Мнение за конкретен автомобил - VRS 2.0 TFSI 220кс
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Зависи къде са карани колите. Има места, където химията е доста и вреди на тенекиите сериозно. Швейцария е алпийска страна, но колите от там са почти идеални. Моята е от там и на трима приятели също. Никой от нас няма забележки. Нито ламарини, нито двигател, нито окачване. Аз вече 7 години си я търкалям тук (от общо 14) и отдолу няма никакви проблеми. Окачването - абсолютно всичко по него е оригиналното! Проблеми с двигателя нямам, както и каквито и да е проблеми по принцип. Имам сменени само 2 биалетки и ЕГР за тези години.
Нещо да добавя обаче за колите от там (а и за всяка употребена). Това, че има пълна история и всичко излиза на компютъра (и съвпада с книжката) - изобщо не значи, че трябва да е истина. И в оторизираните сервизи лъжат! Да, и в швейцарските също! Просто да си имате едно на ум... Личен опит имам и за това го споделям. Не е казано/чуто от някой чичо на братовчед на зълвата...
Относно конкретните обяви.. RS-a си е RS! Но, от тези конкретни 2, аз бих избрал втората. По-нова, (уж) по-малко километри, повече глезотии... Просто няма да в 220 коня,което лично мен не ме притеснява. Скоро минах над 2500 точно с такава кола - неприлично каране по магистралите (80% от пътя) и смешен разход от 6.7/100...
Успех с покупката!
Нещо да добавя обаче за колите от там (а и за всяка употребена). Това, че има пълна история и всичко излиза на компютъра (и съвпада с книжката) - изобщо не значи, че трябва да е истина. И в оторизираните сервизи лъжат! Да, и в швейцарските също! Просто да си имате едно на ум... Личен опит имам и за това го споделям. Не е казано/чуто от някой чичо на братовчед на зълвата...
Относно конкретните обяви.. RS-a си е RS! Но, от тези конкретни 2, аз бих избрал втората. По-нова, (уж) по-малко километри, повече глезотии... Просто няма да в 220 коня,което лично мен не ме притеснява. Скоро минах над 2500 точно с такава кола - неприлично каране по магистралите (80% от пътя) и смешен разход от 6.7/100...
Успех с покупката!
- marcas
- Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG
Страхотна логика.
Откъде разбра, че някой говори за ръжди по ламарините, че така ни нахока?
И аз мога да ти кажа да не ми обясняваш къде е карал колата там и по какви пътища, защото съм живял в тази държава над 10 г.?
Химикали по пътищата не съм виждал, ако изключим Алпите. И имам купчина приятели немци, един път не съм ги чул за ръжди да ми говорят.![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
И аз мога да ти кажа да не ми обясняваш къде е карал колата там и по какви пътища, защото съм живял в тази държава над 10 г.?
Химикали по пътищата не съм виждал, ако изключим Алпите. И имам купчина приятели немци, един път не съм ги чул за ръжди да ми говорят.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Не съм те нахокал.
Аз пък от 25 години ремонтирам. И знам как се разглобява и ремонтира италианка и как германка
Няма кой да ми обяснява нещо по въпроса,и 100 години там да е живял
Аз си имам мои наблюдения.
Аз пък от 25 години ремонтирам. И знам как се разглобява и ремонтира италианка и как германка
Няма кой да ми обяснява нещо по въпроса,и 100 години там да е живял
Аз си имам мои наблюдения.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- marcas
- Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG
Разбирам те, аз просто казвам, че има разлика от това от къде и кой си купуваш кола от Германия.
И винаги го повтарям на хората около мен. Ако говориш с немец, 9/10 от случая той ще ти каже какво е ремонтирано, кога и как. Ако колата е по-стара ще ти каже и какви са проблемите. На мен веднъж човекът ми се обади след продажбата, за да ми каже, че има една точка в боята, която дори не се виждаше тогава, освен, ако с лупа не ходиш.
В същото време съм ходил по разни автокъщи, излизат едни араби/турци/албанци/румънци или българи, всичките едни тъмни такива и ти обясняват те как са я взели от един немски дядо и колата в гаража седяла. И като я закараш в сервиз се получава ефекта, за който ти говориш. В това няма спор, затова като се търси в немското мобиле се слага "Privatanbieter" или най-много автокъщата да е примерно "Hans Zimmerman & Sohn".
Нали знаеш, че не случайно всички слагат "Made in Europe", а само немците слагат "Made in Germany".
