Супърб 3 Комби - Синята мечта
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
ИзтрЪпнал
- Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23
Не ги кодират телефоните от Виваком и А1. Работят и с други сим карти, включително е-сим. Това за телефон от 2022г, за по-нови може и да има промяна.
-
Sec8200
- Гараж: под наем
Ето относно заключването.
https://forum.androidbg.com/showthread.php?tid=102505
Хората са писали. Има и снимки.
https://www.kaldata.com/forums/topic/31 ... %B8%D1%8F/
При желание има и още източници.
https://forum.androidbg.com/showthread.php?tid=102505
Хората са писали. Има и снимки.
https://www.kaldata.com/forums/topic/31 ... %B8%D1%8F/
При желание има и още източници.
- FaKeR
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;
И Виваком не кодират, поне не айфони.ИзтрЪпнал написа: 19.04.2024, 18:37:43 Не ги кодират телефоните от Виваком и А1. Работят и с други сим карти, включително е-сим. Това за телефон от 2022г, за по-нови може и да има промяна.
- lys
- Гараж: Subaru Forester SG 2.5 XT 230hp Stage 2
Superb III L&K Combi 2.0 TSI 280HP Y24
И аз започнах да се замислям, но не харесвам големи телефони. Аз и затова много си харесах S23 ама след всичките разходи по колата не ми се харчи толкова за телефон. A55 ми идва прекалено голям. То това изобщо събира ли се в "жабката" за телефон на супърба?
Единствената константа в живота е промяната.
- Tuscany
- Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp
Аз съм с Note 10+ с калъф. Влиза, ама трябва да го понатиснеш малко. Имай в предвид, че там, поне моя телефон, загрява и прегравя. Включително, ако решиш да го ползваш с кабел и все пак го пъхнеш в нишата, нито телефона, нито колата изключва безжичното. Т.е. вероятно там ще прегрява и ще се зарежда само известно време.
И понеже сте на тая тема - има ли как да спра AA да се пали автоматично всеки път. Ако го спра от колата, при последващо пускане, запаметя и след това го пуска пак. Подобно, от телефона или има да го пуска винаги, или според колата (което е в момента) или ако е ползвано предния път. Т.е. няма как да го пускам само когато аз си поискам. Става въпрос за безжичното.
И понеже сте на тая тема - има ли как да спра AA да се пали автоматично всеки път. Ако го спра от колата, при последващо пускане, запаметя и след това го пуска пак. Подобно, от телефона или има да го пуска винаги, или според колата (което е в момента) или ако е ползвано предния път. Т.е. няма как да го пускам само когато аз си поискам. Става въпрос за безжичното.
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Можеш да намалиш или засилиш силата на високоговорител, когато ти се обадят с бутона/ врътката за звука.Цецо75 написа: 19.04.2024, 14:11:15 Незнам дали сте забелязали, но много често звукът от телефона се чува адски силно извън колата, голям майтап е някой се заврял и говори и го слуша цялата улица.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Хехе, естествено, че можеш. Въпроса е, че или хората да глухи, или по някаква причина вътре се чува по-слабо, от колкото отвън. ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Бееееее.....
- lys
Вече на 200 км. - не че са много, но почнахме да си свикваме
- Това с телефона се оказа много тъп бъг - ако съм си оставил телефона на вибрация (да не го бъркаме с Do Not Disturb) и съм на кабел, колата или АА-то решават да отхвърлят повикванията. Ако телефонът ми е на звук, всичко си бачка, както се очаква. Така или иначе, тази А54-ка, която поръчах, не я изпратиха в обещания срок и реших да не се занимавам с нея. Сега като вече знам къде му е болежката на моя с "античната" версия на Андроид, ще си го ползвам още малко и евентуално ще се понапъна да взема А55 малко по-нататък, както други колеги предложиха.
Колата все повече и повече ми харесва. Разучих почти всички екстри и конфигурации, и вече са кажи-речи по мой вкус. А именно:
- Нагласих си дясното огледало да пада, когато врътна бутона за огледалата на R и включа на R предавка. През повечето време бутона за огледалата ми е на 0 - и когато паркирам до бордюр, който не виждам добре си връткам бутона за огледалото на R - не знам дали така "трябва" да се ползва, но на мене така ми пасна.
- Колкото и тъпо да звучи - научих как да си нулирам километража
- Направих си конфигурации за виртуалния кокпит, където в една от тях вляво имам информация за ACC + Lane Assist а вдясно текущата песен.
- Научих се как да боравя с лостчето за ACC - понякога го бъркам с дългите и хората се чудят, защо им премигвам.
- Изключих си автоматичното прибиране на огледалата и си ги прибирам, само ако паркирам някъде, където има възможност да ми ги закачат. Не съм още сигурен, дали така ще остане настройката, защото може някой път да забравя да ги прибера ако имам нужда. Има ли смисъл изобщо според вас, това да се прави ръчно или винаги да си е на автоматично?
- Свикнах в кои ситуации да спирам и пускам Auto Hold-a
- Старт Стопа много дразнещо е винаги пуснат при старт на автомобила (знам, че е дискутирано), но не съм сигурен - какви са негативите върху мотора ако се кара с пуснат СС в града? Има доста дълги светофари, където би следвало това наистина да пести гориво? На такива места аз си го пускам ръчно.
Иначе вчера малко я напарфюмирах - (Между другото, много приятен аромат, но изобщо не трае.)

