Superb MK3 (B8, 2015–) - Полезни съвети и техническа информация
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- naster
- Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21
И при мен е така. Един час напред назад не се обновява зоната. Повече от съседна часова зона не съм карал още.

- chill
- Гараж: Дакел 280
S3 има ли Soundaktor и конкретно 280-тката?
- chill
Да не цапам допълнително темата за Мразко, давам обратна връзка тук.chill написа: 15.05.2024, 17:49:04 Вчера си поръчах едно такова за скаута, като дойде ще дам обратна връзка. Уж го били шипнали вече.
Поръчах това за 20,82 лв. Пристигна за две седмици. Днес го монтирах. Като превъртиш режимите (normal, sport и тн) S/S изгасва, но след няколко секудни светва отново, така че си работи адекватно. Чак ми се прииска да помни и режимите
![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
- lys
- Гараж: Subaru Forester SG 2.5 XT 230hp Stage 2
Superb III L&K Combi 2.0 TSI 280HP Y24
Привет! И аз обмислям инсталирането на такава джаджа. Имам два въпроса:
- Джаджата позволява ли ръчното активирането на S/S, понякога все пак го ползвам по светофарите. И помни ли последния избор или винаги при палене изключва S/S?
- Лесно ли се сваля конзолата с бутоните? Ако си гледал някое видео как се сваля, ще ми е полезни ако споделиш
Единствената константа в живота е промяната.
- chill
Да и да - помни последния избор.lys написа: 31.05.2024, 08:56:59 - Джаджата позволява ли ръчното активирането на S/S, понякога все пак го ползва по светофарите. И помни ли последния избор или винаги при палене изключва S/S?
Аз се озорих. Видео не успях да намеря и не съм снимал, така че правя разказ с чужди снимки.lys написа: 31.05.2024, 08:56:59 - Лесно ли се сваля конзолата с бутоните? Ако си гледал някое видео как се сваля, ще ми е полезни ако споделиш![]()
След няколко минути опити със шпатулата да извадя малката конзола с копчетата, се отказах. Донякъде и защото бях чел, че кабела така или иначе е къс и ще трябва да се свали и конзолата с маншона за да имаш достъп отдолу. Пристъпих директно към маншона. Дърпаш смело в единия край за "кожата" нагоре и излиза. Изхлузваш го макс нагоре да не пречи.
Следва най важната част - псуваш три пъти предварително и си прежалваш пръстите. Ако го правя втори път, със сигурност ще си сложа гумираните (чисти) работни ръкавици, които държа в багажника за автомивки и тн. Бъркаш в дупката около лоста и дърпаш смело и силно. Голямата конзола ще изкочи. От там имаш лесен достъп до кабела.

