Škoda Kamiq

Модел Yeti от 2009 до 2017
Karoq от 2017
Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
pepi

Škoda Фен²

Гараж: Octavia

Škoda Kamiq

Мнение от pepi »

Разбрахме, че е топ, милион пъти го повтори [smilie=pardon.gif]
Аз пък да кажа от гледна точка на човек каращ стандартната версия - 2 неща не ми харесват - 1. Смешният багажник; 2. При страничен вятър няма какво да се лъжем - клати си се стабилно. Особено на магистрала при изпреварване воланчето се стиска здраво.
Всичко останало е чудесно
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;

Škoda Kamiq

Мнение от FaKeR »

Като е по-ниска може това полюшване при страничен вятър да го няма. А относно багажника - вижда се преди покупка, човек трябва съобрази размера му предварително.
Да, по-малък е в сравнение с конкуренцията, но пък мястото в салона е по-голямо за сметка на това. Въпрос на приоритет кой какво търси в колата.
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Škoda Kamiq

Мнение от ЦецоNOL »

pepi написа: 02.07.2024, 17:42:47 Разбрахме, че е топ, милион пъти го повтори
Някакъв проблем ли има?
Хората питат - аз им отговарям.
Да - след 8 аудита и все още две в гаража - за парите си е абсолютен ТОП.
аз сега да попитам в твой стил - ти къде гледа , че си взе кола със смешен багажник?
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Обратна връзка:

Škoda Kamiq

Мнение от ЦецоNOL »

FaKeR написа: 02.07.2024, 17:50:07 Като е по-ниска може това полюшване при страничен вятър да го няма. А относно багажника - вижда се преди покупка, човек трябва съобрази размера му предварително.
Да, по-малък е в сравнение с конкуренцията, но пък мястото в салона е по-голямо за сметка на това. Въпрос на приоритет кой какво търси в колата.
Дори с 200+ колата в момента е супер стабилна.
Айбах пружините ....ВНИМАНИЕ сега.... са ТОП за парите си.
Багажника за класа е супер , все пак събирам 4бр прави 18" без да махам кори и прочее и доволно кашони.
Изображение
pepi

Škoda Фен²

Гараж: Octavia

Škoda Kamiq

Мнение от pepi »

ЦецоNOL написа: 02.07.2024, 18:55:26
pepi написа: 02.07.2024, 17:42:47 Разбрахме, че е топ, милион пъти го повтори
Някакъв проблем ли има?
Хората питат - аз им отговарям.
Да - след 8 аудита и все още две в гаража - за парите си е абсолютен ТОП.
аз сега да попитам в твой стил - ти къде гледа , че си взе кола със смешен багажник?
Цецо, не ме мисли мене - когато е трябвало да гледам съм гледал, когато се наложи да гледам - пак ще гледам. Научи се да приемаш и чуждо различно от твоето мнение. Беше изразено без лоши чувства, макар и леко пиперливо и не политкоректно. Не е "нетолерантно".
Не знам какъв ми е стилът - виж колко мнения имам за 9г. Не съм от хората, който много говорят, а нищо не казват. Когато мога да помогна със съвет (ОТ ЛИЧЕН ОПИТ) го правя. До тук с обяснителния режим.
Въпросът беше - клати ли се - юшка се, да. Стандартният със 16- да
Не знам какви гуми и кашони си вкарвал - 18-ки ли, тротинеткови ли, ама ние с жената за морето чанти слагахме по седалките. Даже маслото, дето вземах от теб в Бургас го бутнах вътре. Може и да не ми се отдават тетрисите, не знам. Ако имаше и наследник - съвсем тц. И никъде не казвам, че колата е лоша. Разни хора, разни нужди. За теб може да е топ за парите си, за мен за тия пари + малко повече Октавия изкарвам. Е, да, не РС, по-бедничка, ама пък за мен ще е топ за парите си. Различни гледни точки. Просто ще помоля в дискусията да се включат ( даже и с палчета), хора, които са ползвали тая кола, а не са я гледали на картинка само или стационарна в шоурума.
Спирам, без лоши чувства
Манев

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M

Škoda Kamiq

Мнение от Манев »

Всичко се свежда до това какви изисквания имате към колата.
Аз карам Октавия, сина ми Камик, че и на газ с резервна гума в багажника.
Просто поколенчески различия - чичаци като мен харесват седани, младото поколение си иска СУВ и изобщо не им пука че люшкало, те си иска височка кола, нито пък колко им е багажника. Бях се засилил да мисля някоя патерица или ремонтен комплект да не мъкне резервна, той ми казва- няма смисъл, с гаджето ако имаме багаж го слагаме на задните седалки и готово.
Аз Камик не бих си взел, за мен Октавията е ТОП, той казва - Камика ми е ТОП, ти си карай твоя кораб.
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB

Škoda Kamiq

Мнение от sonnyer »

@ЦецоNOL, мнението ми беше породено от това, че старото ти изказване не предполага, че ще след някоя година ще караш подобно чисто ново нещо (което разбира се не е лошо). Не скачай рязко в обяснени с тон. Това, че си променил колата пък е нещо съвсем различно.
Що се отнася до багажник и пространство, колата е компактен клас и не може да се очаква много, и въпреки това е най-просторна от конкурентите си. Нека някой каже от кой конкурент изостава?
За магистрални скорости пак - най-компактния сув. Какво да се очаква със 130-140-150 +++? Абсурд да се обсъжда стабилност при тази скорост. [smilie=punish.gif]
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Škoda Kamiq

