Еуратек

Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
silent

Škoda Фен²

Еуратек

Мнение от silent »

Другия път като идеш на лекар и чакаш ивън часа му кажи как да пеглежд че твое височество да не чака или направо му шибни два тупаника другия път да не се мота и да си спазва часовете. С този манталитет съм убеден и че се ръчкаш най отпред на парккинга до входа на кауфланд, да се не умориш или поне да не си сред аутсайдерите в дъното на паркинга.
style34

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4

Еуратек

Мнение от style34 »

Да, не ходя на лекари, при които часовете не се спазват.
Последния път ходих при доцент и влязох на минутата.
Обаче ти пак не си разбрал. Не говоря часът да не се спази, а ДЕНЯТ.
Иначе на паркинг спирам най-далеч, за да не ми удрят колата с вратите си.
silent

Škoda Фен²

Еуратек

Мнение от silent »

Аз на мрънкача давам дълги срокове за презастраховка-доставка може да се забави може да се усложнят нещата хора може да се разболеят а това мрънкача не го интересува . Обаче ако всичко е наред, но пък се появи читав човек го пускам с предимство . Така и читавия и мрънкача са доволни нищо че последния реално е преебан.
Сервиза няма интерес умишлено да бави ремонти.
Манев

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M

Еуратек

Мнение от Манев »

silent написа: 03.04.2024, 19:46:45 Сервиза няма интерес умишлено да бави ремонти.
Никой не твърди, че някой умишлено бави или гледа да прецака някого.
Просто като кажеш ще стане тогава и тогава, пък нещо вземе че се обърка, обади се на клиента и го информирай за забавянето.
Zhelyazkov89

Škoda Фен²

Гараж: Citigo 1.0 MPI
EX Octavia 3 FL 1.8 TSI Vision
EX Fabia 3 FL Edition 1.0 MPI
EX Superb 2 FL, 2.0 TDI CR, 4x4
EX Superb 3 FL Edition, 2.0 TDI 7DSG, 4x4
EX Haval H6 3rd gen 2.0 204, 4x4
Octavia 4 FL 1.5 mHEV Edition 130

Еуратек

Мнение от Zhelyazkov89 »

На 25.03, след запотяване на стопа на Супърба, го оставих в Еуратек Варна за проверка, без да имам запазен час. След час хората ми се обадиха и ме информираха, че имат препоръка от Чехия да свалят стопа и да проверят уплътненията. От сервиза казаха, че ако проблемът не е там, ще изискат смяна на стопа по гаранция. Оказа се някакъв дефект и поръчаха стопа с 2 седмици доставка (колата има още 11 месеца гаранция). Казаха, че ако колата е при тях и стопът пристигне по-рано, ще се опитат да я вмъкнат между останалите автомобили. Взех си колата, тъй като ми трябваше, но когато запалих, светна грешка, че светлините на стопа не светят. Върнаха я обратно, за да проверят. Звъннаха ми да ми кажат, че тоците са дали на късо, ако искам мога да я взема или мога да оставя, аз да си преценя. Взех я, че трябваше да я снимат за каско. Бяха изчистили грешката, която не излезе втори път и стопът си работеше. На 02.04 ми казаха, че на 04.04 стопът ще е в Еуратек и побързах да им я оставя. Оставих я на 03.04 в 14.00 часа. Стопът е дошъл или преди края на работния ден на 03.04 или преди началото на работния ден на 04.04. Обадиха ми се в 08.30 днес, че колата е готова.

В общи линии, никой няма интерес да бави нищо, винаги се застраховат, като не дават обещания и не поемат отговорност, но си вършат работата съвестно. В края на дена всички са доволни :)
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;

Еуратек

Мнение от FaKeR »

Най-малкото, че в общият случай нямат място да държат толкова коли. Отделно, че бързат и да си вземат парите от Шкода, а и не им се занимава с ядосани клиенти.
Всичко друго е въпрос на обстоятелства.
style34

Škoda Фен²

Еуратек

Мнение от style34 »

НИКОЙ не твърди, че някой нарочно му държи колата.
Въпросът е, СЛЕД КАТО са наясно, че няма да могат да си спазят срока, да звъннат един телефон.
Отнема 30 секунди. Явно аз съм сбъркан, че държа на тези неща в моята работа.
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Еуратек

Мнение от FaKeR »

style34 написа: 04.04.2024, 11:36:57 НИКОЙ не твърди, че някой нарочно му държи колата.
Въпросът е, СЛЕД КАТО са наясно, че няма да могат да си спазят срока, да звъннат един телефон.
Отнема 30 секунди. Явно аз съм сбъркан, че държа на тези неща в моята работа.
Това е друга тема, в случаят говорим дали и защо се забавят ремонти, а не дали си уведомен за това.
Относно уведомяването и аз съм за, че клиента винаги трябва да бъде в течение, тъй като автомобила в общият случай е вещ, която се употребява ежедневно (и покрай която вещ се сформира голяма част от ежедневието).
atom

Škoda Фен

Еуратек

Мнение от atom »

Въпроса е принципен и се корени в това, че клиента е човека който потребява, съответно плаща и от това плащане в края на месеца става така, че в дадената фирма си получават заплатите.
Ако клиентите са доволни, значи продукта/обслужването е добро и фирмата ще я бъде.

