Шкода Октавия З - Представяне, мнения, впечатления
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
istoyanov
- Гараж: Seat Leon ST FR
Аз лятото на 22-23 никога не съм карал. Последно Варна-София на 19 го държах. И да - много духа и държи не толкова хладно. Проблемът, както със всичко, което се изстодява/отоплява е изолацията/UV защитата. Отзад съм с фабрично затъмнени и не пари тапицерията/кората на вратата. На предните врати имат UV и супер леко затъмняване пак фабрично иии е по-зле, от колкото отзад, но е ок.
НО таблото направо гори и според мен от там идва проблема.
НО таблото направо гори и според мен от там идва проблема.
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Пробвай да не бараш силата на духане от климатроника, а да си поиграеш със самите духалки : накъде са насочени и колко да са "отворени"...
-
Reingar
От предното стъкло? Хмм. На мен ми струва че и изолацията по тавана е тънка. В тази комбинация и се получава този ефект?
-
istoyanov
Аз съм с панорама. Изобщо я няма изолацията при мен
-
Reingar
Ясно. Просто съм озадачен. Да съм честен, не го очаквах да е такова положението. В събота, направих 900км + за деня, и вечерта ми се беше схванал врата и кръста. И разбира се, запушен нос.
От толкова коли минали ми през ръцете, тази ми е първата с такива впечатления. При Супърб този феномен го няма.
От толкова коли минали ми през ръцете, тази ми е първата с такива впечатления. При Супърб този феномен го няма.
- Stoyanov
- Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.
Сигурно аз съм много чувствителен ама аз много често го имам тоя проблем както и да ползвам климатици в колата. И от супърба дори леко се схващам макар най-ниското, на което го правя да е 23. Обикновено при по-дълго пътуване първо съм на 23, после 23.5 , накрая май до 24 го докарвам за да не ми е студено.Reingar написа: 24.06.2024, 17:44:30 Да съм честен, не го очаквах да е такова положението. В събота, направих 900км + за деня, и вечерта ми се беше схванал врата и кръста. И разбира се, запушен нос.
От толкова коли минали ми през ръцете, тази ми е първата с такива впечатления.
Също често го правя дори да духа от повече или всички въздуховоди за да не е концентрирана струята и да не се изстудявам прекалено.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
На Супърба работи много по-адекватно. Сейм стори е и при мен, в Октавията доста по-трудно се разбираме. Супърбът слага 22 градуса и цяла година не пипам.
-
NRG
- Гараж: Октавиа 3 2.0D
Възможно е вече да не охлажда със същата “сила” като нов и да не може да смогне да охлади, за това и да държи високи обороти. При менен на LO най ниска температура бучи яко, като минат 5-6 минути и обърне горещия въздух го слагам на 22 и утихва. По някога ми е хладно на ауто и слагам в краката и предния прозорец да духа и ми е по комфортно.
-
Reingar
За 5 години, да се е изпарил фреона?
Къде в София може да го допълнят?
Някой да е правил тази процедура?
Мисля че и някакъв филтър има, който е хубаво да се чисти.
Къде в София може да го допълнят?
Някой да е правил тази процедура?
Мисля че и някакъв филтър има, който е хубаво да се чисти.
-
Audirulzz
- Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
- Обратна връзка:
Тоя филтър ако не си го сменял 5 години ще умреш от смрад в тая кола.
И няма как да очакваш да духа “правилно”
Ауто фрост на Сливница.
И няма как да очакваш да духа “правилно”
Ауто фрост на Сливница.
-
Reingar
Филтъра на дехидратор ли?
Този в купето го сменям на всеки 6 месеца.
Ще отида до аутофрост на Сливница.
Благодаря.
Благодаря.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Точно това в много случаи е разковничето! Нагласяш го да обдухва предния джам и краката - това е най-добрата циркулация на въздуха в купето. Аз съм с Октавия 2. Като е загряла колата яко (тъмно сива е), свалям всички джамове и пускам климатроника яко на предния да духа. След 1 километър максимум, вдигам прозорците и пускам на 2 (сила на въздушния поток) да обдухва както по-горе писах. Температурата е индивидуална. Аз обикновено карам на 22⁰С целогодишно освен ако не карам срещу слънцето или просто ми е жега. Под 19⁰С ако сляза, го оставям едвам да духа (като сила) пак на същото положение на духалките. Та...пробвай с тях да промениш комфорта в колата.digitalundgrd написа: 24.06.2024, 17:23:21Пробвай да не бараш силата на духане от климатроника, а да си поиграеш със самите духалки : накъде са насочени и колко да са "отворени"...
-
style34
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
При моята О3 климатика е супер. Много комфортно ми е. Духа на предно стъкло и крака, на авто.
Обикновено в града го държа на 22 градуса, извънградско 23.
Страничните духалки насочени към страничните прозорци.
Преди 2 години ходих на профилактика, без да имам оплаквания. Някакво смешно количество доляха. Тогава е била на 8 години, така че ако няма теч не виждам как може да загуби много фреон.
Обикновено в града го държа на 22 градуса, извънградско 23.
Страничните духалки насочени към страничните прозорци.
Преди 2 години ходих на профилактика, без да имам оплаквания. Някакво смешно количество доляха. Тогава е била на 8 години, така че ако няма теч не виждам как може да загуби много фреон.
-
silent
Дехидратор се сменя само при изтекъл фреон или ремонт с разхерметизиране на системата макар че почти никой не сменя и в тези случаи а би било добре.Reingar написа: 24.06.2024, 18:52:48 Филтъра на дехидратор ли?
Благодаря.
-
istoyanov
Как така на ауто пък в краката и челното ? На мен на ауто винаги ми духа през таблото