Haval H6 - Изневяра с aлена висока азиатка

Всички други марки автомобили, мотори, камиони и т.н.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Zhelyazkov89

Škoda Фен²

Гараж: Citigo 1.0 MPI
EX Octavia 3 FL 1.8 TSI Vision
EX Fabia 3 FL Edition 1.0 MPI
EX Superb 2 FL, 2.0 TDI CR, 4x4
EX Superb 3 FL Edition, 2.0 TDI 7DSG, 4x4
EX Haval H6 3rd gen 2.0 204, 4x4
Octavia 4 FL 1.5 mHEV Edition 130

Мнение от Zhelyazkov89 »

lpetrovv написа: 24.05.2024, 20:51:25 Защото за новите автомобили се отива до КАТ с документи в една папка и се прибираш с табелите под мишница и съответно се монтират в представителството. Мислите ли, че в КАТ имат рекламни табели на Аутомотор?
За съжаление колата беше в КАТ и монтираха табелите там. Може да са ги занесли и КАТ да са ги монтирали, за да сложат номерата.

Европа, респективно България, не е ключов пазар за марката и доколкото успях да разбера от дилъра, китайците не са си платили някакви разрешителни и колата трябва да отиде то КАТ, да мине канал и т.н., точно както употребван автомобил. От GWM единствено Wey имат подобно разрешително, тъй като техен целеви пазар в Европа е Германия.
lpetrovv

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia Mk4 2.0TDI 4x4 7DSG

Мнение от lpetrovv »

Тогава е ясно. Дядовците в КАТ ги мързи да се движат.
Аватар
spaldingrs

Škoda Фен²

Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017

Мнение от spaldingrs »

Страхотна придобивка! Със сигурност ще му се наслаждаваш, вярвам много. Браво, чудесен избор! Много километри и наслада от шофирането.
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
Аватар
DoH_KuXoT

Škoda Ентусиаст

Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp

Мнение от DoH_KuXoT »

Този номер се оправя са 2 минути, голяма драма го направихте, какво дупчене, има си нит гайки, просто трябва да се се свали номера, да се разхлабят болтовете , и да се намести плаката симетрично, после номера обратно и готово.

П.с. колата на живо е топ, вчера спрях до една такава същия цвят и много ми хареса цялостното й излъчване. Само на хубави места да Ви вози и със здраве да си я карате!!!
Аватар
Драгомир

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М

Мнение от Драгомир »

Честито и със здраве и кеф да си я караш!

При мен от ЕТ бяха монтирали таблата на предния номер накриво.
Бяха завили видията точно под мястото, което е определено за целта. Забелязах го след като си взех колата. Оправих си го сам, но този път го завих на мястото, където трябва и сега имам една излишна дупка. Поне не я виждам. Използвах свалянето на номера и си смених видиите на предния и болтовете на задния номер с неръждаеми.

Задния номер, както каза @DoH_KuXoT, е с нит гайки и няма да има дупчене.
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

Мнение от istoyanov »

@Zhelyazkov89, четито и безаварийни спомени! Номерът би трябвало да е на ухо и да може да се "нивелира".
Изображение
Zhelyazkov89

Škoda Фен²

Мнение от Zhelyazkov89 »

Не знам дали аз съм направил нещо, но възможността за like на отговорите липсва като опция. Както и да е, благодаря нс всички за пожеланията и съветите по отношение на номера, при първа възможност ще пробвам да го нивелирам.
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

Дай повече снимки, 10 мнения, че номерът леко бил крив, голяма работа. Направи едно ревю. Снимай медиата, дай да видим хед ъпа и тн. Мани тоя номер, ще го оправиш за 10 минути!
Zhelyazkov89

Škoda Фен²

Мнение от Zhelyazkov89 »

Rangel написа: 26.05.2024, 08:28:06 . Направи едно ревю.
Буквално я взех следобеда на 23-ти и на 24-ти оставихме децата на бабиндом и дойдохме на Wave да почиваме. Карал съм 200 километра дотук, със сигурност още не мога да дам обективно мнение. Следващата седмица пътувам за София, там вече ще посъбера впечатления и планирам да направя едно обективно ревю със снимки и т.н., както съм обещал. Ако някой се интересува от конкретно нещо, както Rangel е написал хед-ъп и медия, да напише тук, за да обърна внимание.
Alvin_iv

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Kamiq, 1,5 TSI

Мнение от Alvin_iv »

Честита нова придобивка, здраве много безаварийни километри!
Моята молба е да споделите, как е обезшумено купето, спрямо предишният Ви автомобил!
Ниво на шум от гумите и странични завихряния.
Шкода Камик, 1.5 ТСИ, 150 к.с.
alexinchains

Škoda Фен

Гараж: Йоника

Мнение от alexinchains »

Мен ми е интересно софтуерът как е. Лесно ли се изключват разните там асистенти?
Zhelyazkov89

Škoda Фен²

Мнение от Zhelyazkov89 »

Банда, прибрахме се от Поморие и реших да драсна няколко реда първи впечатления, докато ми е прясно в главата.

