Регулиране на парктрониците
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
ivanpen
- Гараж: Кодиак 2000 190к.с,бензин-газ
Колеги,има ли опция да се регулират откога да се включват парктрониците.Много отрано започват да пищят.В един момент се свиква с тях да си пищят и белята ще е неизбежна
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
То, пищенето е само за предупреждение, а за разстояние до препятствието гледай колко чертички има.
-
ivanpen
За предния и задния парктроник се виждат чертите,но за страничното разстояние няма черти.За тях ми е въпросът.Предния съм го намалил като настигам кола,но за страничните не намирам опция,а в предния ми автомобил имаше такава.
- Бай Семо
- Гараж: Skoda Kodiaq
BMW E36 touring
BMW E46 325ti
Аз имам чертички и на страничните.
-
i_g
- Гараж: Skoda Kodiak 2.0 TSI 190hp
При мен също има и на страничните
-
ivanpen
То на всички има.Въпросът бе,може ли да се настроят и от по близо да започват да писукат.Не е нормално от 50-60см да пищят все едно че си се ударил
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Просто на Кодиака парктрониците са си такива - смотани. На Супърба бяха много по-адекватни. За 3 години минаха сума ти ъпдейти, не ги оправиха, явно не е софтуер. Аз им свикнах вече, явно те няма да се оправят.
Бееееее.....
-
GOMOR
- Гараж: Шкода Кодиак Вижън Плюс FL, Бензинов двигател 2.0 TSI / 140 kW / 190 к.с., 7DSG, 4x4 EU6
Скоро май не са пускали ъпдейти. Очаквам нещо грандиозно, което или ще реши проблеми, или ще омаже всичко ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
-
GOMOR
- Гараж: Шкода Кодиак Вижън Плюс FL, Бензинов двигател 2.0 TSI / 140 kW / 190 к.с., 7DSG, 4x4 EU6
Тия дни говорих с един колега с карог от предходната генерация. Каза, че при него аварийното спиране при паркиране работило адекватно и без никакви забележки, а при мен е въпрос на чиста случайност дали ще сработи или не. Съмнявам се хардуерно да има разлики, та храня някакви надежди за софтуерно решение.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
То зависи от скоростта. Ако се движиш много бавно - не сработва.
-
GOMOR
В ръководството пише друго ... трябва да сработва ... а и колегата каза, че съзнателно се мъчел да се надене в кофа за смет от доста време, но безуспешно. Аз пък имам няколко успешни опити
и вече се отказах да експериментирам. Още не ми се е налагало да разбера дали сработва системата за пешеходци /дано не ми се налага/, но дано тя работи по-адекватно
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Ела до склада ти наредя 5 кашона и да видим 
-
rts
- Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024
Системата е крайно неадекватна или поне е изработена да работи по точно определен алгоритъм. Карам ли бавно, с леко обиране на спирачката мога да я залепя до стената (а и някой друг го бе написал че е така). Ако я пусна да върви без да натискам спирачката - спира, ама пак доста съмнително, ето стара снимка от експеримента ми в гаража - спря само когато не ползвах спирачка. Във всички останали случаи, когато ползвах спирачка събаряше картона. Картонът нарочно бе сгънат в това положение за да симулира все пак някакво препятствие с неправилна форма - не знам кое разстояние е взела колата за опасно, но най-близкото си е опасно близко:

За мен системата би трябвало да те спира задължително на някакво разстояние от препятствието - било то 5-10 см., независимо дали обураш леко спирачката или не, защото си има функция за изключване - ако някой иска да долепи в гараж плътно до стена, изключва си и това е. Иначе винаги има риск от инцидент.

За мен системата би трябвало да те спира задължително на някакво разстояние от препятствието - било то 5-10 см., независимо дали обураш леко спирачката или не, защото си има функция за изключване - ако някой иска да долепи в гараж плътно до стена, изключва си и това е. Иначе винаги има риск от инцидент.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Но за сметка на това кове спирачки от тревички ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Моя опит показва, че като че ли повече сработва фалшиво положително, но в интерес на истината мен ми е спестила вече 3-4 бояджийски ремонта.
Нямам забележки към аварийното спиране, по - скоро мерилките за разстояние на парктрониците са неадекватни. Понякога мълчи, мълчи и писва в последният момент направо на максимум. Друг път пищи от прекалено далеч на максимум и изведнъж спира въобще... Особенно ако по рязко се маневрира. Ако спреш и плавно почнеш да пъплиш мери и пищи адекватно, но при рутинно бързо паркиране, вътре си е дискотека, която ми е трудно да интепретирам.
Това дето ме кефи и го нямах на Супърба е, че следи ъгъла на волана. Ако прецени, че с този ъгъл ще минеш, не пищи въпреки, че се приближаваш и на 1см.
Моя опит показва, че като че ли повече сработва фалшиво положително, но в интерес на истината мен ми е спестила вече 3-4 бояджийски ремонта.
Това дето ме кефи и го нямах на Супърба е, че следи ъгъла на волана. Ако прецени, че с този ъгъл ще минеш, не пищи въпреки, че се приближаваш и на 1см.
Бееееее.....
- dotamaster
- Гараж: Superb 3 2.0TSI 4x4 2018
С какъв Суперб си бил преди? При мен със Суперб 3 назад също не пиши при навит волан. С Кодиака и напред ли го прави?Цецо75 написа: 18.09.2024, 13:50:47 Това дето ме кефи и го нямах на Супърба е, че следи ъгъла на волана. Ако прецени, че с този ъгъл ще минеш, не пищи въпреки, че се приближаваш и на 1см.
[Everybody lies]