За срещата им със Скуби Ду. Имах опасения, че с две големи коли трудно ще се оправя в този гараж (доста е тясно) но нещата заспаха. Дори имам място изцяло да отварям вратите и на двете.

Сложих нова подова настилка в избата - ваната е прилична, но е по-зле от това, което очаквах. Имам абсолютно същата в Субаруто и е от по-качествена и дебела гума. Съмнявам се да не са ми пробутали фалшива. Ще ходя тия дни до един магазин да я видя на живо, за да се уверя, че е това, което трябва да бъде. Поне е само 60лв. Иначе онзи ден се прибрахме от вилата и просто нахвърлях всичко в багажника и имаше място за още толкова, без подреждане - ГОЛЯМ кеф!

Дойде време и за най-сакралната част - форумните табели! Благодаря на @JORDITO, че ми ги изпрати. Сега наистина бих се радвал, да ми остане време да се запозная с колеги и на живо. Просто напоследък 7 дни в седмицата или работя, или съм в университета, или съм с половинката и детето. Надявам се, че ще е скоро, че и аз имам нужда от бира с компания вече!

В разработването не се влагам много - карам кротко и това е. Ако се наложи да изпреварвам - изпреварвам. Без "ластици" и без кой знае какво треперене случайно да не вземе да мине 3000 оборота.
Знам, че вече написах доста, но няма как да не спомена и това:
Чух се с колега от форума, който има OBD11 и ми разказа за какво иде реч. Днес си свалих приложението им на телефона и видях, че имат тъй наречения App за С3, който за 100 кредита (което е около 18 евро мисля) отключва Adaptive Lane Guidance или това, което държи колата в средата на пътното платно. В момента за 180 лв. без доставка, предлагат пакет - Тестер Auto NextGen OBDeleven + 100 КРЕДИТИ. Видях, че имат и App за изключване на Start Stop, но пише, че работи само за С3 преди 2019. И се изкушавам дали да не си поръчам. Видях, че предлагат и разни интересни други благинки за по 10 кредита. Някой с опит, може ли да ми каже ползвал ли ги е тези предплатени "апове" и би ли било полезно да имаш такъв инструмент за диагностика? Аз например, в Субаруто си имам една такава китайска джаджа в жабката за OBD2 с BT и ми е вършила работа да чета грешки, за да знам дали не е нещо критично, или мога да си карам. @GOMOR, това може да ти е интересно.
- Това с телефона се оказа много тъп бъг - ако съм си оставил телефона на вибрация (да не го бъркаме с Do Not Disturb) и съм на кабел, колата или АА-то решават да отхвърлят повикванията. Ако телефонът ми е на звук, всичко си бачка, както се очаква. Така или иначе, тази А54-ка, която поръчах, не я изпратиха в обещания срок и реших да не се занимавам с нея. Сега като вече знам къде му е болежката на моя с "античната" версия на Андроид, ще си го ползвам още малко и евентуално ще се понапъна да взема А55 малко по-нататък, както други колеги предложиха.
Колата все повече и повече ми харесва. Разучих почти всички екстри и конфигурации, и вече са кажи-речи по мой вкус. А именно:
- Нагласих си дясното огледало да пада, когато врътна бутона за огледалата на R и включа на R предавка. През повечето време бутона за огледалата ми е на 0 - и когато паркирам до бордюр, който не виждам добре си връткам бутона за огледалото на R - не знам дали така "трябва" да се ползва, но на мене така ми пасна.
- Колкото и тъпо да звучи - научих как да си нулирам километража
- Направих си конфигурации за виртуалния кокпит, където в една от тях вляво имам информация за ACC + Lane Assist а вдясно текущата песен.
- Научих се как да боравя с лостчето за ACC - понякога го бъркам с дългите и хората се чудят, защо им премигвам.
- Изключих си автоматичното прибиране на огледалата и си ги прибирам, само ако паркирам някъде, където има възможност да ми ги закачат. Не съм още сигурен, дали така ще остане настройката, защото може някой път да забравя да ги прибера ако имам нужда. Има ли смисъл изобщо според вас, това да се прави ръчно или винаги да си е на автоматично?
- Свикнах в кои ситуации да спирам и пускам Auto Hold-a
- Старт Стопа много дразнещо е винаги пуснат при старт на автомобила (знам, че е дискутирано), но не съм сигурен - какви са негативите върху мотора ако се кара с пуснат СС в града? Има доста дълги светофари, където би следвало това наистина да пести гориво? На такива места аз си го пускам ръчно.
Иначе вчера малко я напарфюмирах - (Между другото, много приятен аромат, но изобщо не трае.)

