Мнение за конкретен автомобил - VRS 2.0 TFSI 220кс
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- SkodaWannaBe
- Гараж: Passat B8 2.0 TSI 280кс R-Line 4Motion
Здравейте,
До скоро бях собственик на Audi A4 2.0TDI 177кс Quattro 2014г комби, но беше доста базова от към екстри, колата влизаше в регенерации на всеки 130км пробег градско, возията беше твърда заради s-line окачването, а и прехвърли 300 000км, та реших да се разделя с нея и да започна да се оглеждам за следващ автомобил. На година правя около 10 000км, като 80% от тях са градско шофиране на къси разстояния (живея в не много голям град), затова реших да се насоча към бензинов автомобил.
Харесал съм Octavia III 2.0 TFSI 220кс.Четох, че този двигател е 3та генерация EA888 и е излекуван от проблемите при предхоните 2.0 тфси на ваг групата.
В Събота обмислям да ходя да гледам следният автмобил -> https://www.mobile.bg/obiava-1171363417 ... rs-tsi-dsg
На снимките изглежда свежа. Двигател и кутия ще ги проверим на място.
Edit: Добавям още една обява -> https://ermacars.mobile.bg/obiava-11722 ... -sportline
Бих се радвал, ако споделите мнение, не само за конкретната обява, но и за модификацията като цяло.
Също така съм отворен за предложения и за други бензинови/хибридни варианти. Бюджета може да го разтеглим още нагоре.
Благодаря!
До скоро бях собственик на Audi A4 2.0TDI 177кс Quattro 2014г комби, но беше доста базова от към екстри, колата влизаше в регенерации на всеки 130км пробег градско, возията беше твърда заради s-line окачването, а и прехвърли 300 000км, та реших да се разделя с нея и да започна да се оглеждам за следващ автомобил. На година правя около 10 000км, като 80% от тях са градско шофиране на къси разстояния (живея в не много голям град), затова реших да се насоча към бензинов автомобил.
Харесал съм Octavia III 2.0 TFSI 220кс.Четох, че този двигател е 3та генерация EA888 и е излекуван от проблемите при предхоните 2.0 тфси на ваг групата.
В Събота обмислям да ходя да гледам следният автмобил -> https://www.mobile.bg/obiava-1171363417 ... rs-tsi-dsg
На снимките изглежда свежа. Двигател и кутия ще ги проверим на място.
Edit: Добавям още една обява -> https://ermacars.mobile.bg/obiava-11722 ... -sportline
Бих се радвал, ако споделите мнение, не само за конкретната обява, но и за модификацията като цяло.
Също така съм отворен за предложения и за други бензинови/хибридни варианти. Бюджета може да го разтеглим още нагоре.
Благодаря!
Последно промяна от SkodaWannaBe на 01.08.2024, 15:42:54, променено общо 1 път.
- n_ivanov
- Гараж: > Skoda Superb 3 | L&K | 1.8 TSI - 180 к.с. | DSG 7 DQ200
> ex. Mercedes B-class | 180 CDI - 109 к.с. | manual
2.0 TSI 220к.с. е доста добър двигател - има си еластичност и мощ и от към разход при нормално каране не е фрапантен. Заедно със 6 степенното DSG се получава много добра комбинация която да носи наслада при шофиране. Преди време щях да взимам Съпърб с тези окомплектовка, но ме изпревариха и го продадоха на друг.
Всички бензинови двигатели 3та генерация EA888 са надеждни и с отстранени болежки от предходната генерация, така че дори и да не е конкретният двигател, ами например 280 к.с. или 180 к.с. няма да създават проблеми (ако са се грижили за тях както тряба и не са оставяни на произвола на съдбата).