Аре че много се отнесох...![fool [smilie=fool.gif]](./images/smilies/fool.gif)
И винаги го повтарям на хората около мен. Ако говориш с немец, 9/10 от случая той ще ти каже какво е ремонтирано, кога и как. Ако колата е по-стара ще ти каже и какви са проблемите. На мен веднъж човекът ми се обади след продажбата, за да ми каже, че има една точка в боята, която дори не се виждаше тогава, освен, ако с лупа не ходиш.
В същото време съм ходил по разни автокъщи, излизат едни араби/турци/албанци/румънци или българи, всичките едни тъмни такива и ти обясняват те как са я взели от един немски дядо и колата в гаража седяла. И като я закараш в сервиз се получава ефекта, за който ти говориш. В това няма спор, затова като се търси в немското мобиле се слага "Privatanbieter" или най-много автокъщата да е примерно "Hans Zimmerman & Sohn".
Нали знаеш, че не случайно всички слагат "Made in Europe", а само немците слагат "Made in Germany".
Аре че много се отнесох...
- SkodaWannaBe
- Гараж: Passat B8 2.0 TSI 280кс R-Line 4Motion
Като се замислих, на втората описанието е типичното джамбазко надлъгване. Цитирам: "FULL LED Фарове със ксенон и завиване"zloQQ написа: 02.08.2024, 12:02:13 Относно конкретните обяви.. RS-a си е RS! Но, от тези конкретни 2, аз бих избрал втората. По-нова, (уж) по-малко километри, повече глезотии... Просто няма да в 220 коня,което лично мен не ме притеснява. Скоро минах над 2500 точно с такава кола - неприлично каране по магистралите (80% от пътя) и смешен разход от 6.7/100...
Успех с покупката!
-
rts
- Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024
Само да добавя, че на първата кола има публикуван VIN (донякъде поне в мен създава впечатление за коректност). Само че при проверка в сайта на Шкода за сервизни акции излиза, че има акция за този автомобил която не е направена - в този смисъл си мисля, че тази кола скоро не е посещавала официален сервиз, иначе досега акцията да бе изпълнена. Може да провериш в ЕТ, каква точно е сервизната акция за този вин - естествено че може и да е нещо безобидно.
https://recall.skoda-auto.com/004/en-co ... MzY2MTI1NA..
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Абе хора,не знаете джамбазите какви схеми имат. Много са изобретателни.
Нямате си понятие просто.
Нямам време да обяснявам.
Страшни хиени,ама това пазара го изисква.
Нямате си понятие просто.
Нямам време да обяснявам.
Страшни хиени,ама това пазара го изисква.
GUNTER SERVICE

- stanley
- Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
Той шамара беше за мен сякаш, ама и аз не разбрах защо го получих. Здраве да е. Явно има разлика между ръжда по ламаринит и ръжда по ходовата част от автомонтьорска гледна точка. Със сигурност не е забавно да имаш работа със корозирали и запекли болтове и гайки.marcas написа: 02.08.2024, 12:06:39 Откъде разбра, че някой говори за ръжди по ламарините, че така ни нахока?
- n_ivanov
- Гараж: > Skoda Superb 3 | L&K | 1.8 TSI - 180 к.с. | DSG 7 DQ200
> ex. Mercedes B-class | 180 CDI - 109 к.с. | manual
Ето едно видео как бързо може да се проверят километрите с obdeleven. Освен показанията на таблото, които са лесно манипулируеми, може да се види реалната работа на двигателя или пък през спирачките на колко километра е колата. Предполагам, че с малко повече ровене ще може и през скоростната кутия да се провери пробега, освен ако не е сменяна.marcas написа: 02.08.2024, 11:10:27 Абсолютно, даже някъде бях чел, че може да се проверят км на скоростната кутия, защото там малко по-трудно ги сменят или забравят.
Не казвам, че не е истина, но ще те върна към първият ми коментар.SkodaWannaBe написа: 02.08.2024, 11:47:05 Прикачвам снимки от сервизната книжка, която ми изпрати продавача.
Една книжка може много лесно да бъде манипулирана: 20лв. нова книжка, всеки може да си направи печат по поръчка, удрят се няколко тикчета и дати, пишат се едни километри и готово.n_ivanov написа: 01.08.2024, 15:29:00 Сервизните книжки вече са дигитални и ако продавача ти предоставя хартиен еквивалент, за мен би било червена лампа, че има нещо гнило.
При огледа, говори с продавача да се разходите до Варна - хем да тестваш колата, хем да минете през ЕТ (в събота работят до 13:00) и там да ти проверят ВИН номера в системата им и да ти разпечатат всичко правено по колата. Ако и от там ти кажат, че последната регистрация е 2020 година имай едно на ум за тази кола, още повече щом не е минала сервизна акция.
П.П.: Не искам да излиза, че те разубеждавам за конкретният автомобил, просто това са доста червени лампи които ми светват на мен, без дори да съм отишъл на място да гледам колата.
