Надявам се, темата я започвам в правилният раздел
Не намерих подобна в търсачката, но ако има моля за извниение !
Напоследк се замислих за фарове.. и в други раздели на форума получих както винаги, полезни а аргументирани съвети и мнения, за което съм благодарен на колегите, които споделиха личен опит и наблюдения. Размислите ми бяха дали си струва на фабричен ксенон да се търрси възможност за замяна с ЛЕД , но по мнението на повечето колеги, се оказа, че не е толкова лесно и дали си струва, всеки трябва сам да прецени за себе си.
Както доста колеги, така и аз от време на време се ровя в Алиекспрес и съм попадал на "лазерни" фарове....
Нямам никаква идея това което съм виждал дали си струва и как работи, но ако ще се трансформира обикновен рефлекторен фар към ЛЕД с монтиране н лупи , се замислям дали процедурата няма да е горе долу същата и да се монтира "лазерен" фар ???
Како казах, не става въпрос за разваляне на фабричен ксенон, но ако човек има стандартни рефлекторни фарове и се замисля за ъпгрейд, дали е възможно ???
Без да имам претенции, според това което се вижда В Алиекспрес модула за лазерни фарове, доста прилича на ЛЕД модулите. По това което съм гледал в Ютуб, как се преправя стандартен рефлекторен фар към ЛЕД ми се струва, че процедурата би била сходна. Единствено за момента тези Лазерни модули са доста по скъпи разбира се, но за фарове, гуми и спирачки аз лично се опитвам да не спестявам пари за сметка на качеството и дори съм готов да се замисля за по-сериозен разход, ако очакваният резултат си заслужава.
През 2019 година, благодарение на съвети и насоки от колеги от форума, рециклирах фабричният ксенон и съм много доволен от резултата до ден днешен. А преди да попитам тук, ми се въртяха мисли за купуване на някакви афтърмаркет фарове, което според препоръките на колеги не е работещ вариант.
Та ако някой друг се е замислял за нещо подобно или има желание евентуално да се направи експеримент..би било интересно.
Поздрави