Какво значи "мрънкач"? Казал ли си кога ще стане и колко ще струва, казал си. Точка.
В B2B, като закъснеш или не изпълниш изцяло доставка взимаш едни неустойки и ако не ти дойде акъла в даден момент спираш да си доставчик.
style34

Škoda Фен²

Еуратек

Мнение от style34 »

Сега и с поръчката на Кодияка. Доволен съм от дилъра до тук, но ако не пиша аз, информация ще получа никога.
Това не е стока за 1000 лева. Това е бизнес, в който отношението може да ти доведе приходи за милиони. Защото доволният клиент води много повече клиенти от маркетинговите клишета.
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Еуратек

Мнение от nmnikolov »

Поне за гаранционни ремонти да даваха на клиента (физическо лице) безплатно заместващ автомобил няма да има оплаквания, но те не го правят... Когато имаш 1 автомобил в семейството и когато ремонта се прави в рамките на деня при стиковане между двамата майстора, а те да ти държат колата няколко дена и дори да отива на цяла седмица с престой при тях weekend-а не е ок. Доколкото ми е известно за Дружба диагностика е много натоварен и затова често стават забавяния от него. Ами в такъв случай да наемат и друг...

Иначе и друг пресен случай - карам я преди 2 месеца за няколко дребни проблема. Единият беше доста гаден стържещ звук от заден десен прозорец. Оказа се, че някаква лайсна вътре във вратата се е обърнала и поръчаха нова. Уж щяха да се обадят като пристигне. След 1 месец карам колата за годишната инспекция на купе и попадам на същия приемчик. Подсетих го за тази част, за която 1 месец не се е обадил и се оказа, че вече била пристигнала и заедно с инспекцията я смениха. Тези дни забелязах, че и другия заден прозорец стърже по същия начин [smilie=sarcastic.gif]
Изображение
style34

Škoda Фен²

Еуратек

Мнение от style34 »

Сигурно имат малко персонал. Продават много. Ами като искаш да продаваш много, трябва да си готов и да обслужваш много. Нарича се планиране.
За съжаление се сещат само когато има спад в продажбите.
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Еуратек

Мнение от Sec8200 »

style34, то е патова ситуация. "Шефовете" лапат, но не са те пред клиента.
Пред клиента е нормален човек, не можеш му се сърдиш и така порочния кръг се затваря.
Пък и как така ще имаш претенции в БГ, като си купил "една Шкода"...
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Еуратек

Мнение от FaKeR »

"Една шкода" вече не е синоним на евтина кола, особено за нова такава [smilie=hunter.gif] [smilie=sarcastic.gif]
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Еуратек

Мнение от nmnikolov »

gbuyukliev написа: 04.04.2024, 13:46:10 Не знам дали сте сменяли гуми в Еуратек, но отнема средно към 4 часа, със записан час от месец по-рано. Мисля, че имат твърде малко персонал и работят на издихания просто.
Да, аз го правих това вчера. Държа гумите си на хотел при тях, като зимните и летните са си на отделни джанти и при мен е само монтаж, демонтаж и баланс, без прехвърляне на гуми. Имах записан час за 10:30, но я оставих сутринта преди работа. Към 12 ми звъннаха, че е готова. Иначе адски много ме дразнят колко са мърляви при смяна на гуми. Винаги пред да закарам колата ходя на автомивка да са измити горе долу джантите. Когато сменят гуми винаги си взимам колата с мръсни и прашни джанти и с лепило по джантите от бележките, които са лепили. И по това лепило всеки път се лепят боклуци и трябва да го търкам, защото не безконтактната автомивка не пада...

За мен ако услуги, които отнемат малко време (смяна на гуми, ТО и т.н.) станат в рамките на деня е съвсем ок, без значение дали ще си взема колата на обяд или в края на работния ден. Затова винаги им оставям колата с нагласата, че целия ден ще съм без кола.
FaKeR написа: 04.04.2024, 15:16:45 "Една шкода" вече не е синоним на евтина кола, особено за нова такава
Вече цената им на час от 70лв. без ДДС скочи на 80лв. без ДДС.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Шкода Сервизи, Форумни майстори, Партньори”