Octavia 1.5 TSI 6M - Драгомир
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
Писах преди време за проблемите с мултимедията, асистентите и пращенето от тонколоните в другата тема.
В петък сутринта оставих колата в ЕТ. Описах им проблемите и им изпратих клипчета.
Следобяд ми се обадиха, че колата е готова. Отидох да я взема. Ъпдейтнали са софтуера от 1941 на 1969.
Разбрахме се с приемчика да покарам колата и да видя дали има резултат. Ако няма, да му се обадя и да действат по-нататък.
Тръгнах си и нямаше проблеми.... до събота на обяд. Паля колата и тън - парк асист не работи. Днес сутринта същата работа.
Звънях на приемчика, но се оказа, че днес не е на работа. Ще го търся пак утре или в сряда.
Имам и разшит шев на предната дясна седалка. Бях забравил да кажа за него, когато оставях колата и казах, когато я вземах.
Тук имаше малко неадекватни реакции.
Събраха се двама приемчици.
Питах ги могат ли да снимат седалката, за да не идвам пак специално, да заведат рекламацията и когато дойде тапицерията на седалката да дойда да я сменят.
Отговорът беше - не може. Трябва да си запишете нов час, да оставите колата, ще отнеме поне половин ден и ние ще ви се обадим, когато сме готови.
Тогава ги питах - добре не може ли поне да ми кажете конкретен час след седмица, две, три, да дойда, да снимате седалката и да си тръгна. Все пак не се изисква намеса на механици, подемници, диагностици, тестово шофиране и т.н. Само няколко снимки.
И така не можело. Отнемало поне половин ден. Имало си процедура и през цялото време колата трябвало да е при тях.
Казах им, че това вече не е сериозно.
Пак настоях и приемчика каза - добре, ела да отидем при колегата, който отговаря за гаранционните претенции да ти каже той, че не може.
Отиваме ние, каза му приемчика за какво става въпрос. Човекът каза - я ела да видим. Отидохме до колата, направи десетина снимки на седалката с телефона, снима номера на рамата, километрите и готово. Каза - колегите ще ви се обадят, когато тапицерията пристигне.
Всичко за по-малко от 5 минути.
Разбрах, че вече дори са поръчали тапицерията.
Та, когато има желание, може.
Ще дам знак, когато има развитие с мултимедията.
В петък сутринта оставих колата в ЕТ. Описах им проблемите и им изпратих клипчета.
Следобяд ми се обадиха, че колата е готова. Отидох да я взема. Ъпдейтнали са софтуера от 1941 на 1969.
Разбрахме се с приемчика да покарам колата и да видя дали има резултат. Ако няма, да му се обадя и да действат по-нататък.
Тръгнах си и нямаше проблеми.... до събота на обяд. Паля колата и тън - парк асист не работи. Днес сутринта същата работа.
Звънях на приемчика, но се оказа, че днес не е на работа. Ще го търся пак утре или в сряда.
Имам и разшит шев на предната дясна седалка. Бях забравил да кажа за него, когато оставях колата и казах, когато я вземах.
Тук имаше малко неадекватни реакции.
Събраха се двама приемчици.
Питах ги могат ли да снимат седалката, за да не идвам пак специално, да заведат рекламацията и когато дойде тапицерията на седалката да дойда да я сменят.
Отговорът беше - не може. Трябва да си запишете нов час, да оставите колата, ще отнеме поне половин ден и ние ще ви се обадим, когато сме готови.
Тогава ги питах - добре не може ли поне да ми кажете конкретен час след седмица, две, три, да дойда, да снимате седалката и да си тръгна. Все пак не се изисква намеса на механици, подемници, диагностици, тестово шофиране и т.н. Само няколко снимки.
И така не можело. Отнемало поне половин ден. Имало си процедура и през цялото време колата трябвало да е при тях.
Казах им, че това вече не е сериозно.
Пак настоях и приемчика каза - добре, ела да отидем при колегата, който отговаря за гаранционните претенции да ти каже той, че не може.
Отиваме ние, каза му приемчика за какво става въпрос. Човекът каза - я ела да видим. Отидохме до колата, направи десетина снимки на седалката с телефона, снима номера на рамата, километрите и готово. Каза - колегите ще ви се обадят, когато тапицерията пристигне.
Всичко за по-малко от 5 минути.
Разбрах, че вече дори са поръчали тапицерията.
Та, когато има желание, може.
Ще дам знак, когато има развитие с мултимедията.
- Драгомир
Днес ми се обадиха, че тапицерията е пристигнала. Другата седмица ще карам колата в ЕТ.
Ще гледат и медията. Искали да направят диагностика и да изпратят инфо до Чехия. Нещата вървят към смяна на компютъра на медията.
Ще гледат и медията. Искали да направят диагностика и да изпратят инфо до Чехия. Нещата вървят към смяна на компютъра на медията.
- Драгомир
Онзи ден пробвах комфортната функция за затваряне на стъклата от дръжката на вратата.
Не знаех, че може и от там, освен от ключа и останах приятно изненадан.
Спрях на паркинга на Декатлон и стъклото на шофьорската врата ми остана отворено.
Мислех да го вдигна от копчето на ключа, но реших да пробвам с външната дръжка на вратата и стана. Трябва да се докосне и задържи сензора за заключване докато стъклото се затвори.
Много е удобно, вместо да вадиш ключа от джоба.
Предполагам, че ще става и за отваряне, но не съм пробвал.
Не знаех, че може и от там, освен от ключа и останах приятно изненадан.
Спрях на паркинга на Декатлон и стъклото на шофьорската врата ми остана отворено.
