Къде мога да намеря кода на цвета на колата?

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
ratel

Шкода Новак

Гараж: Škoda Octavia 3 2.0 TDI DSG

Мнение от ratel »

Извинявам се за баналния си въпрос, но как мога да разбера кода на цвета на колата Skoda Octavia 2018 Combi и къде мога да го намеря, ако е записан някъде по купето? Аз съм в Швейцария и такива въпроси са много трудни за задаване, защото почти никога не получават смислен отговор.

Например, когато купих колата втора употреба от официалния представител, на въпроса „С какво масло е колата?“ отговорът беше „С каквото всички.“ Чак когато се запънах, с триста зора ми дадоха историята за това, какво е правено като обслужване по колата. И то не защото не искаха да ми дадат информацията, а защото през главата им не могат да минат такива мисли.

Вече имам няколко малки драскотини от камъчета и ми се иска да ги замажа с оригинална боя от Skoda. Видях, че Skoda имат малки комплекти за поправка на боята (Skoda Original Paint Pen Set Anthracite Grey Metallic 9J9J F8J). Мисля, че това е моят цвят, но не искам да правя експерименти.

Благодаря предварително за отделеното време.
Angel_

Шкода Новак

Гараж: Octavia 3 FL 1.6 TDI 2017
Golf 5 1.6i 2006

Мнение от Angel_ »

Има лепенка в багажника на колата с информация. Обиновено е около резервната гума, залепена на купето. Ако има книжка с колата в нея също има залепена същата лепенка
Изглежда така:
Изображение
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;

Мнение от FaKeR »

Би трябвало да е 9P9P, но нека още някой потвърди.
Аватар
blindbard

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
Обратна връзка:

Мнение от blindbard »

FaKeR написа: 28.06.2024, 06:51:37 Би трябвало да е 9P9P, но нека още някой потвърди.
@ratel, в случая на @Angel_ се води Candy White ;)
https://pdfhost.io/v/t.ulJ0aCa_Skoda_paint_codes

"F8J/9J9J" е "Anthracite Grey metallic".
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;

Мнение от FaKeR »

Извинявам се, не съм видял, че над мнението със снимката има друго, което е началото на темата и баш въпроса [smilie=pardon.gif]
ratel

Шкода Новак

Мнение от ratel »

Благодаря на @Angel_, @blindbard и на @FaKeR! [smilie=thank_you2.gif] Обаче ситуацията е следната: проверих в багажника при резервната гума и за съжаление не намерих такава лепенка. Спомням си, че на фабита в БГ в багажника при резервната гума имаше такава лепенка, но тук и сега няма [smilie=fool.gif]. Липсва ми и сервизна книжка (всичко било електроно) имам само ръководството за колата, в което нищо не е попълнено.

Има ли друг начин да разбера цвета на колата по VIN ? Дали е възможно да го разбера и къде бих могъл да го направя, ако е възможно все пак? Вариант е местното представителство на Шкода, откъдето е закупена колата, но предпочитам да избягвам тази опция или да е последната възможност.
ratel

Шкода Новак

Мнение от ratel »

Благодаря отново на всички колеги за бързата, точна информация и помощ. Цвета е разгадан(F7Y) неочаквано с съдействието на Шкода Швейцария. Поръчал съм кит от https://shop.skoda-auto.de/
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”