Билщайн B4 damptronic биха били по средата като цена, а по чуждите форуми ги хвалят доста(golf Mk7).Имате ли представа дали има разлика в качеството и здравината на Билщайн B4 и B6, изключвайки твърдостта от сравнението?
Смяна на адаптивни амортисьори. Коя марка?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- dotamaster
- Гараж: Superb 3 2.0TSI 4x4 2018
При мен се разтропват вече на 150к. и съм в същата дилема. Получих оферти с цени между 1.5к(алтернативни) и 3к(ОЕМ) за смяна на двата предни+консумативи.
Освен самите амортисьори, какво друго е препоръчително да се подмени при смяната им - тампони/лагери/пружини или нещо друго, че не беше упоменато в офертата?
Билщайн B4 damptronic биха били по средата като цена, а по чуждите форуми ги хвалят доста(golf Mk7).Имате ли представа дали има разлика в качеството и здравината на Билщайн B4 и B6, изключвайки твърдостта от сравнението?
[Everybody lies]
-
drobzz
Реших да ги рециклирам тук https://air-tec.bg/catalog/skoda-superb-3v-2015/ за момента съм минал на 12 000 км и няма проблем. Дано издържат поне 100к.
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Чакаме подробности и след още километри. Аз съм говорил с тях по телефона и изглеждаха много в час с това което правят.drobzz написа: 27.08.2024, 19:05:30 Реших да ги рециклирам тук https://air-tec.bg/catalog/skoda-superb-3v-2015/ за момента съм минал на 12 000 км и няма проблем. Дано издържат поне 100к.
-
rts
- Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024
@dotamaster, OEM цената за двата ти предни от ЕТ ли е? Провери по номер колко са там.
Направих си труда да проверя цената за моите на Кодиака произведен 2023 г. с адаптивно окачване. ОЕМ номер за предния е 5QF413032B - в ЕТ цената е 738 лв:

Задният ОЕМ номерът му е 5QF513045L - цена в ЕТ 796 лв:

Ако това което виждам в подписа ти е твоята кола - Superb 2018, не вярвам да са двойно по-скъпи от моите, така че виж в търсачката им колко струват.
Без да съм сигурен, че е точно за твоята издирих в ЕТКА един адаптивен преден амортисьор за superb с ОЕМ 3Q0413032A от тези години и цената на такъв в ЕТ е 914 лв.
Направих си труда да проверя цената за моите на Кодиака произведен 2023 г. с адаптивно окачване. ОЕМ номер за предния е 5QF413032B - в ЕТ цената е 738 лв:

Задният ОЕМ номерът му е 5QF513045L - цена в ЕТ 796 лв:

