Поръчка на нова Октавия.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Поръчка на нова Октавия.
Не съм го играл този филм, но знам, че винаги я оценяват по-ниско отколкото ако човек си я продава сам на пазара. Предимството с ЕТ е, че ако разполагаш с една кола в семейството ще може да си я караш докато пристигне новата и едва тогава ще ти я изкупят.
- blindbard
- Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
- Обратна връзка:
Поръчка на нова Октавия.
Има допълнителни разходи, факт.Пастир написа: 27.06.2024, 11:16:05 Ако разбирам правилно ще има разходи за нотариус и ще трябва да платите данък. За какви суми говорим, кой знае?
viewtopic.php?t=101&start=1110
Сумите може и да са по-високи, защото данните от линка са от септември 2019г.
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
-
lpetrovv
- Гараж: Skoda Octavia Mk4 2.0TDI 4x4 7DSG
Поръчка на нова Октавия.
Сметката при мен беше проста. 62к Каско при лизинг в ЕТ 3000лв, ДЗИ аз като собственик 1850лв. 1000лв х 5 год + 1000лв за придобиване. Станаха 6-7к излишни разходи. С потребителски лихвата даже е по-ниска от на ЕТ лизинга.
- Пастир
- Гараж: Octavia 4FL, 1.5mHEV, DSG
Поръчка на нова Октавия.
Имам оферта от ДЗИ аз като собственик, като разликата между ЕТ също е 985 лева за първата година.lpetrovv написа: 27.06.2024, 22:03:46 Каско при лизинг в ЕТ 3000лв, ДЗИ аз като собственик 1850лв. 1000лв х 5 год + 1000
Как Алианц от ЕТ изчислява застраховката за втората и следващите години? Винаги ли разликата ще е 1000 лева за втората трета и така нататък?
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Поръчка на нова Октавия.
Emo87, виж направо т.нар. оперативен лизинг. Плащаш си вноски и накрая връщаш колата (не плащаш придобиването) и започваш вноски по новата кола. Един вид - като наем. Не знам само, каква ще ти е разликата във вноските и дали ще си заслужава реално, но е вариант, който може да провериш. Успех!
- Пастир
- Гараж: Octavia 4FL, 1.5mHEV, DSG
Поръчка на нова Октавия.
Мой приятел наема кола по този начин от Hertz, по програмата за "дългосрочни наеми".
- gencho01
- Гараж: Skoda Octavia 4, 1.5 TSI 6M Combi; VW Golf mk3 GT 1.6
Поръчка на нова Октавия.
Има вариант и да се придобие при оперативен, доколкото четох като правих проучване миналата година, ако желаеш да стане твоя собственост след изтичане на оперативния
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Поръчка на нова Октавия.
gencho01, то, всъщност май идеята е да не я придобива колегата, а направо да вземе нова след това.
- oggie
- Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI
Поръчка на нова Октавия.
Заслужава си за служебни коли, които въртят голям пробег ежедневно, през целия период на наема.
- gencho01
- Гараж: Skoda Octavia 4, 1.5 TSI 6M Combi; VW Golf mk3 GT 1.6
Поръчка на нова Октавия.
Да, всеки сам си преценява, въпроса е да знае какви са различните вариантиzloQQ написа: 28.06.2024, 11:46:11 идеята е да не я придобива колегата, а направо да вземе нова след това.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Поръчка на нова Октавия.
При оперативен лизинг фирмите-ползватели, ако са регистрирани по ЗДДС, могат да ползват данъчен кредит върху платените вноски (по народному - "да си възстановят ДДС"). Т.е. ако потребителят на оперативния лизинг е фирма, реалният му разход е с 25% по-нисък от платената сума (идва от възстановяването на 20% ДДС и признаване на остатъка за разход, т.е. още 10% спестен данък-печалба върху сумата без ДДС).
Затова оперативният лизинг е атрактивен за потребители-фирми.
Затова оперативният лизинг е атрактивен за потребители-фирми.
-
ifelin
Поръчка на нова Октавия.
Здравейте,
нов съм във форума и имам няколко въпроса относно покупката на нова Октавия. Харесах офертата която в момента е пусната за Едишън вариант. Преди седмица (22.06) ходих в ЕТ да разпитвам за условията за лизинг и да направя тест драйв (не беше на фейслифт-а). Когато си говорихме относно екстрите и какво включва пакета, в брошурата която ми принтираха (с дата 15.06) фигурираше безключовия достъп. Сега след като прочетох че го няма - проверих и наистина е премахнат от пакета.

