Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Вчера получих колата си, разглеждах видео наръчниците от официалния сайт и случайно видях, че има опция за дистанционно загряване на колата (за Superb и още няколко модела) директно от приложението, но в моето липсва.
Дали функцията просто не е налична автомобили произведени за България или зависи от нивото на оборудване? Моята е Edition. Има ли някого, при когото работи? Би било доста удобно в студените дни.
Това е така наречената "печка", добавя се като допълнителна екстра , ако не е поръчана я няма, не зависи от държавата , за която е предвиден автомобила. Общоприето , е че повечето немски, австрийски и околията автомобили го поръчват. Респективно италианските и т.н. го нямат защото не им е нужно. Дизелите също по-често я имат, бензиновите по-рядко. По рама може да се провери дали я има заложена при поръчката
Няма… има само “REST” бутон на това място. Когато я поръчвах беше промоционален период, определено ниво на оборудване и пакет допълнителни екстри към него, без възможност за добавяне. Ще го преживея . Благодаря за отговорите и помощта
Позволява обдухване около 20-30 мин след гасене на двигателя. Използва някакъв натрупан буфер и духа топло без да се налага да работи на празен ход. За мен е полезно и след работа на климатика да не замирисва филтъра.
Не точно буфер, но да, идеята е да топли в купето без да работи мотора.
А става, мисля бях чел, чрез водната помпа, която продължава да върти охлаждащите кръгове, така че радиаторчето в купето да отдаде цялата акумулирана в системата енергия/топлина.
mladenoff написа: 09.04.2024, 23:12:34
Благодаря за отговорите. Стана ми интересно как ще върти водната помпа, при изгасен двигател. Те не са ли на един ремък?
имаш освен основната помпа която я върти ремъка още две малки електрически .
Здравейте , само тази тема се доближава до моя проблем , моля за вашето мнение : viewtopic.php?t=6494 , тук съм описал проблема си .
Благодаря предварително .