![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
Следващият ни семеен автомобил - Кодиак 2
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- netizen
- Гараж: ID.7 Pro Tourer
- chill
- Гараж: Дакел 280
Напълно споделям.storm1st написа: 05.05.2024, 13:33:48 Една идея "по-мазно" върви със 100 и една мини идея е сякаш по-тих .
Коя е тази Шкода с min 98? Нали все още говорим за оем коли?
Иначе ето какво пише в user manual-a на GT3-ката

- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
+1, ама не го е отбелязал като опция

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- pavel31
- Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4
@Eager,
Успех в покупката и избор на автомобил.
При по-студено време не си паркирам колата в гаража (когато пътувам по други градове) и съответно си пускам подгряването от прозореца на колата 30 мин преди тръгване. Качвам се в подгрят автомобил (возя 2 принцеси
) и потеглям без да чакам (плюс е и за самият двигател). Използвал съм я при по-сериозни минусови температури и челното стъкло бързо се топи
После вече играе метлата да махнеш снега от покрива.
Субективното ми мнение по отношение на това, което си написал и искаш: не става ясно дали ще използваш някои скъпи екстри (като например теглича ...). Подкрепям колегите, които са писали да помислиш добре за какво и дали ще ги използваш тези екстри. При твоето описание и без да тегля караване бих се спрял на бензиновият модел (4х4), акустичен пакет, вентилация на седалки + панорама (задъжилтелно). Ако ще преобладава обаче повече градското шофиране си мисля дали няма да ти е по-удачно някой хубав плъгин хибрид от ранга на Пассат б9 ... или направо електрическа кола както са писали по-горе колегите. Пак натъртвам: това е само мнението ми по темата.
Поздрави!
Успех в покупката и избор на автомобил.
Това не съм сигурен, че ще ти трябва при наличието на независимото подгряване:Eager написа: 04.05.2024, 22:01:29 4GW Челно стъкло с подгряване - доколкото мога да преценя това не е включено нито в RS нито в Sport Line*?
Това ми е една много любима екстра и не е задължително да я използваш само като има зима със сняг и ледEager написа: 04.05.2024, 22:01:29 PHC Независимо подгряване на купето с дистанционно управление - много се чудя... разсрочено в лизинга няма да го усещам финансово, но както няма нормални зими вече в София - за три дни скреж заслужава ли си?
Субективното ми мнение по отношение на това, което си написал и искаш: не става ясно дали ще използваш някои скъпи екстри (като например теглича ...). Подкрепям колегите, които са писали да помислиш добре за какво и дали ще ги използваш тези екстри. При твоето описание и без да тегля караване бих се спрял на бензиновият модел (4х4), акустичен пакет, вентилация на седалки + панорама (задъжилтелно). Ако ще преобладава обаче повече градското шофиране си мисля дали няма да ти е по-удачно някой хубав плъгин хибрид от ранга на Пассат б9 ... или направо електрическа кола както са писали по-горе колегите. Пак натъртвам: това е само мнението ми по темата.
Поздрави!
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
-
silent
Към автора. Четейки профила на експлоатация на бъдещото возило закупуването на този автомобил няма икономическа логика да не кажа че е мега глупава покупка-пари на вятъра. Дори скрития замисъл да е лъскане на имидж и социален статус пак съвсем не е това автомобила.Разбира се парите и желанията са си твои. Като цяло темата ми е странна-човек има пари за харчене на вятъра и същевременно не знае и пита как да ги похарчи .
- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
Да не ставам хейтър, но 1 към 1 подкрепям написаното. Странна тема, но пък свят широк хора има всякакви.silent написа: 06.05.2024, 20:31:34 Четейки профила на експлоатация на бъдещото возило закупуването на този автомобил няма икономическа логика да не кажа че е мега глупава покупка-пари на вятъра. Дори скрития замисъл да е лъскане на имидж и социален статус пак съвсем не е това автомобила.Разбира се парите и желанията са си твои. Като цяло темата ми е странна-човек има пари за харчене на вятъра и същевременно не знае и пита как да ги похарчи .
Учудващо много за мен хора тук с автомобили за по 80-100к задават елементарни въпроси или не знаят какво точно са си купили за парите им.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
- kras4o
- Гараж: Superb Scout Diesel, 2021
Админ да се намеси. Тия последните двама ни развалиха имиджа на масони ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
-
mukot
- Гараж: Honda ZR-V Advance e:HEV; Toyota Cororlla Cross 2,0L HEV Executive plus
Искам да защитя автора. Всеки има право да разполага с парите си. Това, че обсъжда във форума колебанията си няма нищо лошо. Гледната точка на всеки от нас може да е различна и това не трябва да бъде причина за квалификации.silent написа: 06.05.2024, 20:31:34 Към автора. Четейки профила на експлоатация на бъдещото возило закупуването на този автомобил няма икономическа логика да не кажа че е мега глупава покупка-пари на вятъра.
-
style34
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
Именно. Следва да си доста ограничен, за да квалифицираш нещо като "глупаво" само защото ти би избрал нещо различно.
В София явно карат доста глупаци, защото виждам много мощни бензинови автомобили, включително големи СУВ.
В София явно карат доста глупаци, защото виждам много мощни бензинови автомобили, включително големи СУВ.
-
silent
Не е съвсем точно.Квалифицирам евентуално деяние а не давам личностна оценка на човека който би го извършил. Всеки независимо умен глупав е правил и ще прави глупости така, че автора не би следвало да се чувства обиден. Плюс това давам своето субектвно мнение без да го натрапвам никому. Също съм уточнил че парите са си негови.mukot написа: 06.05.2024, 21:13:30Искам да защитя автора. Всеки има право да разполага с парите си. Това, че обсъжда във форума колебанията си няма нищо лошо. Гледната точка на всеки от нас може да е различна и това не трябва да бъде причина за квалификации.silent написа: 06.05.2024, 20:31:34 Към автора. Четейки профила на експлоатация на бъдещото возило закупуването на този автомобил няма икономическа логика да не кажа че е мега глупава покупка-пари на вятъра.![]()
-
OctavianNot
- Гараж: Škoda Karoq
Ако няма да се ползва непосредствено, може да се сложи:
1M5 - Подготовка за монтаж на теглич - 364 лв.
за да се намали сумата в началото.
Някой колега има ли тази опция, която да е надградил до теглич? Някакви проблеми?
1M5 - Подготовка за монтаж на теглич - 364 лв.
за да се намали сумата в началото.
Някой колега има ли тази опция, която да е надградил до теглич? Някакви проблеми?
-
glorious
Вземай червената или най-добре бягай от тази марка Шкода- прави поставка за два чадъра и ти слага един, а при някои модели, нито един.
Пише затъмнени стъкла 75% пък ти седиш, пулиш се и се чудиш има ли разлика с челното стъкло или няма.
Аз лично с шарлатани не работя, а тези изглеждат точно такива. Хиляда кодчета, варианти с подгрев,без подгрев, това поръчано,онова не доставено, аз на Горубляне ли съм или в официален дилър?!
Това е марка за бюджетни коли, вземаш малкия размер коли за служебна, за жената и до там . Макс 50к.
Ако искаш да се почувстваш добре, вземи друга марка, дори VW да е...![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
Пише затъмнени стъкла 75% пък ти седиш, пулиш се и се чудиш има ли разлика с челното стъкло или няма.
Аз лично с шарлатани не работя, а тези изглеждат точно такива. Хиляда кодчета, варианти с подгрев,без подгрев, това поръчано,онова не доставено, аз на Горубляне ли съм или в официален дилър?!
Това е марка за бюджетни коли, вземаш малкия размер коли за служебна, за жената и до там . Макс 50к.
Ако искаш да се почувстваш добре, вземи друга марка, дори VW да е...
![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
- lys
- Гараж: Subaru Forester SG 2.5 XT 230hp Stage 2
Superb III L&K Combi 2.0 TSI 280HP Y24
Аз малко късно се включвам, но за темата с бензина - ето това пише в ръководството на моята:

