Имате ли проблеми с Октавия 4 ?

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

smoke написа: 08.07.2024, 10:45:23 Ако си избрал най-рестриктивното ниво на privacy (Maximum privacy), тогава няма да имаш актуализации, защото в това ниво колата не изпраща нищо - нито местопоположение, нито VIN. Без VIN няма как да получаваш актуализации, тъй като корабът-майка не знае коя е колата.
Идеално начи. Глуха кат акула. Това ми трябва.
Бееееее.....
Аватар
Драгомир

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М

Мнение от Драгомир »

oggie написа: 05.07.2024, 13:34:36 Октавия има ли някаква активна система за охлаждане на спирачките?
Това може би е отговорът на въпроса. Информацията е от статията за новия Superb в Carmarket:

"Новият Superb е лека еволюция във визуално отношение спрямо предшественика. Но пък е обърнато сериозно внимание на обтекаемостта на купето (по-силно наклонено челно стъкло, скосена линия на покрива, охлаждане на спирачките чрез въздушния поток от перката на радиатора и т.н.)"

Явно и Октавия има същото охлаждане.
Аватар
oggie

Škoda Ентусиаст

Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI

Мнение от oggie »

Драгомир написа: 09.07.2024, 00:48:18 охлаждане на спирачките чрез въздушния поток от перката на радиатора и т.н.)"
Явно има. Колата продължаваше да вади съобщения, че и прегряват спирачките и накрая спрях на една бензиностанция, заключих я и влязохме да пием кафе и да я изчакаме да се охлади. Перката работеше бясно, чуваше се дори в бензиностанцията след около 15-20 минути бученето спря и повече не са се появявали съобщения, карах я над 1000км след това и повече не се е обаждала. Освен жегата около апаратите се усещаше и някакво леко духане около предните дискове, отзад нямаше.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Тя автомат ли е?
Бееееее.....
Аватар
oggie

Škoda Ентусиаст

Мнение от oggie »

Ръчна
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Е как ще прегрее спирачки? За автомата ясно, той е тъп. Ама на ръчна кутия...
Бееееее.....
Аватар
oggie

Škoda Ентусиаст

Мнение от oggie »

Наистина ги беше прегряла на слизане от Трансалпина, малко се бях вдъхновил от Поршетата по пътя [smilie=sarcastic.gif] Около колата смърдеше на феродо а накладките отпред пушеха съвсем видимо.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Има и нещо друго - дали разните еко изисквания по отношение на спирачките не са в посока влошаване на спирането...
Бееееее.....
Аватар
Erebus

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 2.0 TDI

Мнение от Erebus »

Вероятно въпросните еко изисквания влиаят на производителите на накладки/дискове. И с боклук накладки/дискове да не може да спира добре колата и по-лесно да загряват/прегряват.
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

Мнение от istoyanov »

ABBC3_OFFTOPIC
Всяко залитане в дадена посока НЕ е ок!
Аватар
neshtoZabavno

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023

Мнение от neshtoZabavno »

Случвало ли ви се е да си заключите колата, отварям си приложението като се кача в апартамента. Сетя се нещо да проверя след час два и влизам в приложението и ми показва,че колата е отключена. Обновявам данните ( refresh ) да видя дали не е някакъв кеш проблем пак показва,че е отключена. Пускам заявка за заключване всичко точно и колата уж се заключва. Ама дали наистина е отключена не съм проверявал честно казано,че гледам да я заключа по възможно най-бързия начин.
Изображение

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ RAMAIR ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
Аватар
oggie

Škoda Ентусиаст

Мнение от oggie »

Да. Освен това ми е показвала, че имам отворен прозорец а нямам. М/у другото колата се заключва дори при не напълно затворена врата. Ако просто си притворил врата но не е плътно затворена пак някак успява да се заключи и дръжката на вратата, която не е плътно затворена отказва да работи.
Аватар
neshtoZabavno

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023

Мнение от neshtoZabavno »

Това с не добре затворената врата и на мен ми се случи веднъж и като бях да я проверя и затворя видях,че всъщност не мога да отворя вратата, нищо че показва,че е отворена. Следващия път като ( ако ) ми покаже,че е отключена ще ида да я проверя без ключа дали наистина е отключена или не.
Изображение

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ RAMAIR ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
Аватар
andreev

Škoda Racer

Гараж: Škoda Octavia 4 RS, 2.0 TSI, 7DSG - Stage 3

Мнение от andreev »

От тогава спрях да ползвам приложението…още първите месеци ей така се ровех към 23 часа и гледам колата показва отключена, свалени прозорци, светлини пуснати. Бегом към гаража, слизам - нищо такова
Даже не знам дали не почна да си сменя местоположението и си викам айде замина [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
oggie

Škoda Ентусиаст

Мнение от oggie »

Да малко е безсмислено. Платих го за тази година но май това ще му е последно. Само ненужен смут създава.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”