По точки 1,2 и 3 - пробвал ли си да прехвърлиш разговора ръчно през самият телефон? Например когато говориш през медията и трябва да загасиш колата и да слезеш, да зададеш през телефона, разговора да премине на самият телефон, а не да си остане по подразбиране и да се шашка телефона къде да праща сигнала. Малко тъпо звучи, но преди имах подобен проблем когато говорех през телефон и прехвърлях към ниско бюджетен смарт часовник и блутут слушалки. Самият блутут нещо се ошашкваше къде да праща сигнала - ту на часовника, ту на слушалките докато накрая, аз през телефона, не цъках кое устройства да се избере. Мисля, че в настройките на телефона имаше и приоритет на задаването.
Аз съм със S23 Ultra и AAWireless и до този момент не ми е правило проблеми при разговори.
Относно т.4 - забелязал съм същото и при мен. Може би не толкова често колкото е при теб ( веднъж на 2-3 дни), но се получава при кратки спирания. Явно самото устройство нещо се ошашква и неможе да направи автоматичната кънекция с телефона. Това което намерих като решение, без да се налага да гася/паля автомобила е, през SmartLink да се вържа ръчно към устройството.