ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Всичко свързано с модела Супърб, произведен след 2024г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от bega4kata »

[smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif]
Болни мозъци бол на този свят.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от Цецо75 »

ostavime написа: 28.05.2024, 11:57:03 но със сигурност ще съжаляват, което естествено никога няма да признаят, но дълбоко в себе си, ще знаят, че са направили грешка
Яко, имаме си психоаналитик. До вчера не ми дремеше хич, обаче след прочетеното вече ще си го преместя от левия в десният крачол с огромно съжаление дълбоко стаено в мен. lol

Абе пич ти в ред ли си? Сериозно питам? Кажи ми, че просто се бъзикаш, защото ако си вярваш... лошо.
Бееееее.....
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от nmnikolov »

За много хора автомобила е просто средство за придвижване и при покупката му водеща е цаната. Само хора, които си сменят вещите много често заради нови модели, биха съжалявали. Ама за мен лично това консуматорско поведение също е крайно и изобщо не го толерирам.
Изображение
Манев

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от Манев »

Момчета, нека бъдем професионалисти и да извадим линийките:
Изображение
Аватар
Tuscany

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от Tuscany »

Точно така - само дето ако конфигурираш автомобилите, стария отива на 93к - прогресивно завиване, голяма навигация, седалки, етц. И накрая разликата е между 6 и 8к. Което, поне за мен, е странно.
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
Аватар
marcas

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от marcas »

То няма ли да е същото, ако конфигурираш новия? Т.е. да стане значително по-скъп?
Манев

Škoda Ентусиаст

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от Манев »

@gbuyukliev, в магазина като кажат, че има промоция на сирене, ти не ходиш да си купуваш салам.

Хората дето купуваха февруари и март вземаха това дето е яко намалено (сиренето), а не това дето не му е мръднала цената (салама).

Седана 280 коня е бил 78 675лв.
Изображение
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от smoke »

В разсъжденията трябва да се взема предвид и промяната на политиката на Шкода - преди 1 година промениха политиката така (не само при Супърб, а и при Октавия, вероятно и при другите модели, тях просто не съм ги гледал), че вече няма кратко стандартно оборудване + дълъг списък с опционални екстри, а има много включени стандартни екстри + кратък списък с опционални екстри. Голяма част от тези задължително включени неща може да са такива, които изобщо не му трябват на клиента, но той няма как да се откаже от тях и да не ги плати. Т.е. той е принуден да купи излишни за него неща, които ненужно му натоварват цената.

Затова вие сега сравнявате новия модел със стария модел, но с добавени аналогични екстри като на новия, защото няма как да сравните стария модел с новия, но без добавените в новия модел екстри. Така цената на колата става доста висока, но някакси приемате, че това е нормално, защото колата била включвала такива и онакива екстри. Да де, ама те трябват ли ви? Ако не ви трябват, всъщност сте прецакани да платите излишно много пари. Това също трябва да го сложите на кантара, когато сравнявате стария и новия модел.

Давам пример с екстри, които аз при моята О4 не съм си взел и не бил искал да си вземам, а при поръчка сега вече няма как да се вземе O4 RS без тях:
- адаптивен темпомат
- Side Assist
- Lane Assist с адаптивно водене
- Traffic Sign Recognition
- Turn Assist
- преден парктроник
- голям дисплей
- електрически багажник (това всъщност обмислях да го поръчам, добре че нямаше възможност тогава, пу-пу :)

Давам и пример с екстри, които стандартно ми бяха включени и съответно съм платил и които, ако можех, не бих поръчал:
- DSG
- отопление на волана
- отопление на седалките

Update: Сега видях, че @gbuyukliev е написал нещо подобно. Моето разсъждение го писах без да съм чел неговото.
Аватар
Tuscany

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от Tuscany »

Ето, аз съм от хората, които не си взеха базов L&K, a сложиха почти всички екстри - без стъкления таван, съня, теглич и подгрев. Така заплатих 93к лева. Да не ме чуе моята, но ако знаех, че новата ще е само 8к по-скъпа (като сложа 2-3 екстри), може би щях да изчакам. От друга страна, макар и да обичам дисплеи и прочее, в новата ме блазнят само новото DCC и обезшумяването. Почти всичко друго не ме впечатлява толкова много. В петък ще ходя да сменям масло на моята и дано да има мегдан да покарам, да видя.

Инак, май най-прави са @smoke и @gbuyukliev, - за редовния потребител, цената е почти 20k лева отгоре.
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
Манев

Škoda Ентусиаст

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от Манев »

@gbuyukliev, никой не оспорва, че в новите модели има повече стандартно оборудване, избягвам да го наричам екстри.
Въпроса е дали то има значение за купувача. Примерно в новия имаш стандартно разпознаване на пътни знаци. Да де ама ти примерно не го ползваш, само че го плащаш, искаш не искаш.
Старата L&K 280 коня струва 78 675, новата 95 860, което си е 22% отгоре.
Кажи ми коя е тази ектра/екстри в новата дето някой ще плати 22% отгоре за нея/тях.

