Шкода Октавия З - Представяне, мнения, впечатления
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
style34
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
Да, извинявам се, на ауто. На предно стъкло и крака го правя понякога зимата.
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
На Октавията за близо 4 години и лято и зима си стоеше на автоматичен режин 24 градуса, единствено лятото при големите жеги минавах на средната настройка на силата на климатроника, през другото време си беше на най-ниската. На 22 става студено в купето. Въпреки, че колата е тъмна и се нагряваше силно. Също така имах допълнително UV фолио на всички стъкла без предното, това си оказва голямо влияние.
Сега на Супърба при същите условия на ползване и допълнително фолио пак без предното стъкло го държа на 22 градуса.
Забелязвал съм сходен проблем като вашия при колеги който, ръчно си регулират климатрониците. Влизат в колата и завъртат климатроника на миниму. В първия момент е добре ( реално климатроника си го прави сам това при топло купе и настрока на 22, си тръгва на най силното), и тръгваме да ама след 3 минути вече е набрал сила и духа ледено при което, не се наглася желаната температура, а почва една игра с вентилатора и от къде да духа и става мазало.
Аз от както има кола с климатроник единственото което бутам и то много рядко е + - 1 градус и евентуално обдухването на предното стъкло.
Според мен ако колата не се държи адекватно на автоматичен режим, може да погледнете нивото на фреона, за 5 години на Октавията доляха около 100 грама. Другото което аз правя е при автомивка по-отдалеко ниско в бронята гледам да измия радиаторите, ненавирам от близко за да не се повреди радиатора.
Сега на Супърба при същите условия на ползване и допълнително фолио пак без предното стъкло го държа на 22 градуса.
Забелязвал съм сходен проблем като вашия при колеги който, ръчно си регулират климатрониците. Влизат в колата и завъртат климатроника на миниму. В първия момент е добре ( реално климатроника си го прави сам това при топло купе и настрока на 22, си тръгва на най силното), и тръгваме да ама след 3 минути вече е набрал сила и духа ледено при което, не се наглася желаната температура, а почва една игра с вентилатора и от къде да духа и става мазало.
Аз от както има кола с климатроник единственото което бутам и то много рядко е + - 1 градус и евентуално обдухването на предното стъкло.
Според мен ако колата не се държи адекватно на автоматичен режим, може да погледнете нивото на фреона, за 5 години на Октавията доляха около 100 грама. Другото което аз правя е при автомивка по-отдалеко ниско в бронята гледам да измия радиаторите, ненавирам от близко за да не се повреди радиатора.
-
istoyanov
- Гараж: Seat Leon ST FR
Аз коментирам кола на 24к км и на 1 година. На Ауто не стават нещата. Всички въздухоотводи не духат в мен. Отзад на конзолата е спряно за да не духа в децата. Моята цел е нормална температура в купето, а не да ме духа ледена струя. А и защото някак и отзад при тях трябва да изстодя.
При О3 FL пак беше така. Все не ми работеше, както на мен да ми е ок.
Да не забравяме, че сме различни хора и за един 22 градуса е ок, за друг 18 градуса , за трети 28 градуса .
![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Точно затварянето на едни или други въздуховоди води до това други да духат по-силно.istoyanov написа: 25.06.2024, 17:56:24 Всички въздухоотводи не духат в мен. Отзад на конзолата е спряно за да не духа в децата
Както писах преди на всички коли с климатроник единственото което нагласям е желаната температура. Съмнява ме при теб да е нещо по различно от при мен. И аз имам 2 деца. Единствено може да пробваш при зададената температура ако ти духа много от менюто на климатика да му промениш силата.
-
istoyanov
- Гараж: Seat Leon ST FR
@Архимандрит Дионисий, за мен несдекватно е топленето в колата, а не охлаждането ѝ. Днес на 29 градуса, но облачно и съответно без слънце с 2ма възрастни и 2 деца си карах час из София на 21 градуса и ни беше супер. Просто лоша защита от стъклата и вътре става сауна.
