Поръчка на нова Октавия.

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
R Dynamic LR5

Škoda Фен²

Гараж: 6M

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от R Dynamic LR5 »

igeorgiev82 написа: 15.06.2024, 18:42:04 По кои завои с тая скорост бе?
Ей тука, на Цървеняно.[smilie=sarcastic.gif]

https://maps.app.goo.gl/LhZha9gh4sJHwwWG8

Колега @to4kata, карам О3 2017 1.4 TSI 150 к.с. 6М и имам опит с О3 ФЛ 2021 1.5 TSI 150 к.с. 7DSG на колега от бившата ми фирма, няма място за притеснение, колите са стабилни на завои (Източните Родопи, Конявската планина, София - Щъркелово гнездо), по магистрала
(Тракия и Струма), на мокро също, стига да не се вършат безумия.
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от odo »

to4kata,
Ей това не е никак лоша алтернатива
viewtopic.php?t=6244
to4kata

Шкода Новак

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от to4kata »

R Dynamic LR5,

Ок, аз по-скоро за комфорта при път с неравности се притеснявам, да не тропа. Иначе на магистрала карам по-скоро спокойно- около 120, рядко повече. Изключвам лятото, когато бързам да стигна морския бряг [smilie=beach.gif]
Reingar

Škoda Фен²

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Reingar »

igeorgiev82 написа: 15.06.2024, 18:42:04 кои завои с тая скорост бе?Шипка или Петрохан
На магистралата. Какви Шипка или Петрохан?
Има едни завои точно преди Дупница, е няма такова клатене и люшкане с гредата.
С многораменното няма подобно нещо.
Дори не е нужно да ходиш до там, на всеки легнал полицай с гредата и подскача задницата.
Ако беше толкова добра тая греда, над 150к.с щяха да са слагат и там. Камионско окачване на лека кола. Какъв комфорт, каква стабилност [smilie=sarcastic.gif]
Последно промяна от Reingar на 15.06.2024, 19:21:44, променено общо 1 път.
Аватар
R Dynamic LR5

Škoda Фен²

Гараж: 6M

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от R Dynamic LR5 »

@to4kata,

Тук не мога да бъда обективна, и двете Октавии, моята и на колегата ми, са поръчвани и дойдоха с Пакет "Лоши пътища", заводско са повдигнати и са с различни от стандартните пружини.

Тропане никога не е имало, няма и в момента, за моята кола съм сигурна, не съм чула и колегата ми да се е оплакал.
Лятото и двете коли са с гуми размер 225/45/17.

Нямаха ли тестова Октавия 1.5 TSI в продажбения комплекс на Еуратек, където ходите?

Едно 30 минутно разцъкване зад волана и по улиците ще Ви даде доста добра представа за колата.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от bega4kata »

to4kata написа: 15.06.2024, 17:56:12 Reingar,

Е ти ме разби, тъкмо се точех ...
нищо и няма че е с греда.
Няма да разбереш даже. Не ги слушай.
Нов си май,виж ми ранга ;)
Лилаво какво означава [smilie=thank_you2.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
oggie

Škoda Ентусиаст

Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от oggie »

Всякакви кусури могат да се търсят на Октавията ама возела, като лагерна количка, нестабилна била, окачване като камион имала.. Разбираемо ако слизаш от Ролс-Ройс и туй ти е първата обикновена кола на която се качваш в живота си след фалита. Ама само в този случай, другото е някакви претенциозни изхвърляния. Съвсем нормален и адекватен автомобил е ако се сравнява с всичко в класа си и ценовия диапазон.
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от istoyanov »

Просто возят стегнато. Да, има моменти, в които подрусва, но и такива в които не те хваща морска болест преди да си стигнал до морето.
И! Аз VW груп не съм чул да скърца като люлка в парка. За сметка това съм чувал бая Мерцедеси. [smilie=sarcastic.gif]
Най-важно е да си разбираш избора. Не купуваш Дачия и да очакваш комфорт и Мерцедес да ходиш да товариш тор за фермата и да е евтина поддръжката [smilie=pardon.gif]

ПП: продължавам да не разбирам защо във форум за Шкода няколко човека не критикуват, не изразяват просто мнение, а си тровят/плуят. 🤷‍♂️
to4kata

Шкода Новак

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от to4kata »

bega4kata написа: 15.06.2024, 22:30:02
to4kata написа: 15.06.2024, 17:56:12 Reingar,