- MHlebarov
- Гараж: 2.0 TDi 4x4 L&K 2018
ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ РЕТРОФИТИ
Ent: giveallweapons
Линк към тема в друг форум, където смъртен човек разкрива опита си да направи от ниво Sportline, до "ВСИЧКИ ЕКСТРИ"
Написано грамотно, както е редно за да се види как се прави.
https://www.briskoda.net/forums/topic/5 ... ec/page/4/
Ent: giveallweapons
Линк към тема в друг форум, където смъртен човек разкрива опита си да направи от ниво Sportline, до "ВСИЧКИ ЕКСТРИ"
Написано грамотно, както е редно за да се види как се прави.
https://www.briskoda.net/forums/topic/5 ... ec/page/4/
- bobrock
- Гараж: Superb Combi MK3 FL L&K 2.0 TSI/140 kW/DSG7
Използвам да попитам откъде взе тази лепенка карбон принт около скоростния лост?chill написа: 31.05.2024, 10:28:27Да и да - помни последния избор.lys написа: 31.05.2024, 08:56:59 - Джаджата позволява ли ръчното активирането на S/S, понякога все пак го ползва по светофарите. И помни ли последния избор или винаги при палене изключва S/S?
Аз се озорих. Видео не успях да намеря и не съм снимал, така че правя разказ с чужди снимки.lys написа: 31.05.2024, 08:56:59 - Лесно ли се сваля конзолата с бутоните? Ако си гледал някое видео как се сваля, ще ми е полезни ако споделиш![]()
След няколко минути опити със шпатулата да извадя малката конзола с копчетата, се отказах. Донякъде и защото бях чел, че кабела така или иначе е къс и ще трябва да се свали и конзолата с маншона за да имаш достъп отдолу. Пристъпих директно към маншона. Дърпаш смело в единия край за "кожата" нагоре и излиза. Изхлузваш го макс нагоре да не пречи.
![]()
Следва най важната част - псуваш три пъти предварително и си прежалваш пръстите. Ако го правя втори път, със сигурност ще си сложа гумираните (чисти) работни ръкавици, които държа в багажника за автомивки и тн. Бъркаш в дупката около лоста и дърпаш смело и силно. Голямата конзола ще изкочи. От там имаш лесен достъп до кабела.
![]()
Superb Combi MK3 FL L&K 2.0 TSI/140 kW/DSG7
- chill
- chill
Навъртях й 19 000км и се осветка за антифриз. Беше под минимума, налях й ~450ml и сега е малко под максимума. Ще наблюдавам и отделно ще помоля ЕТ да огледат около помпата и термостата при предстоящата смяна на масло. Но за да си калибрирам очаквания, може ли да споделите инфо при вас дали е искала доливане, на колко км и тн. Благодаря предварително.
- bbbkompot
- Гараж: Skoda Superb III Facelift Combi 4x4 L&K
Привет колега. Точно преди около месец го играх същия филм с дискотеката на клъстера. При мен на 38к км побра 500мл и е на долна граница. Не съм ходил до ЕТ по спешност, не виждам нещо да е текло. Но при следващото посещение(предполагам този или другия месец) за масло ще уведомя да прегледат и тази част от колата.
Без да плаша никой, но имам познат със сходен проблем, супърб преди фейса, но при него на около 300км пийвала по 100мл, и се оказа дебел проблема(нещо зад ЕГР се омазало, не съм механик и само това запомних, но си било болежка на тази генерация) та и пари брои, четирицифрени, че колата за съжаление не е била в гаранция вече.
Генерално е добре да следим и ако се съмняваме да сигнализираме докато има гаранция. Поздрави.
Без да плаша никой, но имам познат със сходен проблем, супърб преди фейса, но при него на около 300км пийвала по 100мл, и се оказа дебел проблема(нещо зад ЕГР се омазало, не съм механик и само това запомних, но си било болежка на тази генерация) та и пари брои, четирицифрени, че колата за съжаление не е била в гаранция вече.
Генерално е добре да следим и ако се съмняваме да сигнализираме докато има гаранция. Поздрави.
-
edinichensluchai
- Гараж: 2018 Skoda Superb 3 L&K 2.0 TDI 150 hp 7DSG
От миналата сряда. 130K км - студена кола, първо палене за денят минавам 4 км и виждам как стрелката на температурата на охладителната течност върви със скоростта на оборотомера - направо подмина 90
Докато мозъка ми асимилира информацията , стигна почти червената зона преди да отбия и да я изключа - звукова сигнализация и/или червена лампа няма . Отварям капака - вентилатора върти на макс.Понеже е 07:00 сутринта в Пелопонес, почвам да се въртя в кръг, викам неволята няколко пъти и решавам да тръгна към Атина с типичният български подход “ е*а съм и майката”. Минавам 400 км, стрелката седи на 90, карам със 110-120 км/ч. Види ли по-сериозен баир ( тия около Триполи и преди Атина ако някой е пътувал ги знае), тръгва да вдига температурата, връщам газта до към 90 км/ч и стрелката се връща. Климатик през цялото време.
После 10 дни всеки ден каране по 55 км градско в Атина с целият трафик, няма проблем. Вчера си тръгнах от Атина, пак карам със 120км/ч и връщам газта до към 80-90 км/ч по баирите, стрелката си седи на 90 градуса през цялото време и не помръдва и си ме прибра без проблем с доста добър разход.
Оригиналната водна помпа е - течност не е губила. Ясно е че ще се сменя.

После 10 дни всеки ден каране по 55 км градско в Атина с целият трафик, няма проблем. Вчера си тръгнах от Атина, пак карам със 120км/ч и връщам газта до към 80-90 км/ч по баирите, стрелката си седи на 90 градуса през цялото време и не помръдва и си ме прибра без проблем с доста добър разход.
Оригиналната водна помпа е - течност не е губила. Ясно е че ще се сменя.

- mariyan
- Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG
Водна помпа 100%. Същите симптоми съм ги имал на няколко Шкоди.
- pavel31
- Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4
CRLB моторите им е слабо звено водната помпа, на моят Пассат Б8 беше сменяна веднъж на 75 хиляди километра и още един път на ~ 127 000 км. ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
-
DasSkoda
Парното на топло на макс, и долей дестилирана вода. Ще се прибереш ако не тече като лейка.
Да, ще е жега и дискомфортно, но ще свърши работа да не стоиш по пътищата.
Да, ще е жега и дискомфортно, но ще свърши работа да не стоиш по пътищата.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Тя може и да не тече,а просто и е блокирал щита на турбината и не върти водата.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