Относно обявата: За мен тези километри са много, а и като знам българските джамбази и техните номера, като нищо колата да е над 300к км. Ако имаш диагностика или приятел с такава, закачете колата и я проверете на място или най-малкото говори с продавача да я закарате в Шкода и от там да ти изкарат всичко което е правено. Щом е от Швейцария всяка една инспекция ще е вкарана в системата и така ще добиеш представа. Сервизните книжки вече са дигитални и ако продавача ти предоставя хартиен еквивалент, за мен би било червена лампа, че има нещо гнило.
Успех с огледа, а и с бъдещата покупка независимо дали ще бъде конкретната обява или някоя друга.
Всички бензинови двигатели 3та генерация EA888 са надеждни и с отстранени болежки от предходната генерация, така че дори и да не е конкретният двигател, ами например 280 к.с. или 180 к.с. няма да създават проблеми (ако са се грижили за тях както тряба и не са оставяни на произвола на съдбата).
Относно обявата: За мен тези километри са много, а и като знам българските джамбази и техните номера, като нищо колата да е над 300к км. Ако имаш диагностика или приятел с такава, закачете колата и я проверете на място или най-малкото говори с продавача да я закарате в Шкода и от там да ти изкарат всичко което е правено. Щом е от Швейцария всяка една инспекция ще е вкарана в системата и така ще добиеш представа. Сервизните книжки вече са дигитални и ако продавача ти предоставя хартиен еквивалент, за мен би било червена лампа, че има нещо гнило.
Успех с огледа, а и с бъдещата покупка независимо дали ще бъде конкретната обява или някоя друга.
- SkodaWannaBe
@n_ivanov, благодаря ти за насоките!
Относно километрите, ако се реални, не са толкова много. Идват по 20 000км на година, което не е чак толкова много.
За сравнение, Аудито което карах до миналата седмица беше 2014г и го купих 2022г на 300 000км пробег и за 2г не смених нищо освен масла и филтри.
Просто регенерациите ми идваха в повече,както и базовото оборудване.
Относно километрите, ако се реални, не са толкова много. Идват по 20 000км на година, което не е чак толкова много.
За сравнение, Аудито което карах до миналата седмица беше 2014г и го купих 2022г на 300 000км пробег и за 2г не смених нищо освен масла и филтри.
Просто регенерациите ми идваха в повече,както и базовото оборудване.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Щом пишат че е на 200 ,винаги слагай още 100.
За всички коли се отнася (нов внос)
За всички коли се отнася (нов внос)
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- lybrator
- Гараж: '16 Ibiza Cupra 1.8 192 FWD MQ350
'18 Tiguan 1.4 150 4motion DQ250
'19 Leon Cupra ST300 4drive DQ381
Не е задължително да е въртяна. Шкода има хубава база данни и особено в Швейцария се попълва всичко.
Стига да не е от Италия де
Демек може да се провери
Стига да не е от Италия де
Демек може да се провери
- SkodaWannaBe
@bega4kata, по default е така, съгласен съм.
@lybrator, в момента работя по върпоса с проверката. Със сигурност ще съм я проверил преди да я купя.
@lybrator, в момента работя по върпоса с проверката. Със сигурност ще съм я проверил преди да я купя.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Карат ги масово с донгъли,чрез които се отчитат по малко километри. И така хем историята в Шкода е ок,хем колата е на двойни километри.
GUNTER SERVICE

- SkodaWannaBe
Швейцария е добре уредена държава и хората имат култура. Това по-скоро е характерно за балканският манталитет.
Едва ли собственика си я е купил и е започнал да я кара с донгъла, за да може след 10 години да я продаде на по-малко километри.
Виж, по-скоро допускам че джамбазина тук може да я е врътнал. Ако километрите излязат реални и сервизната история е добра - тичам да я купя.
Едва ли собственика си я е купил и е започнал да я кара с донгъла, за да може след 10 години да я продаде на по-малко километри.
Виж, по-скоро допускам че джамбазина тук може да я е врътнал. Ако километрите излязат реални и сервизната история е добра - тичам да я купя.
