ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Всичко свързано с модела Супърб, произведен след 2024г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от Архимандрит Дионисий »

Impress_me написа: 20.08.2024, 13:43:44 Имал съм 5 Шкоди и единствено при Супърба все пак има наченки на шумоизолация.
Това е много интересно сравнение.
Имал съм 5 шкоди и всичките са зле спрямо Е класата. Ами така е.
Ама защо не сравняваш тези 5 шкоди с колите в техния клас и цена. Все ги сравнявате тези шкоди с почти 2 пъти по-скъпи коли.
Те и други колеги тука сравняваха коли за 80-90хил.лв с коли за 130-150 хил.лв, Ами то няма база за сравнение. То по същата логика в Мерцедес форума да обесняваш, че Бентли е по-хубаво.

Шкода според мен си е позиционирана в сегмента на Рено, Пежо, Ситроен, Опел и Тойота, там трябва да се сравнява.
Тази статия пак ще се повторя, за мен говори единствено за напредъка на Суперб и Шкода, щом го сравняват с Е класа на Мерцедес, а не с някой от гореизброените от мен марки.
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

igeorgiev82 написа: 20.08.2024, 14:59:21 Да де,ама да напишеш,че Супърб"настига" "5" "Е" и А6 е малко нелепо,щото никой,който може да си позволи и поддържа тези 3-те,няма да погледне Шкода,не само заради комплекса от марките.Просто като влезеш само в коя да е от 3-те и ти става ясно защо струват толкова.
Мойте коментари са на база този тест направен от специалистите. И според тях Мерцедес е по-добрата кола, но поглеждайки резултата, самите те се чудят от къде идват тази разлика в цената.
Имам познат с Е класа 2021 някакво средно ниво. Не е на въздух, а с адаптивно. Карал съм я и съм се вози ами да ти кажа, не е голяма разликата. Ама това все пак е мое мнение.
Аватар
Impress_me

Škoda Фен²

Гараж: Ex: Октавия 2.0ТДИ РС 2008
Ex: Октавия 2.0ТДИ ДСГ РС 2016
Ех: Фабия Монте Карло 1.0ТСИ ДСГ 2018
Ех: BMW X1 18d F48 x-drive
Ех: Skoda Fabia mk3 R5 Edition
Ex: MB W213 All-Terrain
Ex: BMW X1 20d F48 x-drive
Current: BMW 530i x-drive G31
Current: Служебно Камри

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от Impress_me »

Архимандрит Дионисий написа: 20.08.2024, 15:02:11 Ама защо не сравняваш тези 5 шкоди с колите в техния клас и цена. Все ги сравнявате тези шкоди с почти 2 пъти по-скъпи коли.
Виж какво съм писал по-горе. Отговорил съм конкретно за Супърб/Е-клас.
На всяка една Шкода, която съм имал съм се радвал.
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

igeorgiev82 написа: 20.08.2024, 14:59:21 Ники да сподели как е БМВ-то,макар и 3-ка.Изключваме широчината вътре и важния багажник,който в 80% от ползвателите седи празен
Изключвайки размерите съпоставими с Октавия и цената 2 такива свисоко оборудване във всяко едно друго отношение е ТОП машина.
Не бих отказал една такава.
Аватар
coverdale

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от coverdale »

igeorgiev82 написа: 20.08.2024, 14:59:21 Ники да сподели как е БМВ-то,макар и 3-ка.Изключваме широчината вътре и важния багажник,който в 80
По-широко от О3 и малко по-тясно от С3,но някак си се усеща,че не е,просто седалките са спортни и централната конзола и подлакътника са огромни.Цялото табло те обгръща.
С малко е по-къса на дължина заради огромната предница и шестака вътре.Отзад мястото за краката си е съвсем достатъчно при положение,че карам почти легнал ниско долу.
Всичко останало няма база за сравнение-пътно поведение,комфорт и т.н.Просто различни коли са.
За мен и двете за цената са си топ избор.
Просто на мен не ми трябва вече толкова голям автомобил и багажник.Децата пораснаха. [smilie=pardon.gif]
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от Цецо75 »

igeorgiev82 написа: 20.08.2024, 11:32:12 Шкода са надградили през последните години.
Лично мнение - шкода нищо не надграждат , а деградират откъм.материали и качество на сглобките. Френски чекии като Пежо и Рено са значително по - качествени откъм материали и шумове в купето. Единственото предимство на Шкодата спрямо френските в момента са по-мощните двигатели, но и там няма никаква градация спрямо предишното пололение.

Сравнението на Супърб с Мерц Е класа е безумно! Със Ауди и БМВ 5ца - съвсем безумно! Отказвам да го коментирам даже.

Това го пиша като човек каращ 20 години само Шкоди. Минал съм през почти всичко като модели. След като се качих в новият Кодиак и Супърб - аз лично не виждам никакъв стимул да купя нова Шкода. За мен и двете нови модификации са регрес спрямо предходните модели.

