Простете ми за невежеството.
Впечатления и препоръки за Карок
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- spaldingrs
- Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017
Такааааа, днес няколко магазина и обострено внимание, разбрах какво се случва. На влизане в колата, коляното на десния ми крак минава много близо до ключа(гледам да прескачам прага, за да не го цапам). Най-вероятно го закачам в края и не го усещам. На излизане съм далече от него.
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
- naster
- Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21
@ИзтрЪпнал,
ABBC3_OFFTOPIC
И на мен не ми трябва, но както коментирахме с Ванкиша онези дни, нямам никаква диагностика, и реших, че за 100-Ина лева си заслужава. Още повече, че исках нещо за iOS.

-
nitro
- Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24
Ти нали си с ел.седалки? Те не се ли местят автоматично при излизане и влизане от автомобила за да се отвори достатъчно място?spaldingrs написа: 18.02.2024, 12:29:24 На влизане в колата, коляното на десния ми крак минава много близо до ключа
- spaldingrs
Да и много им се кефя, защото в паметта на седалките са и огледалата. И вече не се счупвам от ръчкане на дръжки и врътки като се въртим с жената.nitro написа: 18.02.2024, 12:55:45 Ти нали си с ел.седалки? Те не се ли местят автоматично при излизане и влизане от автомобила за да се отвори достатъчно място?
Но, не се местят при излизане и влизане. Но то си има достатъчно място. Аз съм 185 см висок. Просто още се напасвам с новото положение на влизане и излизане спрямо Фокуса

- spaldingrs
Здравейте колеги, да посъбудя малко забравена тема...
.
Просто искам да споделя след 4000 км, че съм очарован от Карока. Все още не мога да му се нарадвам. Радвам се и съм горд собственик на шкода след 3 форда. Нямам търпение да тръгна на 27-ми за екскурзията из близко-западна Европа. Изключително удобен автомобил за шофиране. Динамиката много ми допада въпреки, че не е някаква "тупалка".
Също така, вного се надявам, някой път да мога да присъствам на сбирка на форума. Радвам се, че съм един от Вас!!!
Просто искам да споделя след 4000 км, че съм очарован от Карока. Все още не мога да му се нарадвам. Радвам се и съм горд собственик на шкода след 3 форда. Нямам търпение да тръгна на 27-ми за екскурзията из близко-западна Европа. Изключително удобен автомобил за шофиране. Динамиката много ми допада въпреки, че не е някаква "тупалка".
Също така, вного се надявам, някой път да мога да присъствам на сбирка на форума. Радвам се, че съм един от Вас!!!