Осносно дисплея, пристига с 10 инча стандартен и ако искам 13, трябва да купя пакет за 3620лв (като всичко е вече в Едишън, освен големия дисплей).

Ще съм благодарен ако някой може да сподели от опит, защото до сега не съм купувал чисто нова кола.
1. Възможно ли е когато колата пристигне да се окаже, че част от написаните екстри липсват и да ми кажат печатна грешка и това е което ще получа?
2. При лизинг през ЕТ каското за първа година по оферта е 4,9%, което ми се вижда много (той и човека си каза че е високо) + гражданска за 360лв - такива завишени ли ще останат застраховките през целия период на лизинг? (каза ми че само първата било така, после били нормални цените)
3. Поисках оферти от ОТП и Булбанк лизинг, но там единствено като предимство е по-ниското каско като цяло (на база общи плащания за целия лизинг) - при проблеми предполагам по лесно се обслужват колите с лизинг през ЕТ или няма значение?

4. Как е по-добре - по-голяма или по-малка остатъчна стойност? Предимства и недостатъци?
5. Когато се изплати колата какви допълнителни такси има за придобиване освен нотариус ?
Ако се сетя нещо допълнително ще питам.
Благодаря.
нов съм във форума и имам няколко въпроса относно покупката на нова Октавия. Харесах офертата която в момента е пусната за Едишън вариант. Преди седмица (22.06) ходих в ЕТ да разпитвам за условията за лизинг и да направя тест драйв (не беше на фейслифт-а). Когато си говорихме относно екстрите и какво включва пакета, в брошурата която ми принтираха (с дата 15.06) фигурираше безключовия достъп. Сега след като прочетох че го няма - проверих и наистина е премахнат от пакета.

Осносно дисплея, пристига с 10 инча стандартен и ако искам 13, трябва да купя пакет за 3620лв (като всичко е вече в Едишън, освен големия дисплей).

Ще съм благодарен ако някой може да сподели от опит, защото до сега не съм купувал чисто нова кола.
1. Възможно ли е когато колата пристигне да се окаже, че част от написаните екстри липсват и да ми кажат печатна грешка и това е което ще получа?
2. При лизинг през ЕТ каското за първа година по оферта е 4,9%, което ми се вижда много (той и човека си каза че е високо) + гражданска за 360лв - такива завишени ли ще останат застраховките през целия период на лизинг? (каза ми че само първата било така, после били нормални цените)
3. Поисках оферти от ОТП и Булбанк лизинг, но там единствено като предимство е по-ниското каско като цяло (на база общи плащания за целия лизинг) - при проблеми предполагам по лесно се обслужват колите с лизинг през ЕТ или няма значение?

4. Как е по-добре - по-голяма или по-малка остатъчна стойност? Предимства и недостатъци?
5. Когато се изплати колата какви допълнителни такси има за придобиване освен нотариус ?
Ако се сетя нещо допълнително ще питам.
Благодаря.
-
Манев
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M
Поръчка на нова Октавия.
По точка 1) - първоначално се подписва "договор за доставка" и плащате 10%. В този договор за доставка има клауза, че завода на Шкода (не Еуратек) може по производствени причини най-общо казано да попромени това-онова в поръчката (не че е практика, но се е случвало примерно с Камиците). Ако има такава промяна от Еуратек трябва да ви уведомят и да се разберете какво правите. Ако не сте съгласен с промяната и това което Еуратек ви предлагат като компенсация ви връщат 10% които си платили и всеки по пътя си.
P.S. за печатни грешки не съм чувал.
P.S. за печатни грешки не съм чувал.
-
style34
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
Поръчка на нова Октавия.
Тази премия за Каско е много висока. Аз платих по-малка за Кодиак, който е много по-скъп.
-
atopalov
- Гараж: служебен
Поръчка на нова Октавия.
Ако оперативният лизинг е за ЮЛ, то опцията за придобиване е само за трето лице, иначе се води прикрит финансов лизинг и НАП не харесват това.