Е предполагам не се имаш за еталон за дразнимост. Хора разни, сетива разни. Теб ако не те дразни, свиркай си.
Супърб 3 Комби - Синята мечта
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Бееееее.....
- Tuscany
- Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp
Е, имам се - по-нула от нулата съм
Разбира се, не мога да се сравнявам със Салама, ама айде. Не, ясно, че е така - просто ми стана интересно. Както и да е - само си коментирам и си карам.
Разбира се, не мога да се сравнявам със Салама, ама айде. Не, ясно, че е така - просто ми стана интересно. Както и да е - само си коментирам и си карам.
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Ами мен лично С/С ме докарава до лудост в две ситуации:
1. Когато на средата на кръстовището угасне, точно когато аз искам да се изстрелям за да се промуша. Да знам, че пали почти мигновенно. Но това мигновенно е доста изнервящ период, когато гледаш как някой се е засилил насреща.
2. Когато пред блока в 4 от 5-те маневри, които правя гасне и се пали пак. Да знам, че ако дозирам внимателно спирачката, мога да го удържа да не изгасне, ама аз съм прост селтак, учил съм се на Москвич и съм свикнал колата да прави, каквото и кажа, а не да се чудя как да и угодя.
Другият описан дразнител не ми пречи, защото най-често при спускания със завои съм на Sport/Manual. А на друг терен не се усеща.
1. Когато на средата на кръстовището угасне, точно когато аз искам да се изстрелям за да се промуша. Да знам, че пали почти мигновенно. Но това мигновенно е доста изнервящ период, когато гледаш как някой се е засилил насреща.
2. Когато пред блока в 4 от 5-те маневри, които правя гасне и се пали пак. Да знам, че ако дозирам внимателно спирачката, мога да го удържа да не изгасне, ама аз съм прост селтак, учил съм се на Москвич и съм свикнал колата да прави, каквото и кажа, а не да се чудя как да и угодя.
Другият описан дразнител не ми пречи, защото най-често при спускания със завои съм на Sport/Manual. А на друг терен не се усеща.
Бееееее.....
- lys
- Гараж: Subaru Forester SG 2.5 XT 230hp Stage 2
Superb III L&K Combi 2.0 TSI 280HP Y24
Ми то МАЙНА тука само кофти неща се случватTuscany написа: 10.06.2024, 13:41:20 Ей това е ... Вчера ходих до Пловдив и моята лепнА коустването :Р
Иначе за запомняне на режима на шофиране си размишлявах онзи ден как може да се излекува. Много ми се иска да го почовъркам, но ми е необходимо свободно време, което напоследък е в дефицит. Мислих си нещо от рода на това, да ползвам Arduino Uno за да симулирам цъкане на бутона N пъти за да стигне до Individual mode, след запалване. Само това успях да измисля, помненето на коя опция си оставил ще изисква някакъв вид комуникация с компа на колата, защото все пак можеш да си ги сменяш и от дисплея. Въпросът е и... колко си заслужават усилията за цялата тази дивотия и дали няма да е просто мини проектче за начесване на крастата.
Единствената константа в живота е промяната.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Ами то и това лечението на C/C е на тоя принцип. И аз съм си го мислил ... ама нямам време за заигравка.
Бееееее.....
- Stoyanov
- Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.
Коустването мен също много ме дразни. Оставя ти впечатление все едно е супер неадекватна колата. Проблема е, че има някакъв лаг, прилича на това как някои хора ги дразни Старт/Стоп според мен. Само където онова мен въобще не ме дразни защото просто мога да предвида 1 сек по рано да запаля двигателя като вдигна спирачката примерно.
Та общо взето все сменя едни скорости без да има нужда, та май и турбо дупката става по осезаема така.
Иначе при мен на всякакви скорости се случва, дори на 140. На повече не съм опитвал честно казано. Някой път в града го прави, друг път не. Въобще никаква закономерност не мога да хвана, това още повече ме дразни. И тъпото е, че при коустинг колата въобще не намалява, а на скорост нали си има engine break.
Иначе учудващо си правих експерименти и изключително силно засилва на коустинг. По Тракия в посока София, днес на едно от стръмните места от 130 ускори до 140 само на коустинг. Също и на някакви места при по ниски скорости засилва като обикновено съм свикнал ако пусна газта колата да намалява.
Ако има как обаче това чудо изцяло бих го спрял, наистина е много неадекватно.
Та общо взето все сменя едни скорости без да има нужда, та май и турбо дупката става по осезаема така.
Иначе при мен на всякакви скорости се случва, дори на 140. На повече не съм опитвал честно казано. Някой път в града го прави, друг път не. Въобще никаква закономерност не мога да хвана, това още повече ме дразни. И тъпото е, че при коустинг колата въобще не намалява, а на скорост нали си има engine break.