- MartinVT
- Гараж: Skoda Karoq 1.5 TSI DSG
Колеги, да споделя индиректно една (приятна, поне за мен) изненада. Карока е произведен края на миналата година, като се води модел 2024. По спецификацията от Еуротек колата има само фронт асист, разпознаване на умора и АСС, без други системи (включително само тези три има и в управлението).
Днес жена ми кара колата и е правила ляв завой. Държала е колата на спирачка, защото от отсрещната страна е идвала кола. Малко преди да премине насрещната кола, жена ми тръгва да навива волана на ляво (без да подава газ, колата продължава да е на спирачка) и колата автоматично и е изправила волана/дал и е контра, без да подава някакъв звуков сигнал. След като насрещната кола е преминала, всичко си е било ок и не е имало проблем да навие волана. Някои друг забелязал ли е подобно нещо при ляв завой? Това ми напомня за разновидност на turn assist система, която по описание я няма в колата.
Днес жена ми кара колата и е правила ляв завой. Държала е колата на спирачка, защото от отсрещната страна е идвала кола. Малко преди да премине насрещната кола, жена ми тръгва да навива волана на ляво (без да подава газ, колата продължава да е на спирачка) и колата автоматично и е изправила волана/дал и е контра, без да подава някакъв звуков сигнал. След като насрещната кола е преминала, всичко си е било ок и не е имало проблем да навие волана. Някои друг забелязал ли е подобно нещо при ляв завой? Това ми напомня за разновидност на turn assist система, която по описание я няма в колата.
- FaKeR
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;
А да се е разпищял front assist-a? Той може да “ковне” колата ако прецени, че има опасност.
-
shaks
- Гараж: Skoda Karoq, 1.5 Petrol, 7DSG
Моята има всички асисти, но колата не е показвала подобно поведение. Веднъж фронт асиста е спирал сам (малко по щедро) за кола която беше на доста разстояние от мен. Промяна в настройката на чувствителността оправи това.
-
nitro
- Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24
Значи не MY24. Заради подобни екстри подписах анекс за моя Карок защото нивата на оборудване за MY24 са различни. Това което описва обаче, най вероятно се дължи на front assist, както са ти казали и колегите.MartinVT написа: 21.04.2024, 22:28:27 По спецификацията от Еуротек колата има само фронт асист, разпознаване на умора и АСС, без други системи (включително само тези три има и в управлението).
-
tahumbata
- Гараж: Karoq Style 2019 1.5 TSI DSG 4x4 лава син металик
Моят е MY2019 и има всичко за тогава без разпознаване на пътни знаци и lane assist, които умишлено не исках и никога не ми е връщал волана. Би било стряскащо за мен да ми се бърка с волана чак. Странно ми е това, че е станало, фронт асист не би трябвало да се бърка в навиването на волана, освен ако не е нещо ново това.
Виж изключително опасно е някой да реши да забави, за да те пусне докато завиваш и точно тогава да реши да се включи старт-стоп системата, така че съветвам горещо да се изключва веднага след стартиране на автомобила!
Виж изключително опасно е някой да реши да забави, за да те пусне докато завиваш и точно тогава да реши да се включи старт-стоп системата, така че съветвам горещо да се изключва веднага след стартиране на автомобила!
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
нещо е сънувалаMartinVT написа: 21.04.2024, 22:28:27 Колеги, да споделя индиректно една (приятна, поне за мен) изненада. Карока е произведен края на миналата година, като се води модел 2024. По спецификацията от Еуротек колата има само фронт асист, разпознаване на умора и АСС, без други системи (включително само тези три има и в управлението).
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
Натиснала си е спирачките и се е заковала на място , волана не се пипа от тази система. На мен ми се случи след една година каране , доста ме учуди. Аз карам направо, наближавам шахта без капак , леко навивам ляв волан да я обкрачат гумите. От ляво има колона паркирани автомобили, както и достатъчно място да се разминеш с насрещно движещите се . Срещу мен влиза автомобил насочен леко към мен , аз леко кривнах наляво заради шахтата, място достатъчно, но системите решиха , че ще стане фал и ме забиха на едно място, всичко светна червено, пищи аз гледам тъпо. Този до мен спря и вика , колега има достатъчно място извинявай, ако те стреснах, засмях се и викам и аз така мисля , ама колата реши, че няма място и спря. Засмя се и той и вика "и по-зле ще става" и си продължихме...
- MartinVT
Не, не е имало никакъв звуков сигнал, но и жена ми кара без auto hold и реално е държала колата на спирачки. На мен странното ми е, това че волана се е коригирал. Ясно ми е, че фронт асиста през камерата е видял, преценил и т.н., но корекцията във волана е нещо, което изобщо не знаех че има, тъй като нямам активиран lane assist.FaKeR написа: 21.04.2024, 22:42:59 А да се е разпищял front assist-a? Той може да “ковне” колата ако прецени, че има опасност.
-
shaks
- Гараж: Skoda Karoq, 1.5 Petrol, 7DSG
Днес прочетох в нета, Шкода фронт асиста има опция "Swerve" за избягване на препядствия. Това е като четвърти ред на настройките за асиста. Когато погледнах моя Карок, той нямаше такава опция.
Погледни си асист менюто - фронт асист и виж какво опции има там. Ако колата ти е внос от някъде извън бг, предполагам не е невъзможно да имаш такава опция.
Погледни си асист менюто - фронт асист и виж какво опции има там. Ако колата ти е внос от някъде извън бг, предполагам не е невъзможно да имаш такава опция.
- MartinVT
От Еуротек БГ е колата. Менюто с асистенти и в частност за фронт асист е изключително бедно и няма никакви подобни опции. Все пак предполагам, че подобна опция е активна, но не е визуализирана на екрана. За асистиращите системи било с 2 настройки, една за активиране и 1 за визуализиране в менюто.shaks написа: 22.04.2024, 22:56:48 Ако колата ти е внос от някъде извън бг, предполагам не е невъзможно да имаш такава опция.
В интернет четох за лейн асистна, където описват, че с АСС използват една и съща камера и може да се активира чрез софтуера за диагностика и няколко промени. Едната промяна е за активация на системата, другата за визуализация в менюто с асистенти. Не съм го пробвал и спекулирам, че е чак толкова лесно, но в бришкода има хора с успешна активация.
Предполагам, че всички които сме с АСС имаме всички налични асистиращи системи (без сайд асистентите) и поради някаква причина са изключени (и/или не се визуализират в менюто).
Благодаря на всички колеги за мненията, в скоро време ще пробвам пак в Шкода да закачим колата и да пробваме да отключим асистиращите системи.