Мнение от FaKeR »

sonnyer написа: 02.07.2024, 23:20:32 Що се отнася до багажник и пространство, колата е компактен клас и не може да се очаква много, и въпреки това е най-просторна от конкурентите си. Нека някой каже от кой конкурент изостава?
От Ford Puma (410литра), VW T-Cross (445литра) и VW Taigo (440литра). По-голям е от на Kona (предпоследната версия, до 2023-та, където багажника е 375 литра).
Аз лично слизам от Зафира Б и се качих на Камик, с две малки деца съм, но вече не ползваме детски колички. И колаат ми стига.
И да искам да кача колело или друг обемен товар винаги мога да ги метна на тавана или петата врата. Но пък колата е идеална за из града и жена ми я кара с кеф и не й се притеснява на размерите (предвид парктрониците и камерата).
Преди като имахме големи коли само аз си ги карах... и пресъънАх от непиене, като сме по гостита [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Škoda Kamiq

Мнение от sonnyer »

@FaKeR, ако не бъркам, T-Crossа и Puma-та са с подвижен ред задни седалки, което прави обема над 400 литра, но не мисля, че е обективно сравнение, щото тогава губиш място за пътници на втори ред. За Taigo-то не мога да кажа.То е между T-Cross и T-Roc ..
И все пак - малкия Kamiq е с багажник по-голям от Golf VIII, което не го прави в никакъв случай малък.
Има и друго нещо, че формите при Skoda са много по-правилни и имаш полезно пространство, в сравнение примерно с Kia, където според хартията има близо 600 литра багажник на Sportage, но на практика са 450-500.
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Škoda Kamiq

Мнение от FaKeR »

Вие питате, ние отговаряме [smilie=sarcastic.gif]
Иначе да, едното винаги е за сметка на другото, все пак не е Супърб да имаш от всичко по много [smilie=search.gif]
Като каза форми - като изключим първата ми кола, Опел Калибра, винаги съм гледал да имам коли с по-прави форми именно заради по-голямото вътрешно пространство както в салона, така и в багажника.
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Škoda Kamiq

Мнение от Rangel »

Как стигнахте да гледате ОБЕМА, на кола дето не е предвидена за това. Хората имат 3 модела СУВчета, квото ти душа иска. Камикче, да си пердашиш с две сакчета, Карок да вземеш жената и детето и Кодиак да изнесеш къщата. Все едно да се сравнява Фабия (не комби) с Октавия примерно.
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Škoda Kamiq

Мнение от FaKeR »

Като човек с две деца и най-малкият SUV съм последният, който гледа обема [smilie=pardon.gif] В събота заминаваме на море за 10 дни, с багаж на две деца и двама възрастни + баланс колело и тротинетка, и ще споделя снимка от това как съм подредил пъзела [smilie=sarcastic.gif]

ПС: Бокс за тавана нямам, но ще си купя догодина напролет, когато вече (дай Боже) гаража ми е готов и имам къде да го складирам.
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Škoda Kamiq

Мнение от sonnyer »

Rangel написа: 03.07.2024, 11:52:04 Как стигнахте да гледате ОБЕМА
гледа се всичко. Обикновено, моята логика е да проверя като имам бюджет Х, какво ще получа срещу него?
Ако ми трябва спортна кола, ще гледам някое Peugeot 208 GT с 2 врати, което е ясно,че обем, врати, багажинк не ти трябват. Ако срещу същите пари трябва да купиш практична, градска кола, гледаш врати, багажник, дължина на купето и т.н.
Всеки гледа каквото му е нужно - примерно някои дали със 180 тази кола е шумна. [smilie=kiss3.gif] [smilie=pardon.gif]
Аватар
Erebus

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 2.0 TDI

Škoda Kamiq

Мнение от Erebus »

Щото скалата не е тренди като сув-а.
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Обратна връзка:

Škoda Kamiq

Мнение от ЦецоNOL »

gbuyukliev написа: 03.07.2024, 13:35:19 Даже, най-искрено, без да се заяждам, ми е любопитно защо Цецо е взел Камик и снижавайки го му е елиминирал единственото предимство пред Скалта, вместо да вземе просто Скала? Предполагам му е допаднал повече дизайна на Камика?
Привет!

Тръшнат СУВ изглежда доста интересно, както се видя на Събора и пак има достатъчно просвет.
Иначе историята е следната:

Всеки ден съм в ЕТ Бургас.
Нямах никакво намерение да купувам автомобил и то нов и то Декември месец.
Просто влязох поредният ден , Мразко беше току що докаран - само на 11км.Отказана поръчка.
Аз не робувам на екстри и всякакви глезотийщини, които даже не се ползват с години.
Купих я за 3 минути в три стъпки:
-Отворих шофьорската врата
-погледнах волан,седалки,панорамен таван в черно
-питах "бензин"?
и казах на Радой да започва да оправя документите.Усетих , че е моята кола и не съм съжалил нито за миг, което доказват 13000км за 7 месеца.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kamiq, Karoq, Yeti”