Octavia facelift - бензин, 1.5 TSI
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
bezolov
Привет, хора,
Обмислям сериозно покупката на Октавия Facelift 1.5 TSI. Сега има промоция за пакет Edition -> 52 300 лева за ръчка и 56 800 за автоматик. Ще се кара основно в града и до вилата, която е на 80 км от София. Ще се ползва за семейна кола.
Та, имам следните въпроси: Според вас трябва ли ми автоматик или ръчната си е добре? Все пак става въпрос за 4к+ отгоре за автоматика.
Трябва ли ми DCC?
Трябва ли ми Side assist?
Трябва ли ми Auto Light Assist?
Трябва ли ми Aero чистачка за задното стъкло? Малко ме смущава, че няма по дефолт. Разбирам за дъжда, ама за прах и листа, как е?
Други екстри, дето си заслужават, но не идват в Edition пакета?
ПП. Ако ви интересува, другите коли, които оглеждам са Karoq, Corolla Sedan (1.8 hybrid, ниво Еxecutive plus) и Golf 8.5 Facelift (1.5 TSI, ниво Style)
Благодаря,
М.
Обмислям сериозно покупката на Октавия Facelift 1.5 TSI. Сега има промоция за пакет Edition -> 52 300 лева за ръчка и 56 800 за автоматик. Ще се кара основно в града и до вилата, която е на 80 км от София. Ще се ползва за семейна кола.
Та, имам следните въпроси: Според вас трябва ли ми автоматик или ръчната си е добре? Все пак става въпрос за 4к+ отгоре за автоматика.
Трябва ли ми DCC?
Трябва ли ми Side assist?
Трябва ли ми Auto Light Assist?
Трябва ли ми Aero чистачка за задното стъкло? Малко ме смущава, че няма по дефолт. Разбирам за дъжда, ама за прах и листа, как е?
Други екстри, дето си заслужават, но не идват в Edition пакета?
ПП. Ако ви интересува, другите коли, които оглеждам са Karoq, Corolla Sedan (1.8 hybrid, ниво Еxecutive plus) и Golf 8.5 Facelift (1.5 TSI, ниво Style)
Благодаря,
М.
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
За другите екстри не мога да кажа, но това със сигурност си го вземи. на служебния Рапид нямаше и е много гадно в дъжд и зимата.
- albertf
- Гараж: Skoda Octavia IV, 1.5 TSI
Привет, аз карам 1.5 TSI с ръчни скорости и съм много доволен от кутията и автомобила като цяло. Единственият минус за мен е, че когато съм в задръстване в София, ръчната скоростна кутия създава леко неудобство, но ако до сега си карал ръчна кутия, не мисля, че би било проблем, за когото и да било.bezolov написа: 26.06.2024, 16:27:37 Та, имам следните въпроси: Според вас трябва ли ми автоматик или ръчната си е добре? Все пак става въпрос за 4к+ отгоре за автоматика.
Поздрави!
- lybrator
- Гараж: '16 Ibiza Cupra 1.8 192 FWD MQ350
'18 Tiguan 1.4 150 4motion DQ250
'19 Leon Cupra ST300 4drive DQ381
За основно градско автомат бих взел на 100%.
После и по-лесно ще я продадеш според мен
ДЦЦ е готина екстра. Имам я в моята кола и много умекотява возията при мен, с 18ки и прилично ниски гуми.
Октавия 4 е с 205/55/17 ако помня правилно, демек височка гума. Имам 3-4000км пътувания с такава октавия и возеше добре без да дразни.
За другите неща в въпрос на вкус. Side assist какво е - blind spot assist ли?
Колко е разликата в цената с еквивалентен Голф 8?
ДЦЦ е готина екстра. Имам я в моята кола и много умекотява возията при мен, с 18ки и прилично ниски гуми.
Октавия 4 е с 205/55/17 ако помня правилно, демек височка гума. Имам 3-4000км пътувания с такава октавия и возеше добре без да дразни.
-
Манев
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M
Седан с чистачка отзад изглежда като ...
