Странен шум при Kodiaq

Всичко за SUV Kodiaq Mk1 2016-2023
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
ushagelov

Шкода Новак

Странен шум при Kodiaq

Мнение от ushagelov »

Здравейте, приемам мнения и съвети за това, какъв би могло да бъде проблема :

Тропането , което се чува при палене и по време на движение го има повече от година. Уви напоследък се засили и факт, че не на всяко палене го има. Колата като позагрее шумът изчезва ( съответно докато стигна до ЕТ шум няма ).

Не искам да изпадам в детайли колко време загубих в ЕТ и как се смениха неща по колата, като всеки път си я взимам с "нищо и няма" , "то така си тропа" и тн. а именно сменени бяха тампони на носачи, тампон на преден мост, ще се сменя стартер явно ( не съм оптимист , че това ще реши проблема ).

Пътувам доста с колата извън БГ и предвид, че изтече междунардоната гаранция се опасявам, че в 1 момент ще ме остави някъде и ще си скубя малкото останали коси.

Някой с повече технически познания би ли споделил дали най-големите ми страхове (DSG) ще се сбъднат ??

Държа да отбележа, че колата е педантично поддържана, масло на DSG, Haldex са сменени на 57 000 км / масло на двг сменям на под 10к.

И изобщо аджаба на вас тропа ли ви нещо по Кодиаците , защото ЕТ се опитват да ме убедят, че виждаш ли всички тропали малко или много .......

Поздрави !
Аватар
DoH_KuXoT

Škoda Ентусиаст

Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp

Странен шум при Kodiaq

Мнение от DoH_KuXoT »

Маховик
ushagelov

Шкода Новак

Странен шум при Kodiaq

Мнение от ushagelov »

DoH_KuXoT написа: 04.05.2024, 18:46:47Маховик
Благодаря, ще ги накарам да го погледнат.
Аватар
Бай Семо

Шкода Новак

Гараж: Skoda Kodiaq
BMW E36 touring
BMW E46 325ti

Странен шум при Kodiaq

Мнение от Бай Семо »

Здравей колега. Аз съм попадал на този звук при един оглед на Кодиак. Оказа се с повишени обороти за да не се чува при палене. Едния маховок според сервиза беше заминал. Имало трик с оборотите, за да не се чува тропането му при палене и докато не загрее мотора.
ushagelov

Шкода Новак

Странен шум при Kodiaq

Мнение от ushagelov »

Бай Семо написа: 13.05.2024, 12:23:33 Здравей колега. Аз съм попадал на този звук при един оглед на Кодиак. Оказа се с повишени обороти за да не се чува при палене. Едния маховок според сервиза беше заминал. Имало трик с оборотите, за да не се чува тропането му при палене и докато не загрее мотора.
Привет , благодаря за споделеното мнение. Тази седмица ще я карам в ЕТ и ще настоявам за проверка на маховика. Поздрави !
Публикувай отговор

Обратно към “Kodiaq Mk1”