Пак казвам - лично мнение основано на собствения гъзомер.
Последно промяна от Цецо75 на 20.08.2024, 22:53:09, променено общо 1 път.
Бееееее.....
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Цецо75 написа: 20.08.2024, 22:44:44 Сравнението на Супърб с Мерц Е класа е безумно! Със Ауди и БМВ 5ца - съвсем безумно! Отказвам да го коментирам даже.
Вземи напиши едно писмо на тези автомобилни журналисти, че нищо не разбират.
Как може да сравняват тези 2 коли.
Значи ако Шкода са регресирали смятай какво е падението на Е класата. До къде е потънала да я сравняват със някакъв си изтърбушен Супърб. [smilie=pleasantry.gif]
Аватар
Stoyanov

Škoda Фен²

Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от Stoyanov »

Цецо75 написа: 20.08.2024, 22:44:44 Френски чекии като Пежо и Рено са значително по - качествени откъм материали и шумове в купето. Единственото предимство на Шкодата спрямо френските в момента са по-мощните двигатели, но и там няма никаква градация спрямо предишното пололение.

Сравнението на Супърб с Мерц Е класа е безумно! Със Ауди и БМВ 5ца - съвсем безумно! Отказвам да го коментирам даже.
По съгласен няма как да съм. Даже съм го казвал повече от един път. Бях на косъм да взема Пежо 408 вместо супърба. Единствения му минус беше 1.2 двигателя с 3 цлинидъра и 130 к.с. Въпреки това бая умуване му ударих. Не ми е толкова до конете, колкото просто държах да не са 3 цилиндъра и това най много наклони везните накрая. Та Пежото специално дори на 19-ки джанти возеше много по добре и много безшумно минаваше през неравности. Някак по стегнато се усещаше също, повече ми приличаше на идеята ми за нова кола.
Относно премиумите, наистина има голяма пропаст между тях. Даже се учудвам как по принцип някои хора твърдят, че е почти същото.

Трябва скоро да взема да карам новата, тъкмо да мога и аз да направя някакво сравнение понеже все пак вече половин година карам предходния модел. Единствено бях се качил в началото на новата и бях добре изненадан от това, което предлага в най базовата си версия (такава версия ми казаха, че е, не съм напълно сигурен).
Интересното е, че все още не съм видял нито една по улиците.
Изображение
Аватар
marcas

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от marcas »

Архимандрит Дионисий написа: 21.08.2024, 09:53:58 о къде е потънала да я сравняват със някакъв си изтърбушен Супърб.
Може би просто правят реклама на Шкода като част от най-големият немски концерн. Добре знаят, че каращите Мерцедес няма да прочетат статията или да се замислят за Шкода, но пък каращите Шкода или колебаещите се между Шкода и примерно Пежо, ще кажат веднага леле гледай като Мерцедесите сме. [smilie=beach.gif]

Немците много добре знаят кое как да го представят и какъв сегмент клиенти се таргетират.
Аватар
Stoyanov

Škoda Фен²

BMW 3 e92, 400+ к.с.

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от Stoyanov »

Архимандрит Дионисий написа: 21.08.2024, 09:53:58 Вземи напиши едно писмо на тези автомобилни журналисти, че нищо не разбират.
Бях гледал супер много ревюта на различни автомобили и всеки път с идеята - купувам го този. Това, което забелязах след като ги карах е, че действителността е много различна от ютюб и журналистите. Не съм сигурен защо имаме толкова различни критерии. Част от това може би е, че на български пътища всяка кола се държи съвсем различно от това, което ще видиш по западна Европа. От друга страна за много от нещата със сигурност не съм съгласен с тях. Общо взето бяхме и със сходни впечатления дори с жена ми, която просто се возеше. Естествено аз събирам доста повече информация докато карам колата, но и да се возиш е нещо.
От друга страна ако гледаш Бричката, какви ли не коли съм му гледал на тоя човек, всички са много хубави и все яко положителни неща изрежда [smilie=pardon.gif]
Изображение
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от istoyanov »

Шкода и Мерцедес/БМВ да сравняваме вярно не е сериозно. Дори тук във форума. И аз обяснявах на кума ми - Супърб вземи, топ е. Той ми вика - ти X5 карал ли си ? :) Приключи разговора.
Шкода е кола. Няма две мнения. Ама не е премиум. И май не трябва и да бъде. Иначе ще минаваме на Дачия [smilie=pardon.gif]
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Още малко интересни факти от нищо не разбиращите автомобилни журналисти:
https://www.autozeitung.de/audi-a6-avan ... 06628.html
Изображение
Изображение
Аватар
marcas

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от marcas »

не разбирам твоята теза...
Аватар
Stoyanov

Škoda Фен²

BMW 3 e92, 400+ к.с.

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от Stoyanov »

Харесват ми точките двигател/скоростна кутия. Супърб има 719, Ауди 710, БМВ 722.
Не знам как ги събират тия точки, но е потресаващо. Очевидно много разбират тия журналисти. Те най вероятно не са толкова зле, колкото тъпи им са крайните оценки.
Изображение
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Аз предполагам, че в тези тестове единствено се сравняват колите по зададени параметри в някаква табличка:
големина, вътрешно пространство, динамика, комфорт, разход, спирачни системи, цена и др.
И явно по тези параметри Суперб не отстъпва много на другите марки.
Надали ги интересува като слезе бай Иван в мола как ще го гледат хората и спрямо колата му ще разберат житейския му статус.
Публикувай отговор

Обратно към “Superb IV”