Мислех да го вдигна от копчето на ключа, но реших да пробвам с външната дръжка на вратата и стана. Трябва да се докосне и задържи сензора за заключване докато стъклото се затвори.
Много е удобно, вместо да вадиш ключа от джоба.
Предполагам, че ще става и за отваряне, но не съм пробвал.
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @Драгомир - Със сигурност има Автомобили на които и се затварят и се отварят електрическите стъкла по този начин ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- gencho01
- Гараж: Skoda Octavia 4, 1.5 TSI 6M Combi; VW Golf mk3 GT 1.6
Да става, като задържиш сензора за заключване отвън - затваря каквото е отворено, ако задържиш пръст върху сензора на външната дръжка за отключване сваля всичко (действието е идентично все едно работиш с дистанционното). Отделно четох още, че при отворена врата (ако не се лъжа трябваше да е на контакт, понеже иначе не е активно) с копчето за шофьорския прозорец се затваря всичко отворено, без да трябва да ги видгаш едно по едно или с ключа, или със сензора във външната дръжка, но не съм го пробвал.
- Драгомир
Има развръзка на проблема с мултимедията.
Пиша чак сега, защото исках да покарам колата и да се убедя, че проблемът е решен.
Колата престоя в ЕТ още два пъти за съответно три и два дни.
Приемчикът не успя да ми обясни какво точно са направили. Каза, че не са сменяли нищо хардуерно, не са качвали нов софтуер или връщали по-стара версия на софтуера.
От Чехия били направили конфигурация на системата (каквото и да значи това).
До момента, за почти три седмици, всичко е наред.
Сега ми излиза съобщение за актуализация, която не смея да инсталирам да не се вкарам пак във филма![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Пиша чак сега, защото исках да покарам колата и да се убедя, че проблемът е решен.
Колата престоя в ЕТ още два пъти за съответно три и два дни.
Приемчикът не успя да ми обясни какво точно са направили. Каза, че не са сменяли нищо хардуерно, не са качвали нов софтуер или връщали по-стара версия на софтуера.
От Чехия били направили конфигурация на системата (каквото и да значи това).
До момента, за почти три седмици, всичко е наред.
Сега ми излиза съобщение за актуализация, която не смея да инсталирам да не се вкарам пак във филма
-
Reingar
Можеш да провериш тази актуализация от кога е. Ако е някоя много стара, като нищо са ти връщали до последно работеща.
Така е, като го пишат софтуера пакита и индийци.
Така е, като го пишат софтуера пакита и индийци.
- Драгомир
Софтуерът не е връщан.
Стои си на версия 1969, която ми инсталираха при посещението в ЕТ в средата на май.
Стои си на версия 1969, която ми инсталираха при посещението в ЕТ в средата на май.
- Драгомир
Нямах проблеми с мултимедията около месец, месец и половина, но нещата се връщат по старо му.
В края на юли два - три пъти подред ми се деактивира парктроника. От тогава до сега не съм имал проблеми с него, но от няколко дни започна отново пращене, стрържене и всякакви подобни звуци от тонколоните.
Преди няколко дни при влизане в гаража и при приближаване до колата (тя си стои заключена) изпращя силно отвътре. Беше за секунда и не можах да го запиша.
Вчера вечерта докато я миех на Куадра до Камбаните, започна тази дискотека
Имам час за инспекция в ЕТ утре и ще им я оставя пак да я гледат.
В края на юли два - три пъти подред ми се деактивира парктроника. От тогава до сега не съм имал проблеми с него, но от няколко дни започна отново пращене, стрържене и всякакви подобни звуци от тонколоните.
Преди няколко дни при влизане в гаража и при приближаване до колата (тя си стои заключена) изпращя силно отвътре. Беше за секунда и не можах да го запиша.
Вчера вечерта докато я миех на Куадра до Камбаните, започна тази дискотека
Имам час за инспекция в ЕТ утре и ще им я оставя пак да я гледат.
- neshtoZabavno
- Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023
Това си е баш сърцебиене. Нещо се е напрегнала? Too much stress at work?

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
- Драгомир
Бая се е напрегнала. От предните тонколони се чуваше едно, а от задните друго.
- neshtoZabavno
- Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023
Шегата настрана никога не съм имал проблеми с моята мултимедия като цяло. При мен още си седи на версия 1940 и не мисля да си играя да я ъпдейтвам ръчно, но е доста интересно от какво се получават такива звуци. Като гледам и мултимедията ти е спряна докато се случа това, което според мен изключва някое приложение на телефона да "подава" такива през колоните на колата.

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
- Драгомир
Това само потвърждава моята убеденост, че проблемът не е софтуерен, а хардуерен.neshtoZabavno написа: 10.09.2024, 16:03:24 никога не съм имал проблеми с моята мултимедия като цяло. При мен още си седи на версия 1940
- andreev
- Гараж: Škoda Octavia 4 RS, 2.0 TSI, 7DSG - Stage 3
Аз също за 3.5 години никакви проблеми, освен един път почна да се рестартира сама, но това беше преди година точно и единичен случай
-
asenpopov
- Гараж: Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
При мен го имаше проблема с медията, но само с рестартиране без подобни дискотеки. Няколко пъти я карах и накрая смениха командния блок на медията (надявам се не бъркам терминологията). Интересното е, че след смяната при изключване на медията от бутона под нея звука спира, картината не. Дет се вика позакърпили са положенеито ама не баш. Миналата седмица бяхме няколко дни в Пампорово и на едното трипче почна пак да откача и да се рестартира, мен ме съмнява, че и iPhone-a не успява на моменти да се върже и от там идват ядовете. Другата седмица съм на инспекция и ще им кажа пак да я погледнат.