Иначе учудващо си правих експерименти и изключително силно засилва на коустинг. По Тракия в посока София, днес на едно от стръмните места от 130 ускори до 140 само на коустинг. Също и на някакви места при по ниски скорости засилва като обикновено съм свикнал ако пусна газта колата да намалява.
Ако има как обаче това чудо изцяло бих го спрял, наистина е много неадекватно.
- Erebus
- Гараж: Octavia 4 2.0 TDI
Освен при бензина/супърб да е по-различно и поради някаква причина по-бавно включването на скорост, отколкото при дизела. Аз карам почти през цялото време на D и си изключва от скорост доста често. Но никога не ми е направило впечатление да създава потенциална опасност както изключване на двигателя от С/С в средата на кръстовището или нещо подобно. Направо мога да кажа, че не го усещам. Да не говорим, че когато АСС забележи кола отпред, движеща се се по-ниска скорост, автоматично си включва на скорост.
- lys
- Гараж: Subaru Forester SG 2.5 XT 230hp Stage 2
Superb III L&K Combi 2.0 TSI 280HP Y24
Ами горе долу споделям мнението на @Stoyanov, общо взето ме дразни това, че когато очаквам да имам двигателна спирачка - нея я няма и колата или си пътува по инерция или се засилва още повече. Просто не съм свикнал, може би това ме дразни. Цялото ми поведения на шофиране трябва а се измени за да свикна. По принцип често преди светофари или кръстовища, просто отнемам газта и оставям колата да си умъртви част от скоростта на скорост, след това чак започвам спирането със спирачка. В момента трябва да свикна, че колата решава да се пусне по инерция, без аз да съм и казал и понеже, както каза Стоянов, няма почти никаква закономерност, не ми харесва най-вече това - че не знам какво и кога да го очаквам. Както и да е, не е чак толкова голяма драмата, свиквам. Сигурно след месец вече няма да ме дразни, просто сега много ме дразниgbuyukliev написа: 10.06.2024, 17:34:02 А какво ви дразни при коустинга (@lys и ако има някой друг)?
Единствената константа в живота е промяната.
-
lpetrovv
- Гараж: Skoda Octavia Mk4 2.0TDI 4x4 7DSG
Дори леко чукване на спирачката изключва коустването. А за да започне да коуства трябва съвсем леко да подадеш газ и след това да я отнемеш. Коустването не ми е ок само при спускане със завои, но там минавам на S и всичко е ок.
-
Niksan
Лично на мен като човек, чиято предишна лична кола е била с ръчна кутия, коустването много ми допада. Лесно се управлява, както каза колега по-горе. Над 140 км/ч колата не коуства. При хибридите често освен, че се ползва свободно движение и ДВГ-то се изключва, което е още по-добро според мен.
Относно Старт-Стоп за мен е дразнещо, когато ми гаси колата, докато намалявам към кръстовище, чакам за ляв завой или намалявам за легнал полицай. Паленето на колата в задръстване, когато някой гений се премести 10 см също е дразнещо, но с кодировка (адаптация) може да се спре доколкото знам. Мисля, че и коустването на D може да се деактивира с кодировка (адаптация). Имаше доста подробна тема в чуждестранен форум.
Относно Старт-Стоп за мен е дразнещо, когато ми гаси колата, докато намалявам към кръстовище, чакам за ляв завой или намалявам за легнал полицай. Паленето на колата в задръстване, когато някой гений се премести 10 см също е дразнещо, но с кодировка (адаптация) може да се спре доколкото знам. Мисля, че и коустването на D може да се деактивира с кодировка (адаптация). Имаше доста подробна тема в чуждестранен форум.
- slavikatsarov
- Гараж: Skoda Superb III L&K 2.0 TDI 190 h.p. 4x4 2019
Skoda Rapid 1.6 TDI 90/150 h.p. 2014
Извинявам се за въпроса но какво е коустване ?
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
- atanashh
- Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG
Аз за почти 10 месеца никога не съм го виждал 
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Идва от английски език - coasting. Така наричат изключването от скорост и "търкалянето" на колата по инерция без да е на скорост. Същото като на ръчна скоростна кутия да изключиш от скорост и колата да върви по инерция без да е на скорост. При DSG не знам дали всъщност изключва от скорост или просто отделя съединителите, но крайният резултат е същия - колата се "търкаля" по инерция без колелата да са зацепени към скоростната кутия и мотора.
-
silent
Всъщност някой може ли да обясни как работи майлд хибрида и дали помага по инерция. По клипчета мотора е стартер генератор, а не е
в кутията обаче понякога като се изключи мотора или е на празен ход колата върви необяснимо леко и си поддържа скорост което е странно като да се движи само по инерция.
в кутията обаче понякога като се изключи мотора или е на празен ход колата върви необяснимо леко и си поддържа скорост което е странно като да се движи само по инерция.