П.П.2: Намери приятел/познат който да ти услужи с VCDS или OBDEleven или питай за някой във форума от Шумен и региона, който ще може да ти помогне с огледа.
- lybrator
- Гараж: '16 Ibiza Cupra 1.8 192 FWD MQ350
'18 Tiguan 1.4 150 4motion DQ250
'19 Leon Cupra ST300 4drive DQ381
Това е малко пресилено. Има чудесни коли до 5-6 годишна възраст без ръжди от Германия, Белгия и Холандия например.
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До "ВСИЧКИ" - Моя "Superb" го взех от официалното представителство на "Skoda" в Германския Град Rostock. Автомобила беше на малко под 150.000 Километра, нямаше 4 Години и окачването му беше ръждясало на поне 10-ина места. Да - по 1-2 Сантиметра петна, да - съвсем повърхностни но факт
Сега Автомобила гони 10 Години от производството му, да кажем, че ръждата се е увеличила само с 10%..
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Може и да си прав. Аз бих я видял на живо. За моята кола нямаше нищо описано, ама се опитаха да ме лъжат като малки мангали. Аз пък им смъкнах от цената и реално им намалих печалбата. Търгаши са всички. Никой не го прави за сините очи на жената на купувача. При втора ръка кола, надяваш се да е ОК и т'ва е. Дори и от познат. Рулетка си е. И е ясно, че кола от търговец е допълнително напудрена и оправяна. Та аз лично - не бих подминал колата заради описанието. За мен изглежда добре на външен вид.SkodaWannaBe написа: 02.08.2024, 12:26:24Като се замислих, на втората описанието е типичното джамбазко надлъгване. Цитирам: "FULL LED Фарове със ксенон и завиване"zloQQ написа: 02.08.2024, 12:02:13 Относно конкретните обяви.. RS-a си е RS! Но, от тези конкретни 2, аз бих избрал втората. По-нова, (уж) по-малко километри, повече глезотии... Просто няма да в 220 коня,което лично мен не ме притеснява. Скоро минах над 2500 точно с такава кола - неприлично каране по магистралите (80% от пътя) и смешен разход от 6.7/100...
Успех с покупката!. Отделно е доста под средната пазарна цена и сякаш това ми казва "бягай".
- SkodaWannaBe
Предполагам, че това е нормално, понеже последно е посещавала официален сервиз Август 2020г. От тогава насам са изминали 4 години.rts написа: 02.08.2024, 12:29:16 Само да добавя, че на първата кола има публикуван VIN (донякъде поне в мен създава впечатление за коректност). Само че при проверка в сайта на Шкода за сервизни акции излиза, че има акция за този автомобил която не е направена - в този смисъл си мисля, че тази кола скоро не е посещавала официален сервиз, иначе досега акцията да бе изпълнена. Може да провериш в ЕТ, каква точно е сервизната акция за този вин - естествено че може и да е нещо безобидно.
@n_ivanov, писах ти лично съобщение.
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
До 5 г.кола да разглобяваш е песен,дори и Германка да е. Говорим в случая за 10 годишна Германка. Има разлика.
Софиянка на 10+ пак е на не добро дередже понякога. Явно и в София много химии хвърлят зимата. Варна,Бургас,почти никога или 1,2 дни в годината да третират с химия пътя.
След пътуване по такива пътища,гледам при първа възможност да карам в дъжда.
Софиянка на 10+ пак е на не добро дередже понякога. Явно и в София много химии хвърлят зимата. Варна,Бургас,почти никога или 1,2 дни в годината да третират с химия пътя.
След пътуване по такива пътища,гледам при първа възможност да карам в дъжда.
GUNTER SERVICE

- SkodaWannaBe
Здравейте, минавам само да се похваля, че миналият Четвъртък купих VW Passat Alltrack 2.0TDI 190кс 4motion 11.2019г
Да, не е Шкода, но пак е от VAG групата
На малко повече киломтери е (230 000) но пък има пълна сервизна история и ангренаж, водна помпа, масло на халдекс и масло на кутия са сменени на 200 000км. Цената беше добра и беше съобразена с киломтерите.
Абсолютно удоволствие е да се шофира извънградско с този автомобил.
Видео:
Снимки:

Да, не е Шкода, но пак е от VAG групата
На малко повече киломтери е (230 000) но пък има пълна сервизна история и ангренаж, водна помпа, масло на халдекс и масло на кутия са сменени на 200 000км. Цената беше добра и беше съобразена с киломтерите.
Абсолютно удоволствие е да се шофира извънградско с този автомобил.
Видео:
Снимки: