Сега прочитам последните 3 дни какво сте писали и се включвам малко "след дъжд...качулка"peyopetrishki написа: 02.09.2024, 12:59:11 При това фокуса е много по-ориентирана към шофирането кола - седалки, track mode с rev match, по-бърза рейка и т.н.
Фокус ST 280 изобщо не бих го сравнявал с Октавия. Той е по-скоро съпоставим с I30N, Megane RS, Civic Type R. Тоест така наречените hardcore хот-хечове
- чантите от кауфланд/мола
- 2 сака с багаж за някоя почивка
- 4ма средностатистически възрастни
Определено Фордът в хеч вариант е с най-малкият багажник в класа си (дори по-малък от на Реното, а той е доста скромен!).
Интересното е, че е единственият който се предлага и в КомбЕ вариант?!?! Факт, който на мен лично ми е убегнал и заради това не съм го гледал изобщо като алтернатива.
Друг "минус", който трябва да си готов да търпиш в ежедневието с изброените по-горе хечове е друсащото/много твърдо окачване, което не е за всеки.
Октавията според мен е за съвсем различен тип шофьори. Колата е по-семейно насочена, по-пригодна за ежедневка, дълги преходи итн и все пак да може като подадеш газ да те извади от "ситуация" без драми
П.с. Не говорим за стейджнати и тунинговани коли, а за това което получаваш като продукт директно от шоуруума!
![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)