ЦецоNOL написа: 07.05.2024, 09:18:21
Без лоши чувства, но си купил кола за сериозна сума пари. топ модификация с 280кс и да говорим за икономия не ми е ОК.
Привет! Благодаря за отговора!
И аз нямам лоши чувства, но да попитам - защо да не обсъждаме разликата в разхода на гориво между 95 и 100, било то и за автомобил за 500 хиляди лева? Тук във форума съм намерил изключително много полезна информация, в голямо число и от твоите теми, точно защото хората обсъждат и споделят доста неща, и то в детайли

Нека уточня, че не съм взел тази кола за да ми е евтино - взел съм я за да ми доставя удоволствие от дълъг път със семейството. Но въпреки това мисля, че въпросът ми е повече от адекватен. Давам примери:
- Ако колата върви едно и също с 95 и 100 - 1000+ лева допълнително за бензин разлика годишно се обезсмислят - по-добре да ги изхрачим за почивки

- Ако колата гори поне 1л. по-малко със 100 октана, повечето пари за бензин в голяма част се оправдават.
- Да не говорим, че има 95 с добавки / без добавки, 100 с добавки / без добавки, а човек може да си сипва допълнително добавки и тука вариантите стават повече.
Този мотор трябва да му се дава газ и да върви
Ще му давам. Знам, че това е здравословно за този двигател, за да не се затлачва с гадории, само да мина препоръчаните от производителя километри на разработка.
Имам логове по темите някъде с почти всички видове горива с файлове за 95/98/100/104 октана.
Ето виж, всъщност ти си правил доста интересен експеримент. Това би било готино ако не те затруднява да споделиш, с търсачката нищо не успявам да намеря.
Единствената константа в живота е промяната.