Две шкоди съм купувал досега. Октавия ФЛ я взех началото на ноември 2019 и след една седмица представиха новия модел. Отстъпката на стария беше 25%. Изобщо не ми пука какво било имало в новия модел. Миналата година малко след като представиха ФЛ на Камик поръчах стария(текущия) модел. Разликата в цената с новия модел, като се сметнат отстъпките, които даваха беше - 11%. Остави че новия не е със затъмнени стъкла и трябва да кихнеш още хилядарка за тапицерия с подлакътник отзад. Пък и стария и новия Камик са малко за рубриката "открийте деветте разлики".
Та мисълта ми е - струва си да хванеш намалението на стария модел, когато излиза нов на пазара.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от Цецо75 »

Не се обяснявайте, а отивайте да си режете вените! Фройд така каза [smilie=sarcastic.gif]
Бееееее.....
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от ЦецоNOL »

Никой не споменава, а и не знам дали някой знае, но…….
Тия пакети са плод основно на постоянните глупости , които се мислят от разни тиквочи в Европарламента , относно пътната безопасност.
Серийно да се вгради Еди си какво от Еди си коя година и просто принуждават производителите да бухат цели пакети.
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
kolyo b8

Škoda Фен²

Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от kolyo b8 »

От 07.07.2024 новите автомобили тряба да са с 8 задължително вградени асистиращи системи. Искаш-неискаш, плащаш..
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от nmnikolov »

Манев написа: 28.05.2024, 18:58:19 Старата L&K 280 коня струва 78 675, новата 95 860, което си е 22% отгоре.
Кажи ми коя е тази ектра/екстри в новата дето някой ще плати 22% отгоре за нея/тях.
Ами верно сравняваш едно към гьотере... 100 пъти се спомена, че има сериозна разлика в L&K в стария и новия модел. И за да не се правят такива нерелевантни сравнения то аз скоро си направих труда на новия модел да тръгна от Selection ниво и да добавя екстри и да го докарам до L&K на стария. Тогава сравнявах за комбитата, но допълнителните екстри са ясни - общо 9366 лв. Като ги добавим към цената за 265 к.с. седан ниво Selecteion 79 630 лв. и става крайна цена 88 996 лв. което са си едни 7000 лв. надолу за новия спрямо L&K нивото.
nmnikolov написа: 14.05.2024, 12:58:18 Не е нужно да се гледа L&K на новия Superb. Не знам какво всеки се е хванал да сравнява L&K на стария с L&K с новия (не визирам конкретно теб), като има значителна разлика в екстрите. Аз се загледах в екстрите и ниво Selection има адски много екстри. Много от екстрите от S3 FL Л§К са включени вече в Selection. Да, в момента няма твоя мотор в ценовата листа, но по-мощният 265 кс. ниво Selection е 83460 лв. без боя. Иначе допълнителни екстри, които са важни са:
  • Адаптивен темпомат и функция "Follow-to-stop" - 802 лв.
  • Пакет Light&View - LED Matrix светлини отпред с 36 пиксела, динамичен контрол
    на ъгъла на осветяване, светлини за лошо време и за движение по магистрала,
    LED задни светлини с анимиран пътепоказател, Две светлини за мъгла отзад и две
    светлини за заден ход - 3 492 лв.
  • Пакет Acoustic - затъмнени 75% задно и задни странични стъкла, акустични
    странични стъкла и допълнително обезшумяване на интериора - 672 лв.
  • Пакет Climate - челно стъкло с подгряване, подгряване на волана, подгряване на
    предни и задни седалки с разделено управление - 1004 лв.
  • Звукова система CANTON с 14+1 високоговорителя - 1 281 лв.
  • Пакет Drive Plus - Адаптивeн контрол на окачването DCC Plus с 2 клапана и
    прогресивно управление - 2115 лв.
Тези екстри са 9366 лв. т.е. крайната цена на 265 кс. ниво Selection + тези екстри е 92826 лв. (без избора на боя). Разликата с L&K е 6854 лв., така че ако човек е склонен да преглътне липсата на няколко екстри може съвсем спокойно да пропусне това ниво на оборудване. Щях да забравя да спомена, че това са цените за комбито.

В същото време гледам априлската ценова листа за S3 FL и там имаме L&K бензин, TSI / 206 kW / 280 к.c., 7DSG, 4x4, EU6 с намалени ДДС-то за 80717 лв. (отново без боя).
Последно промяна от nmnikolov на 28.05.2024, 20:44:47, променено общо 1 път.
Изображение
shpeki

Škoda Ludicrous

ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV

Мнение от shpeki »

smoke написа: 28.05.2024, 18:29:57 Давам пример с екстри, които аз при моята О4 не съм си взел и не бил искал да си вземам, а при поръчка сега вече няма как да се вземе O4 RS без тях:
- адаптивен темпомат
- Side Assist
- Lane Assist с адаптивно водене
- Traffic Sign Recognition
- Turn Assist
- преден парктроник
- голям дисплей
- електрически багажник (това всъщност обмислях да го поръчам, добре че нямаше възможност тогава, пу-пу :)

Давам и пример с екстри, които стандартно ми бяха включени и съответно съм платил и които, ако можех, не бих поръчал:
- DSG
- отопление на волана
- отопление на седалките
Забрави централното и ръчки за стъклата. [smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Superb IV”