Съвет за Лизинг/Кредит

Модел Kodiaq - 7-местен SUV
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
azsamodapitam

Шкода Новак

Гараж: Skoda KODIAQ 2025 Sportline Plug-in Hybrid 1.5 TSI 204 hp

Съвет за Лизинг/Кредит

Мнение от azsamodapitam »

Здравейте,
не съм вещ по темата, затова се надявам на вашата помощ с даване на акъл [smilie=pleasantry.gif]

Прочетох доста теми, форуми, мнения.... но нищо актуално от последния месец, та реших да си сверя часовника + съм винаги готов да науча нещо ново.

Харесали сме си новия Кодиак - бензин, който по думи на консултант от ЕТ Варна, скоро може би и тези двигатели ще им дойде някоя отстъпка.
Та... 80 000лв. Лизинг или Кредит? Кое би било най-рентабилно и чрез коя компания/банка.
Ако се спрем на лизинг, мислим да има самоучастие до 30-40% макс.
Ако се спрем на кредит, мислим да е около 40 000лв (50%), другото от нас.
На коя банка бихте се спрели? Къде са най-добрите условия? Коя е фирмата, с най-добрите впечатления за плащане на всичко от/до, за сключване на автокаско?
Все въпроси, които не им разбирам, но се надявам скоро да ми се изяснят [smilie=pardon.gif]

Ако имате и хора/познати/приятели, занимаващи се в тази сфера, които може да препоръчате... насреща съм [smilie=thank_you2.gif]
Skoda KODIAQ 2025 Sportline Plug-in Hybrid 1.5 TSI 204 hp
Tpet

Шкода Новак

Гараж: Skoda Karoq FL 2.0 TSI

Съвет за Лизинг/Кредит

Мнение от Tpet »

Не мисля, че е възможно някой да даде конкретни съвети, офертите на банките са индивидуални. Според мен най-добрият вариант е да обиколите банки и лизингови къщи, да съберете оферти и да си подберете според условията. Най-логично е да получите най-добрата оферта от банката/банките, с които работите по принцип.

За застраховките е същото, има безброй застрахователни агенти, които могат да ви предложат оферти от различни застрахователи за каско и ГО, за да изберете тази, която ви устройва. Аз лично ползвам услугите на застрахователния агент във Фолксваген във Варна и съм доволен от него.

За разликата между лизинг и потребителски кредит предполагам, че сте прочел вече, но най-общо казано при лизинга ставате собственик на колата след като я изплатите, не можете да си изберете къде да я застраховате, но пък имате възможност за т.нар. остатъчна стойност. Потребителския кредит си е кредит - взимате парите, плащате колата и се оправяте :)
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Съвет за Лизинг/Кредит

Мнение от Rangel »

Има по-вещи от мен, но само от каското е около 1000 лв. разликата. Ако колата е твоя и избираш е много по-евтино от Алианц и лизинга на Шкода.
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Съвет за Лизинг/Кредит

Мнение от redalex »

Лизинг или кредит - основно зависи от конкретните условия.

Аз лично винаги съм предпочитал лизинг - ползвал съм Уникредит и Еуратек.
Преди години Еуратек предлагаха безлихвен лизинг, ако дадеш 40/50% първоначално, но мисля, че вече не го предлагат.
(Като купувах ВРСа от тях уж щяха да ми напраят такъв безлихвен лизинг, а ми дадоха договор с лихва ... та имаше малко разправия и преправяне в последния момент - четете внимателно какво подписвате).... също така обичат да правят номерца с остатъчната стойност.

Каското и ГО през лизинга са една идея по-скъпи от това, да си ги направиш сам, но не са 1000 лева в никакъв случай. Конкретно през Уникредит мисля, че са макс 200-300 лв по-скъпи на година.
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Съвет за Лизинг/Кредит

Мнение от Rangel »

@YYakovliev, колко беше разликата в каското, че ме нервира този 😂?
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Съвет за Лизинг/Кредит

Мнение от Цецо75 »

Единият говори за Уникредит, другия за ЕТ. При ЕТ резачката с каското е наистина брутална. При Уникредит, особенно ако е клиент на банката по други линии, кой го знае какво си е договорил.
Бееееее.....
Аватар
redalex

Skoda Electric

Съвет за Лизинг/Кредит

Мнение от redalex »

Просто на Рангел трябва да му се пише бавно, защото чете бавно. Извинявам се, че съм писал бързо [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Съвет за Лизинг/Кредит

Мнение от Цецо75 »

Добре си чете той, ти пишеш с краката си.
Бееееее.....
Аватар
redalex

Skoda Electric

Съвет за Лизинг/Кредит

Мнение от redalex »

И за това се извинявам. [smilie=sarcastic.gif]