При какъвто и да е дъжд (слаб, силен, порой) за да капне нещо на задното стъкло трябва да се движиш с под 40км/ч.
Листата ще изхвърчат, за прахта все пак минаваш от време на време през автомивка. Тука го няма проблема на хечбеците дето стоварват кал на задното стъкло, говорим си просто за прах.
При какъвто и да е дъжд (слаб, силен, порой) за да капне нещо на задното стъкло трябва да се движиш с под 40км/ч.
Листата ще изхвърчат, за прахта все пак минаваш от време на време през автомивка. Тука го няма проблема на хечбеците дето стоварват кал на задното стъкло, говорим си просто за прах.
-
bezolov
Мерси за помощта!lybrator написа: 26.06.2024, 16:53:55 За основно градско автомат бих взел на 100%.
Голфът е около 56-57к пак с ръчка и с вкл. DCC. При Октавията, най-голямото предимство май е багажника. Май всичко друго Голфа си го има
Side assist е Blind spot, да!
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
За ежедневно каране градско в София - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО DSG!!! Казвам го като човек фен на "ръчките". В момента съм с DCT автомат и се преродих в тия задръствания
Ако колата ще се кара предимно извънградско, да кажеш да се прежалиш за ръчната кутия и да спестиш някой лев, но така като те слушам, изборът е лесен и ясен
Трябва ли ми DCC? - ДА
Трябва ли ми Side assist? - по-скоро ДА
Трябва ли ми Auto Light Assist? - по-скоро ДА
Трябва ли ми Aero чистачка за задното стъкло? - НЕ
Трябва ли ми DCC? - ДА
Трябва ли ми Side assist? - по-скоро ДА
Трябва ли ми Auto Light Assist? - по-скоро ДА
Трябва ли ми Aero чистачка за задното стъкло? - НЕ
-
style34
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
Всички екстри са според човека.
Но side assist е пряко свързан със сигурността. Веднъж да те спаси е избил инвестицията.
За мен ръчка на нов автомобил е непонятно, но всеки с разбиранията си
Но side assist е пряко свързан със сигурността. Веднъж да те спаси е избил инвестицията.
За мен ръчка на нов автомобил е непонятно, но всеки с разбиранията си
- martinp
- Гараж: Kodiaq FL 2.0 TDI 4x4 7DSG 200hp
Това DCC в града има ли някакъв ефект?
Иначе моето мнение :
Автомат - да
Blind spot - да
Автоматични светлини - да
Задна чистачка - не
DCC - по-скоро не, ако е за градска кола.
Иначе моето мнение :
Автомат - да
Blind spot - да
Автоматични светлини - да
Задна чистачка - не
DCC - по-скоро не, ако е за градска кола.
- i_popov
- Гараж: Superb III L&K, 2.0 TSI, EA888.4
Да не бъркаш DCC с ACC?
Точно за града си е чук да го боднеш на комфорт по кофти улиците.
Точно за града си е чук да го боднеш на комфорт по кофти улиците.
- GeorgiDimov
- Гараж: Skoda Superb III 2.0TSI 190 DSG
ex. Skoda Octavia III 1.5TSI DSG
Никога не бих се върнал доброволно на ръчка. Имам 65хил навъртяни на Octavia 3 със същия двигател и DSG (вярно, не е mild hybrid) но вървеше повече от доволно.
- Пастир
- Гараж: Octavia 4FL, 1.5mHEV, DSG
Имам същия проблем. Аз също така избирам допълнителни пакети за EDITION 1.5DSG. В твоя случай пакетът EDITION е с матрични фарове. Те не се нуждаят от пакет Light Assist.
-
NewSkoda
Интелигентен асистент за паркиране влиза в пакет Edition - някой има ли впечатления от тази функция ?
П.С. Не е самопаркиране понеже го има с друго име в един от пакетите.
П.С. Не е самопаркиране понеже го има с друго име в един от пакетите.
-
maiden
Впечатления от новият 1.5TSI 115
?
-
maiden
Е никой ли не е карал все още 1.5TSI 115 коня да сподели някакви впечатления спрямо 150 да речем колко е по-зле ?