1.6 TDI CAYC трудно пали и гасне

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
ставров

Шкода Новак

Гараж: О2 ФЛ 1.6 ТДИ

Мнение от ставров »

Колата няколко пъти гасне в движение. Обикновено след 500-1000 метра каране. Пали след много въртене, а някой път и не пали. Докато върти, на малка ОБД диагностика (Torque) се вижда че е налягането на горивото около 4000пси (260-270 бара), а оборотите между 380 и 420. Помпата в резервоара се чува че работи няколко секунди когато се даде на контакт. Какво предлагате да се прави?
Купих да опитам да сменим сензора на разпределителния вал. Когато разглобих и стигнах до сензора, видях че кабела му минава под пластмасата под ангренажния ремък. Гледах, но не видях начин да се смени датчика без да се свали ангренжа и всичките ролки, за да може да се свали пластмасата под тях. Има ли дргуг начин - сменявал ли е някой датчика?
Аватар
uboy

Škoda Photo

Гараж: O1 FL AGR 4x4
O2 FL BMM 4x4
S2 BMP

Мнение от uboy »

Я я закачи на някоя по-истинска диагностика.
Караш кола за 10к лв, а я качиш на диагностика за 8лв.
Пусни поне един vcds
ставров

Шкода Новак

Мнение от ставров »

Живея в малък град и диагностицирането е трудно - няма хора дето се по-сериозно занимават с това.
Ходих до майстор. И той прочете с неговата малка диагностика че няма грешки. Ще опита за утре да намери по-добра диагностика.
Смята че двигателя притриса когато се подаде газ и когато се отнеме. На празни обороти или повишени обороти двигателя работи нормално. Съмнява се на дюзи. Остана за утре да смениме горивен филтър, смята че може би съм сипал кофти гориво.
Аватар
uboy

Škoda Photo

Гараж: O1 FL AGR 4x4
O2 FL BMM 4x4
S2 BMP

Мнение от uboy »

Този двигател страда много от дюзи и по-лошото е, че не се рециклират. Страда и от помпа, която пуска стружки, които прецакват дюзите също. Но нека някой по-компетентен майстор да я погледне, защото само гадаем така. Вижте налягането в рейла как е.
Аватар
DoH_KuXoT

Škoda Ентусиаст

Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp

Мнение от DoH_KuXoT »

Аз имах vw passat с този двигател на 270хил км, оставих го на чичо ми. Без абсолютно никакви симптоми след около 1000км светна , check engine и двигателя работеше зле. В сервиз в Приморско много любезен майстор (Лъчо) установи изгоряла ел.част на дюза. Аз знаех че тези дюзи не се рециклират, но той каза че има познат в Добринище, който ги поправя. Изпратиха 4-те , едната за ел.частта, на други две не беше харесал състоянието и предложи да направи и 4-те за да е сигурен , че всичко ще е наред. Мисля към 800лв излезе всичко с куриери и т.н. Лъчо ги монтира, но имаше проблем с адаптирането. Двигателя палеше трудно и работеше много зле. След много опити му казах че съм имал проблем с китайски VCDS, който губеше връзка по време на адаптирането и не успява да си завърши процесите. Намериха друг човек мисля от Китен, който дойде и ги направиха с първия опит. Всичко беше наред , колата заработи както преди това , но протече от две места от о-пръстените на обратната нафта. Поръчахме оригинални и след 2 дни колата беше готова. От тогава не е карана много, около 3хил км но чичо ми казва, че всичко е наред.
Та все пак явно се правят дюзите но аз не съм участвал пряко, дори с Лъчо сме се чували само по телефона, даде ми го мой близък от с.Росен като човек на който може да се разчита. Та момчето ни спаси , взе колата с пътна помощ в почивен ден, даде всичко от себе си в дни в които имаше много семейни задачи, звънеше ми по няколко пъти на ден и наистина беше много притеснен , че прави всичко както трябва, но не се получава адаптирането, истински човек , който можеше още в началото да вдигне ръце и да каже нова дюза и да ни отсвири да се оправяме, но не го направи. Ако решите мога да дам телефон на ЛС

П.с. пропуснах да кажа, че преди всичко свалихме горивния филтър , за да видим какво е положението вътре, аз сменям филтър на 10хил с маслото и имах опасения, че може да е заредено кофти гориво някъде по южното черноморие, но филтъра беше, чист, без утайки и стружки под него. Смениха го , направиха обезвъздушаване с външен тест на помпата и го зачеркнахме като възможна причина.
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

DoH_KuXoT, направо остави телефона на човека. Винаги е добре да има контакт в телефона ако някой е в региона и го закъса. По твоето описание - с мерак да дадеш пари на човека, след катализатора виждаш, че е читав. наздраве
Аватар
DoH_KuXoT

Škoda Ентусиаст

Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp

Мнение от DoH_KuXoT »

Не знам до колко е ОК за него да му давам телефона , затова предпочитам на ЛС
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

На тези дюзи,често им горят бобините. Сменят се,да. Но НИКОЙ не може да ги направи да заработи автомобила като от завода. 1000%
Работят но насрано :)
Чатъркат,детонират,при подаване и отнемане на газ прелашкват леко... НИКОГА не са съвсем ок.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
ставров

Шкода Новак

Мнение от ставров »

Бях отново до майстора. Няма VCDS. Сменихме горивния филтър. Нямаше струшки в него. Погледнахме дюзите на неговата диагностика. Първите две са много близо до нулата, третата е около +1 до +1,5, а четвртата около -0,7.
Майстора каза да сложа добавка за дюзите и да покарам още малко, може би проблема ще стане по-уловим.
Гледах с Car Scanner - от време на време волтажа на ОБД пада на 9 волта. Това нормално ли е?
Изображение
Reingar

Škoda Фен²

Мнение от Reingar »

Дюзи се гледат на стенд.
ставров

Шкода Новак

Мнение от ставров »

В близко бъдеще нямам възможност да пътувам до по-голем град за стенд.
Миналите дни колата пали и работи нормално.
След 320км стартира регенерацията на ДПФ-а и започна да мига лампата за нагревателните свещи. Дава грешка P145F - Mass Air Flow during Regeneration too High. По VAG DPF програмата, по-рано оставаше 3-4 грама сажди, а сега остана около 9 грама след регенерацията (калкулирано).
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia II”