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Аз като видя нов внос и настръхвам. При положение, че може да дадеш малко над тези пари за около 30 хил.лв според мен ако не се бърза може да се намери кола на под 100хил.км с история от БГ и даже все още да е в гаранция.
Итносно двигателите, бензиновите към който си се ориентирал са добри. С това което си описал като километри и повече градско, аз бих избрал 1.5 DSG mild hybrid.
Добра динамика и доста добър разход.
Итносно двигателите, бензиновите към който си се ориентирал са добри. С това което си описал като километри и повече градско, аз бих избрал 1.5 DSG mild hybrid.
Добра динамика и доста добър разход.
- SkodaWannaBe
@Архимандрит Дионисий, бюджета е до 35 000лв. Обърнал съм всички оказиони и сайтове за автомобили. Ако има такава на 100 000км в тоя бюджет, с удоволствие бих я разгледал.
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Ако не бързаш, ще излезе.
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Бай Самун да сваля още някоя хилядарка и да ти продава неговата!
П.С: По обявата. Мисля, че тази обява стои от доста време и не е купена въпреки по-ниската цена спрямо конкурентните такива като екстри и километри на пазара.
Може и да бъркам!
П.С: По обявата. Мисля, че тази обява стои от доста време и не е купена въпреки по-ниската цена спрямо конкурентните такива като екстри и километри на пазара.
Може и да бъркам!

- SkodaWannaBe
@BlackPearl, честно казано нямам представа от кога се върти обявата. Ако някой друг я е забелязвал на обява, нека да сподели. Благодаря!
А иначе относно пробега, последните сервизни данни (проверено) са от 24/08/2020г и е била на 141 260км.
Назад във времето, спрямо предходните логове, пробега е бил средно по 20к км на година.
А иначе относно пробега, последните сервизни данни (проверено) са от 24/08/2020г и е била на 141 260км.
Назад във времето, спрямо предходните логове, пробега е бил средно по 20к км на година.
- n_ivanov
- Гараж: > Skoda Superb 3 | L&K | 1.8 TSI - 180 к.с. | DSG 7 DQ200
> ex. Mercedes B-class | 180 CDI - 109 к.с. | manual
С този бюджет спокойно може да си внесеш лично Съпърб L&K с проверена история и на реални километри под 150к.
Ето един пример за малко над 33 000лв. и колата е на 100 000 км.
За 4 години няма как да е минала само 60к км. Тази кола е на поне 350к, ако не и повече. Между другото най-манипулираните километражи са точно на швейцарките. Знам за коли продавани тука на по 120к, а реално са на 550+ километра.SkodaWannaBe написа: 01.08.2024, 16:49:36 последните сервизни данни (проверено) са от 24/08/2020г и е била на 141 260км.
Както те посъветва колегата, ако не бързаш изчакай малко и ще излезе подходящата кола тук в България, другия вариант ти е сам да си внесеш кола от чужбина.
- SkodaWannaBe
@n_ivanov, съгласен съм, че за 4г едва ли е минала само 60 000км. може да е минала 100 ...може и 200.
Интериора изглежда запазен и сякаш не ми се иска да си мисля, че е кола на над 300к км.
Белият Съпърб, който ми прати, е много красив и бензин и като големина пасва точно на това което търся, въпроса е че незнам как стои въпроса с доставката от Чехия.
В момента съм без кола и се чувствам като наказан. До края на месеца трябва да съм купил кола, защото Септември сме на море.
Интериора изглежда запазен и сякаш не ми се иска да си мисля, че е кола на над 300к км.
Белият Съпърб, който ми прати, е много красив и бензин и като големина пасва точно на това което търся, въпроса е че незнам как стои въпроса с доставката от Чехия.
В момента съм без кола и се чувствам като наказан. До края на месеца трябва да съм купил кола, защото Септември сме на море.
Последно промяна от SkodaWannaBe на 01.08.2024, 18:30:43, променено общо 1 път.