На следващият плаж ще метна едно чердже да не напича
Само ръчния режим за сега долу горе ми отговаря на желанията.
На следващият плаж ще метна едно чердже да не напича
Само ръчния режим за сега долу горе ми отговаря на желанията.
-
Reingar
Последното пътуване си играх със силата на вентилатора. От макс, го оставих на средна степен. Почти затворих духалките в центъра ка таблото. Подобри се положението. сега цялата струя не те бие в главата нон стоп. Намалих и градусите от 22 на 21.digitalundgrd написа: 24.06.2024, 17:23:21 Пробвай да не бараш силата на духане от климатроника, а да си поиграеш със самите духалки : накъде са насочени и колко да са "отворени"...
Ще пробвам и на на-ниска степен вентилатора и още по-ниси градуси, как ще бъде.
При константни 35 навън, се пътуваше добре, Трипа беше само 300км. Ще я видим скоро като я опъна 700+км за деня как ще е.
Но, гадната тапицерия продължава да ме дразни и запарва. Отвратителна е. Здрава, държи на петна, мачкане и пране, но запарва. Няма значение с какво си облечен.
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @Reingar - Мятай хавлиена кърпа при по-дълги пътувания.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
-
Reingar
предполагам се щегуваш. Ако трябва да го правя, заминава на пазара, честно.
85кг на 180см височина. Да кажем, добре сложен. Няма проблем с холестерол и т.н
Това ми е първата кола с този проблем. Работи климатика, и гърба ми винаги мокър.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
И да замине на пазара все тая. Всичко европейско в този ценови сегмент е с еко материали. Незнам как е при азиатските.
В интерес на истината псевдо-алкантарата (suedia или каквото беше там), като че ли е добре засега. Но отстрани където е гладката "кожа" е наистина по-гадно.
Подозирам, че точно заради усиленото ползване на балатум почнаха да слагат обдухване и в по-ниско позиционирани модели.
В интерес на истината псевдо-алкантарата (suedia или каквото беше там), като че ли е добре засега. Но отстрани където е гладката "кожа" е наистина по-гадно.
Подозирам, че точно заради усиленото ползване на балатум почнаха да слагат обдухване и в по-ниско позиционирани модели.
Бееееее.....
-
Reingar
Тук тапицерията е плат. Няма еко кожи и т.н
Или са прекалили с найлона в тая тапицерия, не знам. Дали съм с риза, тениска все тая. Гърба винаги е мокър.
Айде, аз да съм дефектен, окей, ама и жената се оплаква от същото.
Едно време в жигулите и в москвичите слагахме кърпи, кога награбиш момата да не се пързаляте по седалките![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Или са прекалили с найлона в тая тапицерия, не знам. Дали съм с риза, тениска все тая. Гърба винаги е мокър.
Айде, аз да съм дефектен, окей, ама и жената се оплаква от същото.
Едно време в жигулите и в москвичите слагахме кърпи, кога награбиш момата да не се пързаляте по седалките
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
И на мен гърба винаги ми се поти в О3 платнен салон.
- Us3rnam3d
- Гараж: Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
Вчера чаках 1 час на турската граница на 39 градуса външна температура. 22 градуса на климатроник, ауто режим и духалките ги бях насочил настрани, да не духат в мен. Охлажда си перфектно. Имайте предвид обаче, че аз моята съм я модифицирал леко, и съм и пуснал една екстра през VCDS Temperature adjustment for hot countries, писал съм за нея. От тогава под 22 не съм го слагал, а преди да я пусна опцията редовно трябваше да си играя с градусите и вентилатора..
Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
-
Reingar
Може ли линк как се пуска?
- Us3rnam3d
- Гараж: Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
viewtopic.php?p=350791#p350791
Трябва ти VCDS или Carscanner Pro за активация. Аз ползвам второто, струва 5 лева за 6 месеца и работи през телефон.
Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
-
Reingar
С какъв донгъл го свързваш към колата?