променено общо 2 пъти.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

sasho, Ти тука не я описвай, щото тук някой едва ли ще я купи.

Пусни си обява с реалното състояние и разумна цена. Аз като гледам какво си написал, всичко над 1000лв. е неразумно (за мен). Ако никой не я вземе за няколко месеца, сваляш цената и като стигне до тая на Надин, звъниш да си я приберат.

Не страдай от сантименталности, защото същите са загуба на пари.
Бееееее.....
sasho

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia 2, 1.9 TDI DSG

Мнение от sasho »

Не се опитвам да я продавам тук, просто колегата stanley пита за повече информация и затова я описах.

Относно заварката, в сервиза ми казаха, че по принцип не е невъзможно, но почти никога не са виждали успешна такава на тоя чугун и не било сигурен вариант.
Аватар
stanley

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
Обратна връзка:

Мнение от stanley »

sasho написа: 20.09.2024, 12:40:19 Не се опитвам да я продавам тук, просто колегата stanley пита за повече информация и затова я описах.
Аз например имам интерес, понеже се оглеждам за втора, градска, кола, но всичко зависи от офертата...
sasho

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia 2, 1.9 TDI DSG

Мнение от sasho »

Ако е така ако искаш пиши ЛС.:)
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

smoke написа: 20.09.2024, 12:35:23 Ползвай си след това щастливо колата в София за ежедневни нужди - много по-удобно и практично е в София със стара кола, за която не ти пука. Казвам го от личен опит.
Много хора ми се чудят, някой присмиват, защо карам 23г Ярис в София, а Шкодата ми седи в подземен гараж. Не мога да плащам емоционалната цена. И макар да не изчезва, поне намалява драмата..

Няма да лъжа, зарадвах се, че не съм сам луд. Респект от мен [smilie=hi.gif]
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

Аз продадох кола с пръснат мотор за 5 пъти повече пари, от колкото бих взел от Надин [smilie=sarcastic.gif]
А просто бях пуснал обява за гумите и джантите, в която имаше снимка на колата [smilie=pardon.gif]
Така че.... Мобилето е без пари, не го храниш, пусни една обява па каквото такова [smilie=pardon.gif]
Манев

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M

Мнение от Манев »

Аз имах кола не в толкова плачевно състеояние и Шкода като извадиха офертата за 5К при върнат автомобил директно замина при тях.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Това щях да му предложа и аз, но той писа, че е взел вече друга.
Бееееее.....
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia II”