Поръчка на нова Октавия.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
to4kata
Поръчка на нова Октавия.
NewSkoda, аз разпитвах достатъчно за същия модел /тъкмо се спрях/. Можеш да изчетеш дискусията в тази и съседната тема за MHEV. В края на седмицата съм на тест-драйв и ще решавам окончателно. Колата е добра и комфортна, цената според мен също е добра, особено ако идват за 3-4 месеца. Алтернатива ми бяха корейците, на там I30 на Хюндай чакат нов модел и ще дойде още по-скъп или Киа СИИД, но някак не ме впечатли много, пък и при толкова много таксита, предпочитам Октавията.
- fryeruk
- Гараж: Octavia MK4 Edition 1.5 TSI M
Поръчка на нова Октавия.
Потвърждавам. И при мен година и половина вече, няма никакви бъгове с инфотеймънта.neshtoZabavno написа: 19.06.2024, 20:06:54 Откакто съм я взел колата ( Octavia 04 ) никога не съм имал проблем със софтуера. Август месец ще стане точно една година. Само с Андроид Ауто имам драми на едни умни светофари в Стара Загора. Като изключим това никога не съм имал рестартиране, забиване или каквото и да е.
-
NewSkoda
Поръчка на нова Октавия.
Благодаря, колега! Вече съм прочел част от мненията, ще прочета и останалите. Ще се радвам ако споделиш впечатления от тест драйва. Надявах се срокът да е по-кратък от 3-4 месеца. Баща ми си поръча Камри преди няколко месеца и дойде за месец. Вероятно има повече поръчки на Октавия и се чака повече. Харесвам дизайна, почти всички екстри на Камри-то за 30К по-малко, а и аз лично предпочитам по-малка кола за градско. Извънградско предполагам всеки ще предпочете по-голяма и мощна кола.to4kata написа: 24.06.2024, 17:41:49 NewSkoda, аз разпитвах достатъчно за същия модел /тъкмо се спрях/. Можеш да изчетеш дискусията в тази и съседната тема за MHEV. В края на седмицата съм на тест-драйв и ще решавам окончателно. Колата е добра и комфортна, цената според мен също е добра, особено ако идват за 3-4 месеца. Алтернатива ми бяха корейците, на там I30 на Хюндай чакат нов модел и ще дойде още по-скъп или Киа СИИД, но някак не ме впечатли много, пък и при толкова много таксита, предпочитам Октавията.
- Пастир
- Гараж: Octavia 4FL, 1.5mHEV, DSG
Поръчка на нова Октавия.
Здравейте,
Четох тук, че кредит от банка е по-изгоден от лизинг в ЕТ. Може би нещо се е променило през това време, но виждам, че лизингът от ET днес е по-изгоден, защото всички банки имат ГПР над 7%
Сравних двата варианта и видях, че сега ЕТ е по-изгодно дори като се има предвид застраховката КАСКО му. Единственото нещо, което не взех под внимание е колко струва пререгистрацията на кола след края на лизинга. Ако разбирам правилно ще има разходи за нотариус и ще трябва да платите данък. За какви суми говорим, кой знае?
Търговецът ми казва, че трябва да платя 0.3% от оценката на колата + нотариус. Това ли е истинна?
Четох тук, че кредит от банка е по-изгоден от лизинг в ЕТ. Може би нещо се е променило през това време, но виждам, че лизингът от ET днес е по-изгоден, защото всички банки имат ГПР над 7%
Сравних двата варианта и видях, че сега ЕТ е по-изгодно дори като се има предвид застраховката КАСКО му. Единственото нещо, което не взех под внимание е колко струва пререгистрацията на кола след края на лизинга. Ако разбирам правилно ще има разходи за нотариус и ще трябва да платите данък. За какви суми говорим, кой знае?
Търговецът ми казва, че трябва да платя 0.3% от оценката на колата + нотариус. Това ли е истинна?
Последно промяна от Пастир на 27.06.2024, 12:01:22, променено общо 2 пъти.
-
al_tishone
- Гараж: Skoda 120L, Renault 19, Ranault Megane Scenic, Skoda Octavia 1, Skoda Octavia 3
- Обратна връзка:
Поръчка на нова Октавия.
3% от оценката на колата, не 0.3. Също така всички други разходи за нотариус и такси. После и в кат за нови талони. Сметни го около 1к.
- FaKeR
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;
Поръчка на нова Октавия.
