Въпроси от нов/бъдещ собственик
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Точно същото беше и при мен. Веднага си го подкарах Кодиака и не ми направи впечатление, викам си какво пък му е прогресивното... Докато после не се качих на другата кола и на първия 90 градуса завой разбрах какво му е прогресивното на Кодиака ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Бееееее.....
- Shake
- Гараж: Ford Focus II Sedan 2008, 1.6 TDCI, 109 к.с.
Superb III Liftback, L&K, TSI 190 к.с.
Най ме е яд за прогресивното. Всички писаха да го сложа и аз в последния момент (разбира се след благите думи на "моя убавец" от ЕТ, че няма никакъв смисъл) го махнах. След 3 години на IV-катa го добавям определено.
При вас има ли едно безумно досадно скърцане, което почти се чува като тропане от задните две врати? Мога да звуча леко абсурдно, но определено го хванах как и кога става. При топло време и когато колата е била по-дълго на слънце, почва едно безумно шумно скърцане, което се чува от вътре в купето. Ето и видео какво става като леко натисна вратите отвън при топло време (на предните две го няма въобще):
Ако стане по-студено веднага спира. Мисля, че е от уплътненията на задните две врати, които омекват при по-топло време и се почва. Ще ходя тия дни от ЕТ, че наистина не се търпи шума от купето.
При вас има ли едно безумно досадно скърцане, което почти се чува като тропане от задните две врати? Мога да звуча леко абсурдно, но определено го хванах как и кога става. При топло време и когато колата е била по-дълго на слънце, почва едно безумно шумно скърцане, което се чува от вътре в купето. Ето и видео какво става като леко натисна вратите отвън при топло време (на предните две го няма въобще):
Ако стане по-студено веднага спира. Мисля, че е от уплътненията на задните две врати, които омекват при по-топло време и се почва. Ще ходя тия дни от ЕТ, че наистина не се търпи шума от купето.
-
kolyo b8
- Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол
Преди ЕТ, пробвай да намажеш уплътненията с нещо подобно(може да има ефект):

- Shake
Мерси, ще потърся нещо подобно и ще пробвам.Чудя се обаче как става само на задните врати и само в топло времеkolyo b8 написа: 27.04.2024, 18:27:09 Преди ЕТ, пробвай да намажеш уплътненията с нещо подобно(може да има ефект):
-
style34
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
Много ясно. Нова кола ще я мажеш и ще мислиш ти варианти. Да сменят каквото трябва.
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Shake,
Да не си "чистил"/бърсал уплътненията с нещо?
Аз така от нямане на работа, докато чаках на един паркинг жената да пазари, реших да отворя панорамата, че не я бях отварял от 1г. Викам си я да забърша каналите, че имаше малко прах, забърсах старателно и самите гумени уплътнения, на които ляга стъклото с мокри кърпички
Затварям я доволен и тръгваме да вършим друга работа.... Мигновено се разскърца шибидаха (като на твоя клип). Дори на най-малките неравности по пътя се чуваха такива зловещи звуци като от стар пиратски кораб, че ми се приплака
На следващия ден обилно омазах всички уплътнения с такъв препарат, който ти посочиха по-горе ииии всичко утихна![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Да не си "чистил"/бърсал уплътненията с нещо?
Аз така от нямане на работа, докато чаках на един паркинг жената да пазари, реших да отворя панорамата, че не я бях отварял от 1г. Викам си я да забърша каналите, че имаше малко прах, забърсах старателно и самите гумени уплътнения, на които ляга стъклото с мокри кърпички
Затварям я доволен и тръгваме да вършим друга работа.... Мигновено се разскърца шибидаха (като на твоя клип). Дори на най-малките неравности по пътя се чуваха такива зловещи звуци като от стар пиратски кораб, че ми се приплака
На следващия ден обилно омазах всички уплътнения с такъв препарат, който ти посочиха по-горе ииии всичко утихна
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Е твооята не е ли в гаранция? Що не отиде да ти я смажат в сервиза
Верно, щеше да те сърби изотзадзе, ама гаранцията си е друго - digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Влизам в сервиз по гаранция САМО и единствено, ако светне некоя "заплашителна" ламБа или колата умре на пътя ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- Shake
Аз не, че жената май веднъж реши да чисти малко повече, мисля да. Това което казваш, определено ме кара първо да пробвам с препарат и тогава да бягам към ЕТ. Въобще не ми се разправя с тях и не ми се остава без кола, но пък ако продължи и наистина стигна до ЕТ, дано не измрънкат, че съм мазал нещо.
- Tuscany
- Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp
Обадих се в Дружба, София, да си запазя час за смяна на масло на около 3000 километра, днес - 10-ти Май. Първия час е на 6-ти Юни ... Ами, казах, че ще помисля уикенда. Направо ме отказаха - то до 6-ти Юни ще направя още 1000 и ще остават още 7 месеца до 1 година. Ще си я карам така, май.
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Странно. Аз в сряда записах час пак в Дружба за 22-ри май, и то не за смяна на масло, а за гаранционен ремонт.
- Tuscany
- Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp
Е, вероятно ремонта е приоритетен. Даже 22-ри Май ми се струва далече за ... Сигурно по телефона им е излязал номера и колиметрите и са ми намазали ските 
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Ремонта не е спешен и го правя само защото излиза от гаранция скоро. Спешен ремонт беше преди 3 седмици, като загуби литър антифриз и светна engine-а. Та се наложи директно да им я карам в сервиза без час и да сменят ЕГР охладител.
-
nitro
- Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24
Смени маслото някъде другаде. Няма да ти отпадне гаранцията заради това, стига да е такова каквото е според производителя.Tuscany написа: 10.05.2024, 19:35:05 Обадих се в Дружба, София, да си запазя час за смяна на масло на около 3000 километра, днес - 10-ти Май. Първия час е на 6-ти Юни ... Ами, казах, че ще помисля уикенда.
- ViktorDunev
- Гараж: Супърб Комби L&K 2,0 TSI / 140 kW / 190 к.c.,
Привет отново! Вече съм горд собственик от миналата седмица на Супърб Комби L&K 2,0 TSI / 140 kW / 190 к.c. Първоначално се бях насочил и запазил Супърб Едишън, но имаше неща които не ми допадаха особено като джантите с които идваше 17 дракон
накрая реших че L&K си заслужава повече на база повечето екстри и 18-ките.
L&K е с няколко допълни екстри.

Ето я и колата като я взимах от Надежда.

L&K е с няколко допълни екстри.

Ето я и колата като я взимах от Надежда.