Мойта е на 10 и смятам още 5 да си я карам. Бедняк смотан съм явно
Поръчка на нова Октавия.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Поръчка на нова Октавия.
Тука са патрони само(масони). След 5 г.майната и,на моргата ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Мойта е на 10 и смятам още 5 да си я карам. Бедняк смотан съм явно![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Мойта е на 10 и смятам още 5 да си я карам. Бедняк смотан съм явно
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- oggie
- Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI
Поръчка на нова Октавия.
Явно планирате с някакви сериозни хоризонти. Това са години в които нещо от ембрион влиза в предучилищната възраст. На времето във фирмата имахме една HRка която беше измислила графика за презентацията си със средната продължителност на живота разграфена в квадратчета и служителите, които излизаха да вземат думата все дългосрочни бяха с оцветени квадратчета за времето прекарано във фирмата. Абе едни 5 години са бая голямо петно ако го видиш така в графичен вид наложено върху живота ти от 65-70 години.
-
Манев
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M
Поръчка на нова Октавия.
Представи си с теб имаме еднакви нужди и си харесваме кола за 50 000.Rangel написа: 20.06.2024, 09:46:06 Това е ясно, но защо като купуваш кола и бюджета ти за нея позволява, да не я наблъскаш с квото може? Не схващам идеята.
Ти обаче имаш бюджет от още 10 000 и решаваш да сложиш екстри (не става въпрос за по-голям двигател, 4х4 или такива неща) дето не са ти приоритетни ама да ги има при евентуална препродажба.
След време да кажем решаваме да продаваме и моята кола да речем струва 25 000 - 50% надолу.
Колко ще искаш за твоята?
- 25 000 + 10 000 за да си избиеш парите и да си се кефил на екстрите безплатно
- 25 000 + 5 000 като слагаш 50% на екстрите, които не е ясно дали си ползвал изобщо
- 25 000 колкото искам аз, ама да разчиташ на екстрите, че ще я предпочетат хората пред моята
Айде сега го погледни от гледна точка на купувача втора ръка, дето бюджета му е винаги надвишен, коя от двете коли ще вземе и на каква цена.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Поръчка на нова Октавия.
Разбира се, че ще искам повече от твоята. Отвори мобилето, сложи един и същ модел и гледай близки километри коли, с различни екстри. Дали има значение ако твоята е с ксенон примерно, моята е с матрикс? Моята е с две предни ел. седалки, твоята е с ръчки? Моята е с алкантара, твоята е плат? Ей такива неща.
- atanashh
- Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG
Поръчка на нова Октавия.
При нас винаги са се гледали екстрите и ще продължат да се гледат. Ама искат хем да е с фул екстри, хем и без пари да я вземат 
Според мен те са само бонус при продажба, доста по важно е състоянието на колата и на първо място цената, която се търси.
Според мен те са само бонус при продажба, доста по важно е състоянието на колата и на първо място цената, която се търси.
-
Манев
Поръчка на нова Октавия.
Ти хубаво ще искаш, ама ще се намери ли кой да ти ги даде?
Както казах купувачите на стари коли обикновено заглеждат неща все над бюджета си и гледат надолу да вървят, не да дават повече пари.
Обезценката на твоите екстри ще е повече като % отколкото на самата кола. Примерно колата от 50 000 станала 25 000, ти си дал 10 000 за екстри, колко мислиш ще даде купувач за тях - 2 000 - 2 500? Та струва ли си да слагаш неща дето няма да ползваш само за да достигнеш бюджета си при покупка на нова кола?
Както казах купувачите на стари коли обикновено заглеждат неща все над бюджета си и гледат надолу да вървят, не да дават повече пари.
Обезценката на твоите екстри ще е повече като % отколкото на самата кола. Примерно колата от 50 000 станала 25 000, ти си дал 10 000 за екстри, колко мислиш ще даде купувач за тях - 2 000 - 2 500? Та струва ли си да слагаш неща дето няма да ползваш само за да достигнеш бюджета си при покупка на нова кола?
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Поръчка на нова Октавия.
Хората втора употреба авто които купуват са повече практични.
Ако не са прости де.
Предпочитат без въздушно окачване,без панорама която може да тече,скърца,без адаптивни амортисьори дето чукат и са скъпи ,2,0 тди пред 3,0 тди и т.н.
Ако не са прости де.
Предпочитат без въздушно окачване,без панорама която може да тече,скърца,без адаптивни амортисьори дето чукат и са скъпи ,2,0 тди пред 3,0 тди и т.н.
GUNTER SERVICE

- Rangel
Поръчка на нова Октавия.
Въпросът е, ти колко време ще продаваш твоята за 25 000, ако има 10 като моята за 28 000? @gbuyukliev, куца ти търговията ако си седнал да обясняваш колко струват екстрите, това е като да ми обяснява катаджията, колко пари ми е акта, вече ми е ясен
. Просто колата струва толкова, защо - защото така съм решил, а не щото има фолио и климатик.