За срещата им със Скуби Ду. Имах опасения, че с две големи коли трудно ще се оправя в този гараж (доста е тясно) но нещата заспаха. Дори имам място изцяло да отварям вратите и на двете.

Сложих нова подова настилка в избата - ваната е прилична, но е по-зле от това, което очаквах. Имам абсолютно същата в Субаруто и е от по-качествена и дебела гума. Съмнявам се да не са ми пробутали фалшива. Ще ходя тия дни до един магазин да я видя на живо, за да се уверя, че е това, което трябва да бъде. Поне е само 60лв. Иначе онзи ден се прибрахме от вилата и просто нахвърлях всичко в багажника и имаше място за още толкова, без подреждане - ГОЛЯМ кеф!

Дойде време и за най-сакралната част - форумните табели! Благодаря на @JORDITO, че ми ги изпрати. Сега наистина бих се радвал, да ми остане време да се запозная с колеги и на живо. Просто напоследък 7 дни в седмицата или работя, или съм в университета, или съм с половинката и детето. Надявам се, че ще е скоро, че и аз имам нужда от бира с компания вече!

В разработването не се влагам много - карам кротко и това е. Ако се наложи да изпреварвам - изпреварвам. Без "ластици" и без кой знае какво треперене случайно да не вземе да мине 3000 оборота.
Знам, че вече написах доста, но няма как да не спомена и това:
Чух се с колега от форума, който има OBD11 и ми разказа за какво иде реч. Днес си свалих приложението им на телефона и видях, че имат тъй наречения App за С3, който за 100 кредита (което е около 18 евро мисля) отключва Adaptive Lane Guidance или това, което държи колата в средата на пътното платно. В момента за 180 лв. без доставка, предлагат пакет - Тестер Auto NextGen OBDeleven + 100 КРЕДИТИ. Видях, че имат и App за изключване на Start Stop, но пише, че работи само за С3 преди 2019. И се изкушавам дали да не си поръчам. Видях, че предлагат и разни интересни други благинки за по 10 кредита. Някой с опит, може ли да ми каже ползвал ли ги е тези предплатени "апове" и би ли било полезно да имаш такъв инструмент за диагностика? Аз например, в Субаруто си имам една такава китайска джаджа в жабката за OBD2 с BT и ми е вършила работа да чета грешки, за да знам дали не е нещо критично, или мога да си карам. @GOMOR, това може да ти е интересно.
- blindbard
- Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
- Обратна връзка:
Ако колата зимува на открито или престоява продължителни периоди от време на минусови температури, има смисъл от изключване на автоматично и преминаване към ръчно прибиране.lys написа: 21.04.2024, 00:52:24 Изключих си автоматичното прибиране на огледалата и си ги прибирам, само ако паркирам някъде, където има възможност да ми ги закачат. Не съм още сигурен, дали така ще остане настройката, защото може някой път да забравя да ги прибера ако имам нужда. Има ли смисъл изобщо според вас, това да се прави ръчно или винаги да си е на автоматично?
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Зимата го правя това, при евентуален снеговалеж и последвало замръзване, да не се строшат механизмите на огледалата (ако колата е на открито). За лятото го оставям да си се прибират/отварят автоматично.lys написа: 21.04.2024, 00:52:24 Изключих си автоматичното прибиране на огледалата и си ги прибирам, само ако паркирам някъде, където има възможност да ми ги закачат.
Кефи се на миризмата на фабично нов автомобил, тия парфюми ги остави за след година-двеlys написа: 21.04.2024, 00:52:24 малко я напарфюмирах - (Между другото, много приятен аромат, но изобщо не трае.)
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Това е мега глупава "екстра"
А за огледалата, моята е на 6 години и ги изключвам само зимата при сняг, както и автоматичните чистачки. Иначе са си на автомат.
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
пластмаси и еко кожа...
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @Taratajki -
До @skodko -![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Много си близо до предния, щом не виждаш насрещното. Това е агресия.Taratajki написа: 21.04.2024, 15:18:32 Не можеш да надзърнеш да изпреварваш, щото само те бута към средата
До @skodko -
Факт но въпреки това е неповторимо
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- lys
За 30-40 лв. токени бих я добавил. Пробвах я на един колега на Кодиака магистрално и ме изкефи. Винаги може да се изключи, така или иначе.
За огледалата ясно иначе. Ще си ги пусна пак на автомат.
Има нещо такова, но пък ме кефи от време на време да пръсна с нещо свежо
-
cutedonkey
- Гараж: Skoda Superb 3 Combi L&K, 2016г., 2.0TDI 150к.с. 6DSG
Аз съм много доволен от "легена" на Rezawplast. Гумата е мека и дебела и заспива в багажника. Горната страна също предлага доста добро сцепление.lys написа: 21.04.2024, 00:52:24 Сложих нова подова настилка в избата - ваната е прилична, но е по-зле от това, което очаквах.
И да бутне, не е чак толкова голямо усилието. Аз свикнах още на първото пътуване.Taratajki написа: 21.04.2024, 15:18:32 Не можеш да надзърнеш да изпреварваш, щото само те бута към средата