Загуба на мощност на магистрален баир

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
dpenov

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 2 FL 1.4 TSI

Мнение от dpenov »

Погледнете на живи данни налягането на турбото няколко дръпки на 4та или 5та с пълна газ. Аз имах проблем със зациклящ гейт и както си надува изведнъж пада и колата умира. Чак толкова зле не е било.
Аватар
pdimanov

Škoda Фен²

Гараж: VW T-roc 2019, 1.5 TSI, 150hp, 7-speed DSG
Superb III FL Scout 2020, 2.0 TDI, 190hp, 7-speed DSG

Мнение от pdimanov »

Преди година и нещо и аз имах подобни проблеми, които се проявяваха много рядко, но при същите условия. Лято в жегите, на изкачване по магистрала - авариен режим. Оказа се запекла геометрия поради невъзможност на изпускателната система да смогне с изкарването на горещите газове.

Можеш да прочетеш допълнително в тази тема.

В интерес на истината, след оправянето на проблема, преди няколко седмици в огромните жеги колата отново нямаше мощност, на изкачване по магистралата посока Вакарел, и 1 път влезе в авариен режим. Оттогава не се е държала така и си мисля, че въздухът не е достигал, защото беше ужас. Не мисля на този момент да задълбавам след тази случка.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Като влезне в авариен поне имаш някаква насока на къде да търсиш. Колегата казва, че няма записани грешки, което е странното.
Бееееее.....
Reingar

Škoda Фен²

Мнение от Reingar »

Или някой се е правил на майстор, но при тези симптоми да не изписва грешка е много странно. Дори на дъртият ми нисан от 91г, с примитивна електроника при такива ситуации светеше лампата на чека.
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

Имахме сходен проблем скоро с Голфа на бащами, със същия мотор. Оказа се проблем със помпата във резервара, не може да подкачи нужното налягане и отам има недостиг на гориво. Върви на равното, но в баир умира.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Е помпата не я ли хваща компютъра? Мисля, че набиваше грешка в тоя случай.
Бееееее.....
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”