Octavia 4 тропане от дясно до пасажерска седалка

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Boris2024

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia IV 1.5 TSI

Мнение от Boris2024 »

Здравейте, и аз съм с нова октавия: на 3000 км. След като се качих на Витоша по павирания път, ми се струва, че чувам тропане от дясно точно като колегата. Мислех си, че е от жабката, от колана, от предмети във вратите....може би си въобразявам, но при ниска скорост и при неравности, особено павиран път се чува лек шум от дясно, но не мога да установя какво го предизвиква. Следя темата. Очилата в жапката на тавана също предизвикваха тропане при рязко спиране, вече не ги държа там.
Boris2024

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia IV 1.5 TSI

Мнение от Boris2024 »

Здравейте, най-после открих какво трака от дясно - четката, която се намира в кората на вратата [smilie=search.gif]
sadviperial

Шкода Новак

Мнение от sadviperial »

Boris2024 написа: 21.06.2024, 21:14:00 Здравейте, най-после открих какво трака от дясно - четката, която се намира в кората на вратата
Здрасти, колега!

Четка имам в лявата врата, в дясната нямам нищо. Ще погледна случайно да не е попаднало нещо вътре след малко, но ме съмнява. [smilie=pardon.gif]

Тропането е точно както ти си го описваш, ще погледна хубаво за такива "тъпотийки", странното е, че понякога го няма, понякога го има.
Аватар
atanashh

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG

Мнение от atanashh »

Дано наистина това да ви е проблема. Аз имам такава четка в лявата врата и чадър в дясната и тропане няма. Очилата са първо в текстилно калъфче и тогава на тавана и пак тропане няма :)
Аватар
chill

Škoda Фен²

Гараж: Дакел 280

Мнение от chill »

Първата четка си я изгубих на Мальовица зимата - тя не тропаше. Взех си нова и моментално се разтропа във вратата. Махнах я, защото много дразнеше. После си намерих изгубената (скрил от себе си в сака за втория чифт ски обувки) и я сложих във вратата - не тропаше. (X-files intro sound) [smilie=fool.gif]
Аватар
DoH_KuXoT

Škoda Ентусиаст

Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp

Мнение от DoH_KuXoT »

тези паразитни звуци са отвратителни, аз на един пасат имах фабричен пожарогасител на дясната седалка , който 2 месеца не можех да разбера как тропа, накрая се оказа стойката му , захваната е с нитове, към рамката на седалката, задния нит се беше поразхлабил и потропваше като се опита да се полюшква под тежеста на пожарогасителя. С човек на седалката не тропа, на студено не тропа, но в някакви ситуации все едно седи някой и тропка с метален гаечен ключ по окачването под купето, откачах , вижте да нямате чекмеджета за вещи под седалките, или самите кабели на инсталацията на седалките, мръднете седалките напред назад в крайно положения да се види има ли промяна.
sadviperial

Шкода Новак

Мнение от sadviperial »

DoH_KuXoT написа: 25.06.2024, 12:37:16 тези паразитни звуци са отвратителни, аз на един пасат имах фабричен пожарогасител на дясната седалка , който 2 месеца не можех да разбера как тропа, накрая се оказа стойката му , захваната е с нитове, към рамката на седалката, задния нит се беше поразхлабил и потропваше като се опита да се полюшква под тежеста на пожарогасителя. С човек на седалката не тропа, на студено не тропа, но в някакви ситуации все едно седи някой и тропка с метален гаечен ключ по окачването под купето, откачах , вижте да нямате чекмеджета за вещи под седалките, или самите кабели на инсталацията на седалките, мръднете седалките напред назад в крайно положения да се види има ли промяна.
ще изпробвам. Нямам отделение за вещи, защото съм с mhev, там се намира батерията на електромотора. Ще погледна за окабеляванията и тн. Благодаря за съвета. При ъпдейт ще пиша. Интересно е че около 3 дни сега не се чуваше никакво тропане от никъде, а си я карах както нормално. Днес до обяд - нищо. Следобед отидох да напазарувам и пак се появи [smilie=pardon.gif] Само дебнене ще падне, за да разбера какво издава тия хлопащи звуци [smilie=hunter.gif]
Аватар
oggie

Škoda Ентусиаст

Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI

Мнение от oggie »

Ако нещо ти тропа в колата значи, че ти е тиха музиката.
sadviperial

Шкода Новак

Мнение от sadviperial »

Това с музиката помогна, да кажем. Няколко месеца си думках музика на макс в колата. Реших да видя от седмица насам дали още има тропане. Тропане няма. Явно нещо се е "наместило" от къде да знам вече. Може пък и вече да не чувам толкова добре от силната музика последните месеци [smilie=sarcastic.gif] [smilie=music.gif] Биалетките са си наред, гмурках се отдолу пак да видя кво става, всичко е като ново(което ме учуди, щото си знаем пътищата :) ). Ако някой има проблеми за в бъдеще - да драска тук, следя темата.
Аватар
Stefan_doc

Шкода Новак

Гараж: Шкода Октавия 2.0 TSI 190 4 x 4

Мнение от Stefan_doc »

Здр. Колега. Обърни внимание дали не се удря закопчалката на колана в страничната колонка при неравност, поне при мен е това.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”