Ще разделя описанието на няколко опорни точки, които смятам за важни/интересни, като за всяка ще опитам да дам обективна оцена с плюсове и минуси. Ще е малко дълго, като предварително се извинявам.

Ще започна с това, че към момента колата надминава очакванията ми, които не бяха ниски, въпреки първоначалното възприятие тип "за толкова пари - толкова Жип.". Цялостното усещане е за качествена сглобка с (бегли) нотки на премиум, доста висока позиция на стоеж (вдигнал съм си седалката на възможно най-високата позиция и ми е супер), просторен интериор, елегантен и сдържан екстериор и доста добро усещане от шофирането. Нищо не хлопа, трака, нищо не се усещане евтино, поне засега.

1. Двигател и кутия: Слагам ги под общ знаменател, защото почти винаги поведението на едното диктува това на другото. За кутията мога да кажа, че много прилича на DSG-то на VAG групата (пак е робот с два съединителя), като ми се струва една идея по-адекватна при изкачване/спускане по наклони. Казвам това с уточнението, че по препоръка на дилъра карам много консервативно по отношение на подаване на газ и като цяло много под възможностите на колата. Предавките се сменят плавно, нищо не ме е подразнило към момента по отношение на това да се чуди на коя предавка да е кутията или пък да е на грешната такава. Селекторът прилича на този в Jaguar/Land Rover, красив диск (прилича малко на украшение), който се усеща много качествен (снимки на всяка точка ще кача в последствие). Има и Manual режим и алуминиеви пера за смяна на волана, които се усещат много качествено (не съм ги пробвал още). Двигателят е доста тих (сравнявам го с 2.0 190 на Супърба), работи много плавно, тегли мнооого добре (субективно съм натискал педала с 50% от моментните възможности) и като цяло оправдава очакванията ми за добър бензинов мотор. И на двамата със съпругата ни ни направили впечатление, че колата се движи по-бързо, отколкото се усеща, което е обратното на това, което очаквах, с оглед на типа автомобил. Не съм вдигал повече от 130 километра и то при изпреварване, колата е доста тиха, чува се завихряне единствено покрай огледалата (доста са големи), но мога да кажа, че купето е много добре обезшумено (казват го и собственици на предишното поколение на H6). Двигателят е с типичното за бензинов мотор приятно ръмжене при малко по-високи обороти, които се развъртат приятно и според мен са избрали много добър мотор за купето. Посочвам и разхода: Варна-Добрич-Поморие-Добрич-Варна (около 400 и малко километра) разходът варираше между 8.2 и 8.5, като субективно посочвам съотношение на град/извънградско 20/80%. Бяха ме понаплашили малко с разход 10-11 извън града и 15 в града, но засега поне това не се оправдава. Може би след като се разработи моторът и мога да го понастъпвам малко повече, ще качи с 0.5-1.0, но като цяло за кола с това тегло, тази форма и тези размери, е супер!

2. Окачване: Подчертано комфортно. Вози меко и те предразполага да караш спокойно. Пиша това с уговорката, че съм шофирал единствено на normal, като има sport, както и няколко Offroad (пясък, сняг и т.н.). Поклаща си в завоите, но не е някаква драма и с оглед на височината си е добре. Гумите са Hankook Еvo SUV, които са си шумнички (бях с такива за лека кола и на Супърба). Не знам дали спорт пипа нещо по окачването (едва ли) или само кутията и мотора, но има отделен режим за волана (normal, comfort и sport), които се настройват отделно. Воланът е лек, доста е тънък (отново заимствано от Land Rover), на мен ми допада, виждам собственици, които го обличат с разни аксесоари, явно им идва тънък.

