Автомобила изгасва при освобождаване от скорост

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
markoni

Шкода Новак

Мнение от markoni »

Здравейте! Автомобилът ми е Шкода Октавия 1.6 tdi,105к.с,2010г/ комби/ фейслифт.Проблема ми е следния: по време на движение,когато ми се наложи да освободя от скорост при наближаване на светофар ,автомобила изгасва и ми светва чек лампата за акумулатора.След това запалвам автомобила без проблем.Не го прави постоянно.От направената диагностика не отчита нищо ,като проблем.Може ли някой да даде мнение какъв може да в проблема?
dpenov

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 2 FL 1.4 TSI

Мнение от dpenov »

А като освободиш от скорост веднага ли падат оборотите до 0 или бавно/колебливо?
markoni

Шкода Новак

Мнение от markoni »

Това не съм го забелязал,понеже бързам да я запаля веднага.Ще обърна внимание.
Caracalla80

Шкода Новак

Мнение от Caracalla80 »

Същият модел и същият проблем и при мене :) Чакам мнения, диагностиката нищо не показва [smilie=search.gif]
markoni

Шкода Новак

Мнение от markoni »

Моят майстор ми каза че най вероятен проблем е датчика на коляновия вал.Мисля да го сменя. Явно ще е на принципа проба грешка.
dpenov

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 2 FL 1.4 TSI

Мнение от dpenov »

Датчика на колянов вал не дава грешка обикновено. Но също така и се усеща при каране липсата на мощност и трудното палене. Дано е от него.
markoni

Шкода Новак

Мнение от markoni »

Мощност има и пали без проблем.Явно ще трябва да се отстраняват едно по едно вероятните причини за да се оправи.Но това са разходи.Ще започна с датчика.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia II”