шум

Модел Kodiaq - 7-местен SUV
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
mehudi

Шкода Новак

Гараж: skoda kodiaq нафта

шум

Мнение от mehudi »

Здравейте,

и моят kodiaq доходи (ще сменя инфо-то в гаража по-късно). още е рано за по-детайлни вчепетления, доволен съм бих казал.

поръчах с опцията VW5 - Акустични предни странични стъкла със затъмнение на задните странични
стъкла, но задните стъкла, честно, хич не са затъмнени - интересно ми е какво би било, ако са без затъмнение.

дилърът ми прати инфо, че тази опция е поръчана (т.е. дилърът е свестен и тн).

в приложението myskoda в сертификата дава само "допълнително обезшумяване".

ако се регистирам в erwin - там ще ми даде всичко по кодове на опции или ще е описателно като в myskoda, така че пак нищо няма да ми е ясно.

дотук бе теория, а сега вече въпроса - шумът се появява като вдигна 90 км/ч и нагоре (преди това е тихо в колата). възможно ли е този шум да е от колелата (колата е с фабричните все още, continental не знам си кво си).

аз така или иначе мисля да сменям със всесезонни по-към есента, може и да сменя по-рано. ще докладвам.

успешна седмица и весели празници
style34

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4

шум

Мнение от style34 »

В erwin за моята нищо не пише за затъмнение.
Какъв е шумът? Откъде идва? Бучи ли, трака ли, свести ли?
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;

шум

Мнение от FaKeR »

Дай една странична снимка на колата, барем успеем да видим има ли разлика в оцветеността на стъклата. Моята също заводски е със затъмнени стъкла, но бих казал са позеленени, отколкото да са реално затъмнени (като с фолио например). Също така да не се има в предвид под затъмняване щори? Може превода на български да е погрешен.
И честито за автомобила!
mehudi

Шкода Новак

шум

Мнение от mehudi »

style34 написа: 29.04.2024, 13:17:30 Какъв е шумът? Откъде идва? Бучи ли, трака ли, свести ли?
бе на гуми шуми, а аз много държах да е тихо. не шуми на трансмисия
mehudi

Шкода Новак

шум

Мнение от mehudi »

FaKeR написа: 29.04.2024, 13:36:52 Дай една странична снимка на колата, барем успеем да видим има ли разлика в оцветеността на стъклата. Моята също заводски е със затъмнени стъкла, но бих казал са позеленени, отколкото да са реално затъмнени (като с фолио например). Също така да не се има в предвид под затъмняване щори? Може превода на български да е погрешен.
И честито за автомобила!
благодаря. щори има, стъклата са леко позенеляли, на yeti-то едно време бяхо по-тъмни. ще видим сега как е като пекне слънчо.
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;

шум

Мнение от FaKeR »

mehudi написа: 29.04.2024, 18:48:29
style34 написа: 29.04.2024, 13:17:30 Какъв е шумът? Откъде идва? Бучи ли, трака ли, свести ли?
бе на гуми шуми, а аз много държах да е тихо. не шуми на трансмисия
Виж колко са напомпани. На моята бяха почти на 3 при препоръчителни 2.5.
Аватар
Бай Семо

Шкода Новак

Гараж: Skoda Kodiaq
BMW E36 touring
BMW E46 325ti

шум

Мнение от Бай Семо »

Здравей, коланга. Тази екстра "опцията VW5 - Акустични предни странични стъкла със затъмнение на задните странични" за коя модификация се отнася? Фейслифт или преди фейслифта? За всесезонните ще сгрешиш. Купи си едни зимни гуми и се радвай на студените дни. Аз по-голяма щуротия от всесезонни гуми на хубав СЮВ не съм чувал. За мен е компромис. [smilie=diablo.gif] .Иначе стъклата при мен са с стакива затъмнения и щорички на задните ама не знам дали имам такава екстра "шумоизолаци". Добре затъмнени са според мен.
mehudi

Шкода Новак

шум

Мнение от mehudi »

FaKeR написа: 29.04.2024, 18:54:35 Виж колко са напомпани. На моята бяха почти на 3 при препоръчителни 2.5.
благодаря, ще проверя. не мога да кача снимка, не ми дава нещо
mehudi

Шкода Новак

шум

Мнение от mehudi »

Бай Семо написа: 29.04.2024, 18:57:23 Здравей, коланга. Тази екстра "опцията VW5 - Акустични предни странични стъкла със затъмнение на задните странични" за коя модификация се отнася? Фейслифт или преди фейслифта? За всесезонните ще сгрешиш. Купи си едни зимни гуми и се радвай на студените дни. Аз по-голяма щуротия от всесезонни гуми на хубав СЮВ не съм чувал. За мен е компромис. [smilie=diablo.gif] .Иначе стъклата при мен са с стакива затъмнения и щорички на задните ама не знам дали имам такава екстра "шумоизолаци". Добре затъмнени са според мен.
за последната - от февр таз година. аз досега карах със зимни и с летни, точно щото се бях напарил от всесезонни. НО тази година се замислих - таз седмица 0°C, другата 20°C, после - -5°C. няма да сменям гуми всяка седмица я. та май ще се ходи на неизбежния компромис.
Аватар
Lemi_

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL TSI 190 h.p.

шум

Мнение от Lemi_ »

На ниво стайл в стандартното оборудване е включено допълнително заглушаване от външен шум , каквото и да означава.
Иначе ето един материал кайто е лесно достъпен .:
https://www.skoda-storyboard.com/en/sko ... e-driving/
I ask you to judge me by the enemies I have made
mehudi

Шкода Новак

шум

Мнение от mehudi »

като развитие - проверих в erwin - дадено е за колата VW5 "Acoustics front side windows with SunSet" - ама очаквах повече. та те така
style34

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4

шум

Мнение от style34 »

Акустичните стъкла помагат за външния шум. Няма как да пазят шума от гумите. Може би даже, когато страничният шум е по-малко, този от гумите се чува повече. Може и самите гуми да са шумни.
Аватар
Lemi_

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL TSI 190 h.p.

шум

Мнение от Lemi_ »

Еко контакта уж се водят безшумни/по-малко шумни на всякаква настилка.Така че надали е от гуми.По-скоро аквапланинг е оплакването при същите.Аз лично с обезшумяването нямам забележки.Или го сравнявам с О3 или е от измененията в слуховия апарат.
I ask you to judge me by the enemies I have made
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

шум

Мнение от Taratajki »

mehudi написа: 29.04.2024, 09:50:50със всесезонни
Е тогава ще "утихне" съвсем [smilie=sarcastic.gif]
Пробвай и сподели. Аз само веднъж по неволя съм карал всесезонни....виене ужасно, по зле от зимни гуми.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

шум

Мнение от Цецо75 »

gbuyukliev написа: 29.04.2024, 23:05:57 Но ако сравниш с осезаемо по-стара кола - все ще е по-добре.
Ми всъщност не. По-добре е сравнено със стара Шкода. Ама все давам за пример, бившия курник на брат ми. Ауди алроад таралясник от първите. 2.5 дизел. Като го запалеше отвън се чуваше на 300 метра как трака. Вътре - тишина. Даваш газ, мотора се "чува" само на оборотомера, а гуми да чуеш беше невъзможно. Кодиака, чисто нов е като онова Ауди на 20 години със свалени прозорци. [smilie=sarcastic.gif]
Бееееее.....
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kodiaq”