А нотариус защо? Не се ли продава с фактура, все пак фирма я продава.
Новите талони са 30лв., канал не се минава (стига да не се сменят номерата).
-
Манев
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M
Поръчка на нова Октавия.
3% на 10% остатъчна, затова мисля са му казали 0.3% и към 100 лв. за нотариус.
ЕТ да не са пуснали пак някой безлихвен лизинг за 12/24 месеца, че бият потребителските кредити на банките?
-
al_tishone
- Гараж: Skoda 120L, Renault 19, Ranault Megane Scenic, Skoda Octavia 1, Skoda Octavia 3
- Обратна връзка:
Поръчка на нова Октавия.
Ако е така, няма какво да се притеснява и мисли. Миналата година като прехвърлях от Интерлийз, си заплатих 3% от застрахователната стойност + нотариус + талони в кат. Това споделям като опит.
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Поръчка на нова Октавия.
Че те някога махали ли са го изобщо? Ето ценовата листа в момента за Octavia FL:Манев написа: 27.06.2024, 11:51:24 ЕТ да не са пуснали пак някой безлихвен лизинг за 12/24 месеца, че бият потребителските кредити на банките?
Предлага се лизинг за различни периоди до 60 месеца от 15% начална вноска, като има възможност за лизинг без оскъпяване с 0% лихва до 12 месеца от 15% начална вноска и до 24 месеца от 50% начална вноска!
- Пастир
Поръчка на нова Октавия.
@nmnikolov, Мисля ми се, че лизингът на 1 година не е изгоден. Защото ако след една година прехвърлите колата на себе си, тогава остатъчната стойност след една година ще бъде много по-висока, отколкото след 5 години. И вие плащате 3% от сумата на оценката.
И в банките, колкото по-кратък е срокът на кредита, толкова по-висок е ГПР. Парите са скъпи в наши дни
И в банките, колкото по-кратък е срокът на кредита, толкова по-висок е ГПР. Парите са скъпи в наши дни
- idbeast
- Гараж: Škoda Superb III 2.0 TDI 110 kW 2019
Škoda Kamiq FL 1.0 TSI 85 kW 2024
Поръчка на нова Октавия.
Нотариус има,защото има прехвърляне на собствеността(собственик по талон е Аутобохемия). Може и дистанционно,срещу допълнително заплащане,ако не си от София. Плюс това местен данък,различен според населеното място,а отскоро за автомобили до 5 г. има и комисия в КАТ,т.е. има и ''канал'',дори без смяна на номерата... Минах неотдавна по този път.FaKeR написа: 27.06.2024, 11:39:24 А нотариус защо? Не се ли продава с фактура, все пак фирма я продава.
"Chance favours the prepared mind."
- Пастир
Поръчка на нова Октавия.
за какви суми говорим? някой може ли да сподели своя случай примерно 5 годишна кола беше оценена на 15 000 лева колко трябва да се плати за смяна на собственик след лизинг?
-
style34
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
Поръчка на нова Октавия.
Виж и за предсрочно погасяване какви са условията, ако решиш в един момент.
Друг плюс на кредита - колата си е твоя.
Друг плюс на кредита - колата си е твоя.
- idbeast
- Гараж: Škoda Superb III 2.0 TDI 110 kW 2019
Škoda Kamiq FL 1.0 TSI 85 kW 2024
Поръчка на нова Октавия.
С подобни параметри ми излезе около 750 лв. всичко по прехвърлянето. Само за нотариуса таксата е около 230 лв,повечето е за общинатаПастир написа: 27.06.2024, 12:23:08 за какви суми говорим? някой може ли да сподели своя случай примерно 5 годишна кола беше оценена на 15 000 лева колко трябва да се плати за смяна на собственик след лизинг?
"Chance favours the prepared mind."
-
Emo87
- Гараж: Октавия Комби Амбишън 1,5 TSI / 110 kW / 150 к.с., 6M
Поръчка на нова Октавия.
Здравейте,
малко завой по темата, но пак в същия дух.
Ако след изтичане на лизинга (в моя случай 5г.) реша да я върна на ЕТ с цел закупуване на нов автомобил пак от тях, как стоят нещата?
малко завой по темата, но пак в същия дух.
Ако след изтичане на лизинга (в моя случай 5г.) реша да я върна на ЕТ с цел закупуване на нов автомобил пак от тях, как стоят нещата?