Е ти ме разби, тъкмо се точех ...
нищо и няма че е с греда.
Няма да разбереш даже. Не ги слушай.
Нов си май,виж ми ранга ;)
Лилаво какво означава [smilie=thank_you2.gif]
Нов съм тук, да. Не съм карал нищо от тази група немски возила. Сегашния ми Форд фокус мк 3,5 от 2016 за мен вози отлично. Но и той е май последното поколение фокуси с многораменно окачване отзад. Следващият Фокус 4 мисля и той е с греда. Така че изглежда повечето производители се ориентират натам - торсионна греда отзад. След като повечето хора са доволни, вероятно има за какво. Шумоизолацията на Октавията предполагам е на ниво, поне ми изглежда доста солидна кола? За скърцане от интериора не мисля да питам тук.
alexinchains

Škoda Фен

Гараж: Йоника

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от alexinchains »

Преди да си взема Октавията, все пак направих един тест драйв, но най-близкото налично за пробно шофиране беше 1.5 dsg, което е mild hybrid.

Ами супер си беше колата. Предупредиха ме, че е с греда отзад и ще вози различно от колата, която ще купувам. Бях предубеден, щото няколко години съм карал 1.5 на по-леката Скала. В крайна сметка си беше екстра. Не намирам особена разлика с многораменното (лично мнение). Даже 1.5 с dq200 се държи страшно близко до 2.0 4х4 с dq381. Не знам, може токът да помага, може да е само заради предното, а може би просто dq200 e много по-адекватна кутия (без да взимаме предвид предполагаемите драми със сухите съединители). Честно казано, ако не ходех зимата по планини (4х4) и имаше налично комби 1.5 дсг, щях да съм много раздвоен.

Даже обмисляме поръчка на 1.5 комби за роднина сега с отстъпките.
Аватар
oggie

Škoda Ентусиаст

Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от oggie »

Скърцане няма. Шумоизолацията е доста базова и има какво да се иска но като за класа си е повече от прилична. Дори е помислено за разни дреболии, които масата производители пропускат, като примерно това, че джобовете за бутилки във вратите са тапицирани.
silent

Škoda Фен²

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от silent »

Гредата отзад не е болка за умиране. 90 % процента от хората ако не им кажеш какво е отзад няма да направят разлика, но разлика все пак има. Усеща се на гаден път. Например по неравностите на Хемус над Елешница например. Многораменното дава едно по-различно усещане за стабилност при резки маневри поне за мен. По отношение на комфорта честно казано не мога да преценя доколко има съществена разлика. Принципно както казах преди няколко поста окачването нна шкода въобще не е уау и това е вероятно най-слабата част заедно със шумоизолацията в този автомобил. Но дет се вика за толкова пари толкова. Ако не ти трябва много мощност 1,5 е добър избор. Със сигурност ще харчи по-малко от големите а върви съвсем добре в Октавия. Сухия съединител да не те притеснява. Поне 150х. в общия случай няма да имаш проблеми. След това сменяш съсединители и си пак ти. Ремонта няма нищо общо с ремонта на класическия автомат за да те плаши толкова.
to4kata

Шкода Новак

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от to4kata »

Вижте, бях тръгнал за Скала/Камик, съответно бях попрочел отзиви и ми направи впечатление, че почти всички собственици на тези модели са супердоволни, хеле пък от Камик. Сега, предполагам, че Октавия ако не превъзхожда тези два модела /би трявало да превъзхожда според мен/, то поне не отстъпва като комфорт. Макар, че отзивите от Октавия 4 са по-противоречиви, като повечето оплаквания са от медията. Алтернативата са ми Киа Сиид или Хюндай I30, как е Октавия 4 като комфорт, в сравнение с корейците според вас, ако имате база за сравнение, разбира се. Повече въпроси май нямам, ще се ходи на тест драйв в следващите 1-2 седмици.
Reingar

Škoda Фен²

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Reingar »

Октавията в сравнение с корейците има по-голям багажник, повече обем вътре. Кати двигатели и кутия, са едни и същи като перформънс.
Обаче, интериора на корейците е в пъти по добре. По мека пластмаса, по-добре обезшумени. Седалките също са и по-удобни. Идват с повече базови екстри от Шкодата.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от bega4kata »

Точка,върви карай и ти си прецени. Стига пита. 100 човека,50 различни мнения.
Карай корейци,чехи,германци и си прецени.
Много е субективно. Точка :)
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”