T-Roc - тропане в предницата при малки неравности

Всички други марки автомобили, мотори, камиони и т.н.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
krasimirpetrov

Шкода Новак

Гараж: VW T-Roc R

Мнение от krasimirpetrov »

Здравейте, колеги.

Собственик съм на T-Roc с DCC на едва 11К километра. Ще започна от самото начало. Когато го купих(чисто нов), миналото лято, още на първото пътуване чух тропане в предницата при преминаване през малки неравности/павета с ниска скорост. Тогава се обърнах към Порше и се оказа луфт в предните спирачни апарати и те бяха подменени гаранционно. Вярно, чаках близо 6-7 месеца за нови апарати, но поне го смениха. Подобрение със сигурност има, особено по павета, но сякаш продължава да се усеща някакво тропане - не винаги и само при определена настилка - например асфалт на ресни, много малки дупки и преминаване с ниска скорост. Понякога нищо не се чува и усеща, понякога похлопва. Чел съм, включително и тук, че DCC като цяло е шумно окачване, ама не мога да определя дали е от него или пак има някъв проблем. Нямам познат с DCC, за да направя сравнение. Някой може ли да сподели мнение как е при него? Предполагам, че ще се обърна пак към Порше, но ме съмнява, че ще ме пуснат по пързалката тоя път, а и може да няма проблем. Преди карах Passat B6, с нормално окачване, и въпреки, че беше доста по-стар подобни шумове нямаше.

Благодаря!
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

krasimirpetrov написа: 17.08.2024, 09:26:37 Чел съм, включително и тук, че DCC като цяло е шумно окачване
Да. Но не си го слагай на сърце, а се радвай на положителните му неща.

И при мен на Октавия 4 с DCC, още от съвсем нова, при преминаване през разхлопан асфалт ми се създава усещането сякаш предното ми окачване леко тумбурка. Няма шум, а усещане като аха-аха на границата на мини-похлопване. Всъщност окачването си е ОК. За 25000 км не се е променило. За цялостното усещане от окачването значение имат не само DCC-амортисьорите, а имат и видът на окачването, твърдостта на пружините, дебелината на гумите, така че при различните коли е различно.

Тази седмица в Порше Изток обсъждах евентуална поръчка на Тигуан. Когато казахме DCC, дилърът директно ни каза да имаме предвид, че DCC-амортисьорите са точно такива - леко шумни и създаващи усещане на похлопване, та да не се изненадаме после неприятно.
Аватар
krasimirpetrov

Шкода Новак

@smoke, точно това е.

Като цяло колата е R с по-големи джанти и по-ниски гуми (19"). Правя сравнение с пасата, ама може би не е редно, защото той беше с нормално окачване, на 16" джанти с големи гуми.

Просто нямам база за сравнение и не мога да преценя - нормално или не е. Като цяло съм малко вманиачен на тема шумове, жената в чудо се е видяла с мен, и откачам като го чуя [smilie=sarcastic.gif]. Когато я взимах не бях запознат с това, но и да бях, едва ли щях да се откажа.

Явно трябва да се примеря с факта, макар, че е супер гадно, предвид като знаеш, че караш чисто нов автомобил.
Аватар
Us3rnam3d

Škoda Фен²

Гараж: Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K

Мнение от Us3rnam3d »

Такова си е окачването, вземете ме за мазохист, ама аз в града я карам на спорт окачване, че е по- стегната. Всичко друго на нормален режим. Като излизаме някъде извън града и пътищата са по- добри - комфорт. Чак шумно не е според мен, просто е…. Особено [smilie=sarcastic.gif]
Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
Alvin_iv

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Kamiq, 1,5 TSI

Мнение от Alvin_iv »

krasimirpetrov,
Бихте ли споделили, как е Т-рок от към шумоизолация при скорост до 100-120км?
Чува ли се осезаемо вятъра, шума от гумите или двигателя вътре в купето?
Благодаря предварително!
Шкода Камик, 1.5 ТСИ, 150 к.с.
Аватар
krasimirpetrov

Шкода Новак

@Us3rnam3d, аз предимно карам на Нормал и само когато пътя е Ок на спорт, че иначе жената се оплаква 😂. Явно си е такова окачването, колкото и да ми е трудно да свикна.

@Alvin_iv, не знам колко обективно мнение мога да дам. На мен шума никога не ми е бил проблем. По-скоро бих казал, че е добре обезшумена или поне не съм забелязал нещо врапантно в тази насока. Както казах колата е R, аз съм спокоен шофьор и при 100-120 мотора даже не е във високи обороти - та, не го чувам. Според мен, обаче, това с шума е относително и за всеки е индивидуално.
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от stefan L »

VW T-Roc R - добър избор [smilie=i-m_so_happy.gif]
Аватар
krasimirpetrov

Шкода Новак

@stefan L, бяхме поръчали R-Line и чакахме за него 3-4 месеца, а след това ни казаха, че е планиран за след още 5-6. Не ни се чакаше, а R беше наличен. Винаги ми се е карало R и тогава реших, че това е знак от съдбата 😂, пък и успях да навия жената 😂.
Публикувай отговор

Обратно към “Други марки МПС”