Историята на един "прероден" Superb III Facelift
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- chill
- Гараж: Дакел 280
@Reingar, аз това го обясних в поста, прочети го отново.
Тук някой успявал ли е да си сготви 340-ките на улицата/магистрала, изключвам писта?
Тук някой успявал ли е да си сготви 340-ките на улицата/магистрала, изключвам писта?
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Аз оемските 340 неведнъж си ги прегрявал на пасата, но той беше много тежък, а и аз не съм средния ползвател. Не е трудно като цяло )
На Аудито (332мм мисля, че бяха) отново съм си прегрявал оемските, но съм прегрявал и жълти EBC на същата кола...
На @TSI-LK основната забелжка е за двубуталните апарати според мен )
На Аудито (332мм мисля, че бяха) отново съм си прегрявал оемските, но съм прегрявал и жълти EBC на същата кола...
На @TSI-LK основната забелжка е за двубуталните апарати според мен )
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
- marcas
- Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG
Тук започва леко да става като темата, където хората включваха на спорт, за да влизат в кръгови движения.
За спирачките - на тези системи им се оставя стабилен буфер, така че спокойно може да си изпълни задачите. Също така трябва да се вземе предвид, че дори и някой да успее да ги "сготви", това не е 100% доказателство за неефективността им, а може да е резултат от куп други фактори и най-вече "стила" на каране.
За спирачките - на тези системи им се оставя стабилен буфер, така че спокойно може да си изпълни задачите. Също така трябва да се вземе предвид, че дори и някой да успее да ги "сготви", това не е 100% доказателство за неефективността им, а може да е резултат от куп други фактори и най-вече "стила" на каране.
- tihich
- Гараж: Superb Scout 2.0 TSI 280
Аз съм забелязвал няколко пъти, че колата почва да не спира добре след поредни силни спирания. Далече от пистово или екстремно каране. Не бих сложил ОЕМ повече при положение, че може да се вземе нещо ъпгрейднато за същите пари, че може дори и по-малко. Това с уговорката, че няма никакви странични проблеми като скърцане, тропане и т.н. с афтърмаркет. Подобни проблеми за мен не са ОК и като цяло биха развалили усещането за новите, уж по-добри спирачки.chill написа: 23.07.2024, 10:26:46 Тук някой успявал ли е да си сготви 340-ките на улицата/магистрала, изключвам писта?
бтв - сега се сещам, че още на 2-3к км карах колата в Еуратек за тропане като от крива джанта при спиране. Оказаха се дефектни/кофти партида задни накладки. Смениха ми ги по гаранция с такива от S3 и ми казаха,че е хубаво от тука насетне да си слагам само такива, а не по парт номер за моята кола. Били доста по-скъпи, но пък много по-хубави. Даже бях забравил за този случай. Та ще излезе, че Брембото наистина е по-евтино от комплект ОЕМ...
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
@tihich, тествано Брембото носи многократно на спиране, ускорение и пак спиране. Тествал съм на много здраво каране при спускане на Петрохан. Абсолютно в нито един момент не прегря. Това със задните накладки доста хора минахме през него. Накладките, който са ти сложили бяха с цена преди 3 години 550 лв. Абсурдно за задни накладки. С комплекта, който Явор е сложил няма да сбъркаш, а цената е по-ниска от ОЕМ.
- chill
- Гараж: Дакел 280
Аз за 15К км не съм усетил драма никъде.
Имам няколко години опит в родния пистов шампионат, тук таме някое планинско и любителски карания с наети подготвени пистови автомобили извън БГ, тоест смятам, че имам някакви реалистични очаквания от едни ОЕМ спирачки и нелоша база за сравнение от рошави такива.
Имам няколко години опит в родния пистов шампионат, тук таме някое планинско и любителски карания с наети подготвени пистови автомобили извън БГ, тоест смятам, че имам някакви реалистични очаквания от едни ОЕМ спирачки и нелоша база за сравнение от рошави такива.
- redalex
- Гараж: i3
Да не ви развалям рахата и амбициите да сте големи карачи (или над среден ползвател дето вика Пейо), ама ако на някой му прегряват спирачките в ежедневно шофиране, проблемът не е на спирачката, а в задкормилното устройство. ![beee [smilie=beee.gif]](./images/smilies/beee.gif)
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Като допълнение на горното мнение - Голфът ми, R на 160к, е със Заводските дискове и накладки.
- tihich
- Гараж: Superb Scout 2.0 TSI 280
Убедил съм се, две еднакви Шкоди няма. То и на окачването ми му нямаше нищо след 10 ходения в Еуратек та се наложи сам да си го сменя. Като нищо и накладки/дискове не са ок. А и аз вече сменявах предни накладки на около 35к км. Не знам колко е нормално това, все пак е смейната кола и не е карана по писти или да е издевателствано ежедневно с нея. Ще ти драсна да се видим тия дниchill написа: 23.07.2024, 13:42:13 Аз за 15К км не съм усетил драма никъде.
- MHlebarov
- Гараж: 2.0 TDi 4x4 L&K 2018
Честито за джелезата, изглеждат брутално, мноооого ме кефят и са "железни" откъм функцията си.
- dotamaster
- Гараж: Superb 3 2.0TSI 4x4 2018
Стана ми любопитно, какво се е получило при @Rangel, което налага слагането на лепенките?YYakovliev написа: 22.07.2024, 11:27:12 При инсталацията на предните накладки им залепихме лепенки от този тип (безцветни са, като се махне опаковката), за да не се получи като при Рангел:
[Everybody lies]
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
-
Kiko Varna
- Гараж: Градски Транспорт София

Skoda UK току що показаха това, което направи с твоята:
https://www.topgear.com/car-news/first- ... -ever-need
На морето колите са най-бързи!
- mariyan
- Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG
Не точно. Тази е с ъпгрейд на турбо и окачване. Но като цяло си е PR материалче на тунинг фирмата.
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Дам, няма много общо. С оригиналното Continental турбо съм аз, което между другото с даунпайп и Stage-2 удря спокойно 460 коня. Отделно пише, че са слагали и по-големи дюзи. Аз имам само сменен кулер и интейк.
Тази от статията не пише коя година и генерация е, сигурно е EA888 Gen3, затова се е наложило да сменят IS38-цата, плюс допълнителните доработки, за да извадят тези коне. Което отново показва потенциала на заводското EA888 Gen4 Evo като платформа.
На мен лично ми е по-интересно ето това, което излезе наскоро и следя с интерес, кога ще се пусне като пакет. Разработват го с новата голяма турбина Garrett Powermax, която също се пусна или ще се пусне съвсем скоро на пазара за Golf 8R мотори и EA888 Gen4 генерация:

Тази от статията не пише коя година и генерация е, сигурно е EA888 Gen3, затова се е наложило да сменят IS38-цата, плюс допълнителните доработки, за да извадят тези коне. Което отново показва потенциала на заводското EA888 Gen4 Evo като платформа.
На мен лично ми е по-интересно ето това, което излезе наскоро и следя с интерес, кога ще се пусне като пакет. Разработват го с новата голяма турбина Garrett Powermax, която също се пусна или ще се пусне съвсем скоро на пазара за Golf 8R мотори и EA888 Gen4 генерация:

Удебеленото и подчертаното най ми харесва.Mod List:
TVS Engineering Stage 3 ECU
TVS Engineering Stage 3 TCU
STOCK Engine
Stock Transmission
Eventuri Carbon Intake
Milltek Catless Downpipe
Wagner Intercooler
Stock catback
Stock fueling
Stock Spark Plugs
Garrett Upgraded Turbocharger