Какво значи масларки?bega4kata написа:И 1.8 и 2.0 са МАСЛАРКИ!
Octavia Rs Бензин или Дизел
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- vermeer
- SimichOil
- Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
- Обратна връзка:
По време на Гражданската война в Гърция (1946-1949) селото Елешница (дем Синтика) е разрушено, а после отново възстановено, но по на юг, в местността Масларка.[4]
За справка : Уикипедия
За справка : Уикипедия
- vermeer
Значи там се сглобяват тези 2.0TFSI. Ясно, само съм се заблуждавал, че ги правят в Гьор.- SimichOil
- Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
- Обратна връзка:
Ми уж значи, че горели масло...Те и дизелите горели, но моята не го бутва. От смяна до смяна (то аз 4 пъти съм смелян на моята де) - не бута и грам.
- vermeer
Е та като горят масло, голяма работа. Ако ти пука отваряш сменяш сегменти толкоз. Ако не ти пука - доливаш.
Не мисля, че този инженерен пропуск прави двигателите лоши като цяло.
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Аз,като човек карал кола с разход на масло от 5л/15000км смятам че това е сериозен проблем,водещ след себе си и други проблеми.
Замърсени свещи,нагар по клапаните,занижена компресия,трудно палене,замърсен дросел.Ако караш по 10000км на година може и така,но при мен годишния пробег е между 40 и 50000 на година.Изгореното масло неминуемо ще затисне и катализатора,при мен предполагам ме спаси основно извънградското шофиране,на високи обороти предполагам има по-добро издухване на газовете.Катализатора все още е на мястото си,въпреки че със Самуил разменихме няколко Л.С.-та как да се процедира ако ката сдаде багажа.
Замърсени свещи,нагар по клапаните,занижена компресия,трудно палене,замърсен дросел.Ако караш по 10000км на година може и така,но при мен годишния пробег е между 40 и 50000 на година.Изгореното масло неминуемо ще затисне и катализатора,при мен предполагам ме спаси основно извънградското шофиране,на високи обороти предполагам има по-добро издухване на газовете.Катализатора все още е на мястото си,въпреки че със Самуил разменихме няколко Л.С.-та как да се процедира ако ката сдаде багажа.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Нека да си купи, ще види.vermeer написа:Е та като горят масло, голяма работа. Ако ти пука отваряш сменяш сегменти толкоз. Ако не ти пука - доливаш.
Колега, горят по1до 2 литра на 1000 км.
Тези нагари, къде се лепят? Знаеш ли? Сети се.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- Stuci
- Гараж: APR Superb
- Обратна връзка:
Дизелов RS - като торта, ама не със захар, а с подладител. Не портокалов сок, а "Степ"-че... ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
goAPR
- vermeer
bega4kata написа:Нека да си купи, ще види.
Колега, горят по1до 2 литра на 1000 км.
Тези нагари, къде се лепят? Знаеш ли? Сети се.
Ох, много ми харесва така да ми обясняваш... най-накрая ми се проясняват нещата... колега...
15 пъти казах като не ти харесва (напр. да ти се "лепят" нагари), оправяш сегментите и толкоз, на мой приятел целия калабалък му излезе 850 лв. и 2 дни без кола. И 2К да струва пак не би следвало да е драма. Щом сикаш 2.0 TFSI определено не си тръгнал на икономически изгодни варианти.
Ако не ти пука за тъпия нагар доливаш... и в един момент в далечно или не чак толкова далечно бъедще пак ще смениш сегменти и като отвориш ще си обсулжиш и "налепения" нагар.
- nzlatev
- Гараж: Škoda SuperB II Avant
2,0 TDI 170+ DSG
Škoda Yeti 1,2 TSI DSG
Škoda Fabia 1,9 SDI
Извинявам се за нелепото включване, но явно в техникума не съм слушал много в час. Как така от сигменти колата ще гори толкова масло ? Изхвърля през картерните газове ли? Заради високото налягане което се получава в картера? Ако е това, това си е проблем за всяка турбинирана кола с AGR и катализатор, те газовете от отдушника на картера минават през цялата система, супер мазало става... но сигурно се бъркам!
Колеги няма какво да спорите! При покупка на кола втора употреба всичко зависи от състоянието й! Колкото и да е добър дизела, като е смазан от каране, или пък бензинов износен двигате изобщо не е по-ефтин от дизеловият за ремонт!!!
Успех в търсенето, тука е важно какво ще намериш, защото читавите коли на нашият "употребяван" пазар са малко !
Колеги няма какво да спорите! При покупка на кола втора употреба всичко зависи от състоянието й! Колкото и да е добър дизела, като е смазан от каране, или пък бензинов износен двигате изобщо не е по-ефтин от дизеловият за ремонт!!!
Успех в търсенето, тука е важно какво ще намериш, защото читавите коли на нашият "употребяван" пазар са малко !
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Вермер.
Ти колко коли си направил?
Щото аз много. НЯМА ДА НАМЕРИШ СЕГМЕНТИ, ДА ГИ СЛОЖИШ И ДА СЕ ОПРАВИ КОЛАТА да не е масларка.
Значи, преди 2012 - а ли е колата с 1.8 и 2.0тси,първо минават акция смяна на бутала и сегменти. Ако е минала тази която вземе, следващото е смяна на бутала и биели-пак нов модел. Ама излиза към 10 бона.
Така, че не ми обяснявай как лесно се оправя!
Айде нека 1 от форума,купил 1.8тси втора ръка, да каже че не му гори масло.
Ти колко коли си направил?
Щото аз много. НЯМА ДА НАМЕРИШ СЕГМЕНТИ, ДА ГИ СЛОЖИШ И ДА СЕ ОПРАВИ КОЛАТА да не е масларка.
Значи, преди 2012 - а ли е колата с 1.8 и 2.0тси,първо минават акция смяна на бутала и сегменти. Ако е минала тази която вземе, следващото е смяна на бутала и биели-пак нов модел. Ама излиза към 10 бона.
Така, че не ми обяснявай как лесно се оправя!
GUNTER SERVICE

- vermeer
Да, прав си подменят се бутала и сегменти. И стига си ми плискал в лицето това колко коли съм правил. Измисли друг аргумент.
10 бона...
10 бона...
Последно промяна от vermeer на 03.01.2017, 20:43:42, променено общо 1 път.
- vermeer
http://www.a5oc.com/forums/a5-general-q ... i-oil.htmlnzlatev написа:Извинявам се за нелепото включване, но явно в техникума не съм слушал много в час. Как така от сигменти колата ще гори толкова масло ? Изхвърля през картерните газове ли? Заради високото налягане което се получава в картера?
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Маслените сегменти май забърсваха цилиндрите при ход нанадоле, а в картерните газове - при издухана компресия ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- Stuci
- Гараж: APR Superb
- Обратна връзка:
Е, то и моята е 2014 1.8тси и пак си гори. Тия дето щеката не ви мърдала сте лъжциbega4kata написа:
goAPR