Ако това което виждам в подписа ти е твоята кола - Superb 2018, не вярвам да са двойно по-скъпи от моите, така че виж в търсачката им колко струват.
Без да съм сигурен, че е точно за твоята издирих в ЕТКА един адаптивен преден амортисьор за superb с ОЕМ 3Q0413032A от тези години и цената на такъв в ЕТ е 914 лв.
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
500лв. са 2бр. амортисьори Монро, като оригиналните също са Монро...какви рециклажи, какви 5лв. ![fool [smilie=fool.gif]](./images/smilies/fool.gif)
-
drobzz
По спомен около 940 лв за брой е цената от шкода. А Монрото от 250лв бройката изкравало няколко месеца и пак почвало да чука. Демек няма нищо общо с Монрото от шкода.
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
ЕЖК, че и с алтернативно масло може да ти блокира двигателя, но аз съм си оптимист и наливам от варела...
Иначе мога и да повярвам, че Монро си пикаят на името, обаче за 20к км. моите още не тропат![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Иначе мога и да повярвам, че Монро си пикаят на името, обаче за 20к км. моите още не тропат
-
drobzz
Като дойде време за задните ще сложа от евтиното Монро и ще видя как са.
- dotamaster
@rts, явно има разлика - такса "oldsmobile"
. При мен ОЕМ номерът на преден амортисьор е 3Q0413031AK и в ЕТ е скромно на крайна цена 973.66 лв.. Като се сложат прашник, билаетка, лагер и двата тампона, а и трудът(около 500лв с реглаж), излиза наистина около 3000лв за цялата смяна.
В крайна сметка аз заложих на друг вариант и времето ще покаже дали е правилен. Най-изкушен бях да пробвам Billstein B6 Damptronic, поради това, че го препоръчват за по-натоварени коли, които возят товар на греди и теглят, а и са жълти на цвят
, но не исках возията да стане по-твърда.
Взех Billstein B4 Damptronic(от @ЦецоNOL, мерси още веднъж) заедно с ОЕМ тампон, прашник и лагер, биалетка Lemforder. Горният тампон е бил здрав, очевидно сменян в гаранция, и по съвет от механика(Евгени) не го смених. Общо около 2200лв.
Впечатленията от Billstein B4 Damptronic за около 100-200км са много добри в сравение с износените ОЕМ(Monroe). Много по-добре омекотяват неравностите, т.нар. damping наистина го има. Разлика при режимите, Normal към Normal и Sport към Sport, не намирам. Comfort към Comfort ми се струва не толкова люлюеещо, но пак по-комфортно от Normal. Все пак са нови и мисля, че дори и най-бюджетния вариант сигурно щеше да се държи доста по-добре от старите. Моите надежди са Billstein-а да издържи още 150k km или поне до следващия собственик.![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
В крайна сметка аз заложих на друг вариант и времето ще покаже дали е правилен. Най-изкушен бях да пробвам Billstein B6 Damptronic, поради това, че го препоръчват за по-натоварени коли, които возят товар на греди и теглят, а и са жълти на цвят
Взех Billstein B4 Damptronic(от @ЦецоNOL, мерси още веднъж) заедно с ОЕМ тампон, прашник и лагер, биалетка Lemforder. Горният тампон е бил здрав, очевидно сменян в гаранция, и по съвет от механика(Евгени) не го смених. Общо около 2200лв.
Впечатленията от Billstein B4 Damptronic за около 100-200км са много добри в сравение с износените ОЕМ(Monroe). Много по-добре омекотяват неравностите, т.нар. damping наистина го има. Разлика при режимите, Normal към Normal и Sport към Sport, не намирам. Comfort към Comfort ми се струва не толкова люлюеещо, но пак по-комфортно от Normal. Все пак са нови и мисля, че дори и най-бюджетния вариант сигурно щеше да се държи доста по-добре от старите. Моите надежди са Billstein-а да издържи още 150k km или поне до следващия собственик.
[Everybody lies]
-
mutha
На колко км бяха твоите оригинални преди да се наложи да смениш? И къде е карана повече колата - в БГ или чужбина? Питам от любопитствоdotamaster написа: 05.09.2024, 15:54:45 Моите надежди са Billstein-а да издържи още 150k km или поне до следващия собственик.
- dotamaster
@mutha, смених ги на 150 хил. км. Колата е карана 4 години и 120хил. км в северна Германия и 2 години и 30хил. км в България(20хил. км от мен за 1 година). Като я купих миналото лято на 130хил. км се виждаше омасляване по предните амортисьори, но поведението на пътя не страдаше и нямаше други симптоми. След около още 15хил. км по нашите пътища започна леко тропане от дясно, което се засили с времето, и се насочих към смяната.
[Everybody lies]
-
deadmanwalking
вече 1000 клм, карам с предни монро от 460 лв парчето, за момента, няма ядове, ще видим, как ще е занапред
-
lpetrovv
- Гараж: Skoda Octavia Mk4 2.0TDI 4x4 7DSG
Събота си сменях гумите. Оригиналните на моята са Монро.
-
deadmanwalking
направих вече 20 000 клм с монро за по 450 лв. парчето, никакви грижи нямам
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Те оригиналните за първично вграждане са Монро. Така, че предполагам и тези който се появиха вече на пазара са същите. Надали всички ще започнат да правят такива амортисьори.
Това е добра обратна връзка.
Това е добра обратна връзка.