Между другото темата е разсиквана:
viewtopic.php?t=4487&start=15
Аватар
i_popov

Škoda Фен

Гараж: Superb III L&K, 2.0 TSI, EA888.4

Съвет за Лизинг/Кредит

Мнение от i_popov »

При мен разликата беше точно 1000 лв. Поне за първата година.
sdaskalov86

Škoda Фен

Гараж: VW PASSAT B9 2.0 TDI
Ex. Superb III, 2.0 TDI, 6DSG, ~180 HP, ~400 Nm, ReceChip
Обратна връзка:

Съвет за Лизинг/Кредит

Мнение от sdaskalov86 »

Основната разлика е, че при лизингът активът не е твой и се съгласяваш с условията на лизингодателя. ЕТ ползват Алианц и там каското е 5%, защото плащат сравнително бързо и добре, в сравнение с другите. Ако си клиент на ОББ, можеш да звъннеш на Интерлийз, имат допълнителни отстъпки за клиенти на банката и каското на ДЗИ е 4-4,5%. Уникредит имат подобни услуги.

Лизингът има няколко предимства - може да има остатъчно стойност и така да ти се намалят месечните вноски и накрая на 5-тата година да има 10% остатъчно плащане, което също може да се разсрочи. Ако си от хората, които често сменят колите и не смяташ да я задържиш повече от 3-4 г., много по-лесно се продава кола на лизинг - няма прехвърляне на колата, нотариални такси и данък за придобиване, а се прави с едно тристранно споразумение със значително по-ниски разходи.

От друга страна, ако си я купиш с кредит на твое име, се разпореждаш с колата по какъвто начин ти си прецениш. Като казваш кредит, предполагам имаш предвид потребителски кредит или рефинансиране на частично изплатен или нещо друго? Всичко зависи от експозицията ти в банката и историята ти там. Това си е пазар и борба за клиенти, а банките не обичат да ги губят.
Аватар
donci

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl

Съвет за Лизинг/Кредит

Мнение от donci »

azsamodapitam,
sdaskalov86 написа: 05.07.2024, 10:31:36 Ако си клиент на ОББ
Сега лихвата за потребителски кредит в ОББ за такава сума е 4.25% годишно и до 10г. може да разсрочиш плащанията.
Ако комбинираш ГО и Каско+ в ДЗИ, за Каското ползваш 10% отстъпка, за еднократно плащане на премията още 5%, Ако си над 45г. - още 5%, може да се договорят и други отстъпки, имаш услугата Асистанс за българия към Каското, която е безплатна, имаш и отстъпка от ГТП в СБА.
Аватар
pavel31

Škoda Ludicrous

Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4

Съвет за Лизинг/Кредит

Мнение от pavel31 »

За мен един плюс плез лизингова компания (например Поршелизинг -> "това не е финансов съвет"), е че ми носи документите на крак: каско + гражданска. Всички плащания ми минават по банков път: пращат фактурата (данък, месечна вноска) и аз си я плащам. @azsamodapitam, подкрепям колегите по-горе: помисли си дали искаш да имаш силниа връзка с автомобила (да го купиш) или да е твой през лизингова компания. Виж какви са лихвите и тегли накрая чертата. При мен втори автомобил ми е през лизингова компания (първото ми изречение) и съм доволен.
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
Аватар
azsamodapitam

Шкода Новак

Гараж: Skoda KODIAQ 2025 Sportline Plug-in Hybrid 1.5 TSI 204 hp

Съвет за Лизинг/Кредит

Мнение от azsamodapitam »

Благодаря на всички. Идната седмица ще обиколя банките, като мина и през Уникредит + ДСК, че сме клиенти там. Ориентирах се към кредита. Кодиака не мисля да го сменям. Да, никой не знае какво ще ти поднесе живота, но идеята е да е 1ва семейна кола и в крайна сметка с нашите 10-15хил. км. годишно, мисля (надявам се) да изкара колкото стария ми Голф 2008ма [smilie=beach.gif] [smilie=pardon.gif]
Skoda KODIAQ 2025 Sportline Plug-in Hybrid 1.5 TSI 204 hp
Аватар
digitalpr

Шкода Новак

Гараж: Kodiaq II, 2.0TSI, 204hp.

Съвет за Лизинг/Кредит

Мнение от digitalpr »

Когато смятах как да взема Кодиак-а (който така и не взех) преди 6 месеца, определено кредит беше много по-изгодно от лизинг (дори от безлихвения им такъв). Разликата в каското между Алианц и офертите на SDI за кола 83 000лв беше малко над 1000лв. Също така с кредита няма остатъчна стойност за придобиване на явтомобила от която следват нотариални такси.
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kodiaq”