@Манев, три коли съм продавал, трите бяха най-високите нива за моделите, трите заминаха много бързо. Всъщност се оказва обаче, че дизелът е доста по-търсен в БГ. Superb-ите с 280hp се търгуват бавно, за разлика от 2.0 TDI-тата.
@Манев, три коли съм продавал, трите бяха най-високите нива за моделите, трите заминаха много бързо. Всъщност се оказва обаче, че дизелът е доста по-търсен в БГ. Superb-ите с 280hp се търгуват бавно, за разлика от 2.0 TDI-тата.
- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
Поръчка на нова Октавия.
Rangel написа: 20.06.2024, 09:46:06 Това е ясно, но защо като купуваш кола и бюджета ти за нея позволява, да не я наблъскаш с квото може? Не схващам идеята.
За мен специално няма никаква логика да тъпча колата с екстри, които няма да ползвам, само и само да има и да се надявам да я продам по-лесно след n-години и следващия собственик ще им се радва.Rangel написа: 20.06.2024, 10:20:31 Дали има значение ако твоята е с ксенон примерно, моята е с матрикс? Моята е с две предни ел. седалки, твоята е с ръчки? Моята е с алкантара, твоята е плат? Ей такива неща.
Има екстри, които правят колата да изглежда по-добре, екстри за безопасност и такива за комфорт.
Важно ми е да има от всичко гореизброено, но и да го ползвам.
От примерите, които даде, за мен по-добрите фарове са много важни.
Но дали е с обикновен плат, с алкантара (пак плат) или мушамата наречена кожа, ми е все тая. Не ми носи нищо. Дори мушамата е по-зле от плата.
С електрическите седалки е същото. Колата я карам само аз, не се налага постоянно да я местя.
ACC също не ползвам и не съм поръчал, панорамен покрив и т.н.
В този ред на мисли, всеки да поръчва това от което има нужда, а не да гадае какви екстри ще иска и ще оцени следващия собственик.
А и все пак говорим за Октавия, не за С клас
-
Манев
Поръчка на нова Октавия.
Допреди година ставаше това при Шкода, сега с новата политика с пакетите, дето я вкараха вече при всички модели, искаш не искаш се набутваш с неща дето не са ти нужни, ама пусто няма как иначе да вземеш това дето ти трябва.gbuyukliev написа: 20.06.2024, 11:01:20 по-добре автомобилът да е максимално адаптиран спрямо личните нужди, така че да си струва парите в крайна сметка.
Какво да се прави - оптимизиране на разходи за производство.
- Rangel
Поръчка на нова Октавия.
@Драгомир, никой не казва нещо различно. Аз не казвам да си сложи панорама, за да продаде колата. Ама се чуди между 10" и 13". Говоря за функционални екстри, а само да кажа, че ако колата има ТЕГЛИЧ, се продава доста лесно 
- Пастир
- Гараж: Octavia 4FL, 1.5mHEV, DSG
Поръчка на нова Октавия.
Ако разбирам правилно, Octfvia FL има нова информационно-развлекателна система. Има 2 вида екрани, 10 инча и 13.to4kata написа: 19.06.2024, 20:39:44 Системата при фейслифта друга ли е (Еdition 2024 фейслифта е с 10 инчов дисплей)? Аз мислех, че са еднакви с префейса и просто са ги ъпдейтвали, докато закърпят нещата.
https://www.skoda-auto.cz/technologie/infotainment
В Octavia преди FL имаше предишната информационно-развлекателна система Columbus с 9,2 и 10-инчов екран.
- oggie
- Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI
Поръчка на нова Октавия.
Веднага ще ти кажат, че си съсипал трансмисията от теглене на каравани и ремаркетаRangel написа: 20.06.2024, 11:12:49 а само да кажа, че ако колата има ТЕГЛИЧ, се продава доста лесно
- Rangel
-
NewSkoda
Поръчка на нова Октавия.
Здравейте,
Шампионската промоция ме накара да се замисля за закупуване на нова Октавия ФЛ Edition, вероятно 1.5 DSG. Мислите ли, че промоцията е наистина изгодна ? Досега съм карал стар Сеат на бензин с ръчни скорости, а и като цяло нямам много опит в шофирането, затова ще съм благодарен да чуя сравнение на возията между ръчнa, автоматичнa, mhev версия на Октавия от някой познавач на тази марка.
Шампионската промоция ме накара да се замисля за закупуване на нова Октавия ФЛ Edition, вероятно 1.5 DSG. Мислите ли, че промоцията е наистина изгодна ? Досега съм карал стар Сеат на бензин с ръчни скорости, а и като цяло нямам много опит в шофирането, затова ще съм благодарен да чуя сравнение на возията между ръчнa, автоматичнa, mhev версия на Октавия от някой познавач на тази марка.