Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
choki4a написа: 09.08.2024, 14:35:29
Малко ме яд че се доверих на приятел, но късмет човек се учи от грешките си
Май всеки се е парил с поне една кола в живота си ..... затова първо проверка и събиране на всякакви възможни документи и при най-малкото съмнение ... подминаваш.... Вече има доста вариянти за проверка, особено ако се взима по-нова кола.
Но жена и кола втора ръка са на късмет
Както жената казваше, не се доверявай на приятел Доверих се да са свършили те тази работа и да кажат да става и не не става, ако не става. Явно съм сгрешил, да са ми безавариини километрите за напред да се надявам
DIDOO написа: 09.08.2024, 15:01:31
Ти писа ,че си карал с 95 ...,ремап и горещо време =детонация в цилиндъра ....
Така е да, не знаех че има ремап, ако знаех може би щях да карам със 100 октана.
До момента не можем да разберем. По скоро самия мап е кофти и той да е причина за това предполагам. Още не съм я закарал някъде някой да го види това. Когато това го направя ще ви кажа какво са казали.
Съвети къде да я закарам да видят ?
Но мисля че са последици от предишния собственик и нечистени с първия ремонт....
Цецо75 написа: 09.08.2024, 15:04:29
На всички им е интересна причината. Щото детонации, детонации... ама нали има защити в тоя софтуер. Толкоз пък да е омазан?
Аз така и не разбрах - колата е дошла от Швейцария ремапната?
Нищо по-хубаво нямало от 4-5 годишна кола. Хем нова, хем на далавера. Супер сделка!
Нали така приказват много хора?
Всъщност - нито е нова, нито е далавера, а си е гранде риск. Защото човек плаща много пари (почти като за нова), а рискува много. При доволно старите коли се рискува значително по-малко - защото платените пари там са значително по-малко.
choki4a написа: 09.08.2024, 15:06:54
Съвети къде да я закарам да видят ?
То това не е толкоз просто. Щото ти трябва добър механик да я прегледа като железа и мапер да прегледа какво са творили. А тия двете не се съвместяват под един покрив в масовият случай.
Аз все си мисля, че мапа трудно може да докара чак такъв ефект, само от октан. Или е тотален мазаляк или има и нещо друго.
DIDOO написа: 09.08.2024, 15:01:31
с 95 ...,ремап и горещо време =детонация в цилиндъра ....
Може би щеше да го предовратиш ,ако беше с 100 окрана ...
Цецо75 написа: 09.08.2024, 15:04:29
Щото детонации, детонации... ама нали има защити в тоя софтуер.
Е, че те детонациите се усещат и без софтуер - от шофьора. Колегата не споменава за тези няколко хиляди км да е имало детонации.
И на мен ми е любопитно от какво е станало.
Данеби тунинга да не е бил само софтуерен, но и хардуерен?
DIDOO написа: 09.08.2024, 20:14:32
Тръгне ли шофьора да ги усеща работата е много зле
Ами точно тъй, де - както е видно, работата е много зле, но колегата не е усетил нищо.
Затова мисля, че не е от детонации.
А дали не е карана преди не с бензин, а с някакви "състезателни смески"?