Да пуснем една тема по предназначение , породена от разговор с един приятел, който прекали малко с големите спирачки.
Имаме тема за :
Редно е да споделим опит за най-важното в един автомобил - сигурността при спиране.
Да споделим опит и комбинации.
За тези, вече доста над 1 000 000км , които имам зад волана - Нямам нито един изкривен сет дискове.Дори с каране на писта.
И ми е много , много “чудно” как успяват доста хора да го направят?
Имал съм случаи да не използвам спирачка повече от 1-2 пъти Бургас - София.
Сменил съм десетки сетове , но винаги съм започвал с правилен подбор на стокови дискове+накладки според нуждите.

Основната причина да се кривят дискове е ЕДНА - ЗКУ или накратко шофьора.
После може да говорим за кофти партида и прочее.
Най-важното , за да спира един автомобил отлично са ?
Каквито и спирачки да сложите - гумите предават усилието към пътя и , ако нямате качествени такива , инвестицията в големи спирачки е безсмислена. Ама то , вика някой, след второто , трето спиране и спирачките прегряват, ами не , първо прегряват гумите и затова после се предават и спирачките.
Другото след гумите и преди големите спирачки е
Както и при тунинга на ДВГ, както и при повечето неща от живота - всичко има някаква безопасна и оптимална граница.
Много хора избират да имат чисти джанти, вместо спиращи автомобили.
Много хора не си дават сметка за какво и в какви условия шофират ежедневно автомобилите си и оттам идват погрешните избори на спирачни консумативи.
Ето джантите на Мразко след мивка и после 1200км за уикенда

Има доста ревюта как градска кола спира първите 2-3 пъти наравно с хиперкари за няколко милиона.
Оптималният вариант е да се ползват стоковите дискове , просто да се премине на по-голям апарат и това е,за който няма нужда да се търсят супорти, за шенкел да не говорим.
Поздрави !

![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)