3. Инфотейнмънт/Технологии: В това отношение колата е прекрасна! Инфотейнмънт дисплеят е с изключително качество - ярък, остър и бърз. Приборното табло, също. Май са 10 на 12.3 инча. Работата с инфотейнмънта изисква свикване, тъй като няма физически бутони за климатичната система, а всичко е заровено по менюта. Първоначално остава впечатление, че всичко е много детайлно и човек трудно ще свикне, след седмица четене и бърникане, се оказва по-лесно. Въпреки това си трябва пипане и нещата не са толкова интуитивни, колкото при Шкода. На два пъти нещо се обърка, защото бях пуснал Android Auto (опция само с кабел) и в същото време рових по настройките на системи, предполагам, че е системно бъгче и ще го изчистят. Някои могат да сметнат за минус, че няма български. Аз работя на английски и не ми е проблем, въпреки че понякога изкарва някоя от включените safety системи на дисплея, която се е активирала, като абревиатура, което е объркващо, ако не знаеш какво е. Пример е ELK (Emergency Lane Keeping), ей такъв тип подобни. Готиното е, че всичко може да се изключва и включва, като помни настройките (ура за Start-Stop системата! :)). Единственото, което винаги включва отново, е въпросната Emergency Lane Keeping система, която представлява надграждане на системата за следене и предупреждение за напускане на лентата, като ти дърпа волана, ако не си пуснал мигача, може да поддържа колата в средата на лентата сама и т.н. Мен лично ме дразни (настроил съм го единствено да вибрира воланът, когато настъпя лентата, има опция за звук, вибрация или комбинация) и го изключвам всеки път, когато стартирам колата. Всичко друго се помни като настройка. Колата има адаптивен круиз контрол, като го надгражда с intelligent driving - завива, спира, тръгва сама и т.н. Готиното е, че показва на виртуалното табло кога е активна, визуализира автомобили/камиони, които светват в зелено, когато радарът ги засече и се задейства. Същото важи и за лентите - показва прекъснати/непрекъснати, кога ги чете, кога се активира, кога не ги засича и т.н. Паркира изцяло сама , след като намери място (не се налага да сменяш скорости и да натискаш педали), отпаркира сама, може да се върне до 50 метра безопасно. Например, набутали сте се в някаква задънена улица да търсите място, но не сте открили и респективно искате да се върнете назад. Пускате системата и колата ви изкарва до 50 метра назад, като показва и разстоянието. Между другото, показва разстоянието и на парктрониците и камерите, които са просто върха! Качеството им е най-доброто, което съм виждал на кола в момента. Имате опция за 2D/3D, може да въртите колата, когато завивате включва камерата към съотвената гума, има дори камера, която прави колата прозрачна и виждате върху какво карате и върху какво ще минете. Спира автоматично при нужда назад и напред, като може да се настройва чувствителността на всяка една система, което също ми допада. Звуковата система е средна хубост - 8 говорителя, горе долу като на Супърба ми (и той беше с 8), тук са могли да се постараят повече. На другия си модел (Dargo) са сложили Harmon с Infinity говорители, явно са си поправили грешката. Има 1.2 квадрата стъклен панорамен покрив, който може да се отваря, посредством шибидах. Децата се кефят много, аз умирам от жега, явно лятото ще държа щората затворена. Иначе тя е плътна и самият покрив е обезшумен добре, не чувам паразитни звуци, вятър и т.н., а го пробвах.

4. Седалки и място: Китайците много държали на мястото на задните пасажери, което си личи и тук. Аз никога съм нямал проблем с мястото отзад, тъй като съм нисък, респективно седалката ми е напред, но мога да кажа, че не правя кой знае какъв компромис с мястото, спрямо Супърба. Колата е с 2-3см по-широка от Шкодата, поне по каталог, не знам дали е екстериорно или интериорно, но като че ли между двете детски седалки има една идея повече място отзад (може това да е субективно, не съм сядал). Седалките се усещат качествени, с подгрев и обдухване (настройката пак е завряна в медията), пробвах обдухването, което всъщност е всмукване (май при всички марки е така) и работи прекрасно! Тъй като колата е висока, а и както казах седалката ми е вдигната максимално, вероятно с времето ще понамачкам борда. Можеше да измислят някаква дръжка (в Dargo-то има, той концептуално е малко по-офроуд ориентиран), но тук явно са сметнали, че ще държат модела по-елегантен и лично за мен липсата на дръжка поражда известно неудобство. Иначе и двете предни седалки са с ел.регулиране, включително ел.лумбална опора, но без памет (странно, но така са го решили). Багажникът е 600 литра, усеща се малко по-малък от този на Супърба и е с двоен под, тоест може да става равен и малко под равнището на борда на колата. Готиното е, че при позициониране на равен под, щората може да се прибира отдолу и не се налага да я оставяш някъде, ако ще товариш много багаж. Електрически е, отваря се сравнително бързо, може да се регулира височината на отваряне и няма отваряне с жест, както имаше Шкодата.