Общо взето препоръчват 98, но като минимум може 95. Интересното обаче е, че на колонките няма 98, а само 100. Гледах преди време следното видео за 95 от различните бензиностанции:
И уж 95 би трябвало да си е 95, даже при някои вериги е отгоре, но може, и да е под 95, което би било кофти. Най-кофти от всичко обаче е, че на повечето вместо 2 литра, колонката е сипала 50-100 млн. по-малко. Което на 60 литра си е 1-2 литра по-малко.
Аз за сега съм решил да карам с Shell 95 Fuel Save, докато разработвам и после мисля да мина на 95 VPower. Може би един от плюсовете на VPower 100, е че е с 5% етанол вместо 10%. Или поне така си спомням, като им гледах колонките последно.
П.п. малко offtopic, но ако някой е правил тест за икономия между 95/100 да сподели.

Общо взето препоръчват 98, но като минимум може 95. Интересното обаче е, че на колонките няма 98, а само 100. Гледах преди време следното видео за 95 от различните бензиностанции:
И уж 95 би трябвало да си е 95, даже при някои вериги е отгоре, но може, и да е под 95, което би било кофти. Най-кофти от всичко обаче е, че на повечето вместо 2 литра, колонката е сипала 50-100 млн. по-малко. Което на 60 литра си е 1-2 литра по-малко.
Аз за сега съм решил да карам с Shell 95 Fuel Save, докато разработвам и после мисля да мина на 95 VPower. Може би един от плюсовете на VPower 100, е че е с 5% етанол вместо 10%. Или поне така си спомням, като им гледах колонките последно.
П.п. малко offtopic, но ако някой е правил тест за икономия между 95/100 да сподели.
Единствената константа в живота е промяната.
-
ИзтрЪпнал
- Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23
ABBC3_OFFTOPIC
Има данни за икономия на време при ускорениеlys написа: 06.05.2024, 23:57:15 малко offtopic, но ако някой е правил тест за икономия между 95/100 да сподели.
- neshtoZabavno
- Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023
Аз лично сипвам само V-Power откакто я взех колата и в началото сипвах само 100 октановия. Реших веднъж да пробвам с V-Power 95 да видя дали ще има разлика, аз лично не открих. Може би единственото, което се усеща е,че двигателя става по-тих, но това колко е вярно и колко аз си го внушавам не мога да кажа на 100%. Вече зареждам главно V-Power 95 и през 4 резервоара "профилактично" веднъж 100 октановия. Разлика в икономията не мога да кажа дали има, ако има такава то предполагам ще е някаква малка. Съмнява ме да са два три литра отгоре.lys написа: 06.05.2024, 23:57:15 П.п. малко offtopic, но ако някой е правил тест за икономия между 95/100 да сподели

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI