Octavia Rs Бензин или Дизел
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Sariyski1983
Здравейте,нов съм във вашият форум следя от известно време вашият форум поради една причина от няколко месеца се заглеждам по Rs 2010-2012 година автомат която ми допада като визия така и като характеристики.Досега съм карал основно BMW и то все дизели,но мисля да сменя тази марка както и да заменя нафтата с бензин.Та по скоро въпросителните са ми да ме орентирате какво трябва да гледам има ли нещто специфично за този модел като разход гориво,обслужването как е въобще всичко от като информация ще ви бъда благодарен.Предварително благодарности!
- PRO
- Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC
Sariyski1983, добре дошъл колега. Попаднал си на правилното място, в така нареченият RS форум
Аз бих ти препоръчал също бензиновата версия. Има колеги и с дизеловата и те ще ти дадат повече информация и впечатления.
С малко модификации ще наказваш БМВ-тата, е не М-ките де
Аз бих ти препоръчал също бензиновата версия. Има колеги и с дизеловата и те ще ти дадат повече информация и впечатления.
С малко модификации ще наказваш БМВ-тата, е не М-ките де
TSI Team
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
RS и автоматична скоростна кутия?
- Бай Ненчо
- Гараж: ПОД НАЕМ
Добре дошъл и от мен. Каквато и RS-ка да избереш няма да съжаляваш. То после ще е облъчването ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Магистрала няма финал ....."masterOne"
- Бай Ненчо
- Гараж: ПОД НАЕМ
Какво му е на автомата бро ? Не че моята е автоматzzankov написа:RS и автоматична скоростна кутия?
Магистрала няма финал ....."masterOne"
- ssiliev
- Гараж: Octavia 1 FL 1,9 TDI ASV (1U5)- "Бабичката"
Karoq SL 1,5 TSI ACT DXD (NU7) - "Младежа" - Обратна връзка:
Щом ще е RS по и подхожда бензин. Като ще е гарга да е рошава, нали така
.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Дизел само.
Предното поколение 2.0тси не са особено сполучливи. Докато двулитровия дизел от 2011 е вечния мотор!
Предното поколение 2.0тси не са особено сполучливи. Докато двулитровия дизел от 2011 е вечния мотор!
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

-
Sariyski1983
Благодаря за мненията,но все пак искам някой който има този модел да каже за какво иде реч.Относно колегата bega4kata все пак може ли по подробна информация кое не е сполучливото на бензинките,защото аз тамън се бях навил вече на бензин,но се обървам така ако може по изчерпателна информация.Също така като разход бензина в градски условия как е като подръжка и тъй подобни. 
- SimichOil
- Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
- Обратна връзка:
Имам 2011 RS фейслифт, само че дизел. Уникален разход и динамика. Кутията е много хубава - извън града на 6-та можеш да си караш през целия път. Вчера Русе - Търново - Русе - 220 км - под 100 не съм падал - в населените места 60-70 - разход 4.5 / 100
В баирите си има мощност предостатъчна, досега само 2-3 пъти за толкова време ми се е случвало да не ми стига мощност (все пак говорим за прилично и нормално каране, а не писта Дракон) 
Това е от лятото с българска нафта
Това е от лятото с българска нафта
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Ако търсиш бензин и искаш бензин, давай!
Все пак кола 2ра ръка си е на късмет. Има много прилични в БГ.
Фейса им (за мен) е по-добре, защото са отстранени дребните болести, а и Шкода обичат, след като излезе модела да надграждат след това.
Иначе- бензинката: по-евтин и лесен за поддръжка от дизела, това е ясно.
Разходът му ще варира между 7-9 извънградско и 10+ градско.
Ако искаш дизелак- Венко (SimichOil) да ти продава неговата
.
Кола на малко км, уникално обгрижвана...
П.С: Пиша и се шегувам за на Венко колата, не знам дали би се разделил с нея!
Все пак кола 2ра ръка си е на късмет. Има много прилични в БГ.
Фейса им (за мен) е по-добре, защото са отстранени дребните болести, а и Шкода обичат, след като излезе модела да надграждат след това.
Иначе- бензинката: по-евтин и лесен за поддръжка от дизела, това е ясно.
Разходът му ще варира между 7-9 извънградско и 10+ градско.
Ако искаш дизелак- Венко (SimichOil) да ти продава неговата
Кола на малко км, уникално обгрижвана...
П.С: Пиша и се шегувам за на Венко колата, не знам дали би се разделил с нея!

- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
За мен една "бегачка" трябва да е с ръчни скорости.nnenno написа:Какво му е на автомата бро ? Не че моята е автоматzzankov написа:RS и автоматична скоростна кутия?
Срещам доста мнения в чуждите форуми,че предишното поколение на 1.8 и 2.0 доста горят масло.
То и моята гореше,но с 565лв и три дена в бокса вече съм на 300мл за 10000км.
А един подобен ремонт на този мотор сигурно ще подмине 1500лв.
- vermeer
Аз също харесвам повече ръчни скорости. С автоматични даже съм опасен. Обаче съвременните тенденции са да изчезнат ръчните скорости. За следващата кола ще кандисам на автоматик - кода прайш няма GTR-и с ръчки.
1.8 са си ОК. 2.0TFSI са проблемните (доколкото съм запознат с платформата), което за мен не е болка за умиране. Да, има едни пари за даване на смяна на сегменти, но после всичко е 6. Не знам какво друго му има на "стария" TFSI та го анатемосват.
1.8 са си ОК. 2.0TFSI са проблемните (доколкото съм запознат с платформата), което за мен не е болка за умиране. Да, има едни пари за даване на смяна на сегменти, но после всичко е 6. Не знам какво друго му има на "стария" TFSI та го анатемосват.
- Sawyer
- Гараж: ///
Предната ми RS-ка беше дизелова - common rail, DSG. Карах я близо 2 години с точно 0 проблеми по нея. Двигателят е железен и по мои преки наблюдения и по всеобщо мнение. DSG-то е 6-степенното и е бетон също.
Сега, не е някаква ултраспортна кола, но беше много приятна за каране, при това в напълно стоков вид, без ремап. Разходът е шокиращо нисък за това, което предлага като динамика.
Като човек карал такава кола, казвам уверено, че О2 2.0 TDI с DSG е страхотна RS-ка - скачай смело, колега
Сега, не е някаква ултраспортна кола, но беше много приятна за каране, при това в напълно стоков вид, без ремап. Разходът е шокиращо нисък за това, което предлага като динамика.
Като човек карал такава кола, казвам уверено, че О2 2.0 TDI с DSG е страхотна RS-ка - скачай смело, колега
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
И 1.8 и 2.0 са МАСЛАРКИ!
Големи.
Ако е преди 2012 ще има проблем веригата.!
Големи.
Ако е преди 2012 ще има проблем веригата.!
GUNTER SERVICE

- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Е, тя тази верига и обтегач ще се проявят до 80-100-120хилки, няма постоянно да се разтягат. ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)