5. Други: Колата има подгрев на предното стъкло, чиито реотани се виждат единствено, като се загледаш. Фаровете са на ОСРАМ и светят страхотно (летвата ми беше висока, защото и на Супърба бяха супер), като минус мога да кажа, че няма автоматични дълги, което е странно решение на фона на всички други глезотии в колата, както и че се нагласят ръчно с върточе, в зависимост от това колко е натоварена колата. Воланът е с подгрев (пак заврян в медията). Хед Ъп дисплеят е много хубав - може да се наглася нивото на яркостта, има режим сняг (става син, за да го виждаш, ако отвън има сняг), можеш да изключваш неща, които не искаш да ти показва. Иначе там виждаш скорост, ограничение по знаци, ако някой ти звъни/говориш с някого, навигация (следващ завой с разстояние), както и лентата и позицията на колата на платното, ако си включил lane keeping assistance-a. Можеш да го регулираш и по височина и наклон (дали да е леко наклонен наляво, надясно или точно хоризонтален). Минус е, че не ти показва, ако имаш някой в мъртвата точка (на CX-5 съм виждал, че го прави), но самият blind spot monitor работи добре - светва, а когато дадеш мигач и има някой, започва да дава звуков сигнал и иконката на огледалото премига. Има опция да засича и пешеходци/велосипедисти, което също е добре, защото иначе можеш да отнесеш някого. Лъскавото вътре ми идва мааалко в повече, лакът тип "пиано" е по вратите и централната конзола, като ми направи впечатление, че на два-три пъти ми приблесна при определен ъгъл на слънцето, докато шофирам. Предполагам, че не е болка за умиране, но ме подразни. Другото е, че ще се надраска супер лесно и трябва да се полира. Можеше да го измислят с някаква имитация на дърво или метал, примерно. Иначе частите, покрити с кожа, са много приятни, кожата стои много тежко и качествено, като моята е комбинация от черна и сива (абе направо си е бяла) и ще ям дървото в дългосрочен план, но да видим. Вратите са тежки и плътни (жена ми много държеше на това и ходеше навсякъде да отваря по 5 пъти).

Направи ми впечатление, че много го заглеждат и ми дават повече предимство, отколкото с Шкодата. Обяснявам си го с а) нагласата, като видиш джип/голяма кола с платен номер, да го пуснеш, б) интересен им е, не е често срещан и искат да го видят добре и в) викат си: "да го махам този ненормалник, купил си е китайска кола, смятай какъв е изкривен!" :D.

Когато имам малко време, ще направя видео на инфотейнмънта, виртуалното табло и хед-ъп дисплея. Засега толкоз! :)

Едит: За да не излезе, че моето гардже е най-хубавото, ще кажа, че от Шкода много ще ми липсват ръчните врътки на климатичната система, цялостната логика по интериора и simply clever решенията.

Едит 2: Като обобщени минуси на Хавала на този етап мога да посоча сложните, не толкова интуитивни менюта по асистентите, липсата на отделно меню за управлението на климатичната система, прекаленото присъствие на пиано лак, неотговарящата на останалата част на колата като усещане звукова система, както и (донякъде) липсата на автоматичните дълги светлини. Като потенциален бъдещ минус мога да посоча и по-ниската цена на вторичния пазар, но нека приемем, че това е риск, който съм приел.
Zhelyazkov89

Škoda Фен²

Мнение от Zhelyazkov89 »

Сетих се и за друго, което ме дразни в сравнение с Шкодата - огледалото за обратно виждане е електрохроматично, но има черна рамка и копче on/off, което го прави да изглежда много ретро срещу безрамковото, което имах в Супърба.
Zhelyazkov89

Škoda Фен²

Мнение от Zhelyazkov89 »

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеКачвам няколко снимки от интериора и инфотейнмънта. Ще снимам хед ъп дисплея на светло, защото от една страна е по-реалистично, тъй като ще се гледа през деня и от друга, в гаража не показва навигацията и позицията на колата спрямо лентата, защото нямам обхват и автомобилът не е в движение.

Не съм разлепил фолиото по централната конзола, защото още се чудя дали да фо фолирам. Извинете ме и за свинщината, която показва задната камера, но гаража си го ползвам така, поне през повечето време. Само знаем да трупаме...
Zhelyazkov89

Škoda Фен²

Мнение от Zhelyazkov89 »

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение