Поръчка на Октавия Комби 2.0 TSI 4х4 стайл +

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Didarata

Шкода Новак

Мнение от Didarata »

Здравейте група, първа Шкода ще ми е. Гледам, чета, но реших и да отворя една тема ако не възразявате. Ще ми се да ви задам няколко въпроса.

1. Какво мислите за 2.0 TSI 190 коня двигателя с 4х4 и автоматична кутия. Качествен ли е, имали нещо за което трябва да се притеснявам. Какъв е разхода на магистрала 140, извънградско 90?

2. Какво мислите за слагането на газ на този двигател? Някой имали опит с този двигател на газ? Разхода как се променя? Колко петрол гори на 100км допълнително? Намалява ли мощността осезаемо? Направих една сравнително група сметка при среден разход на бензин 7.2(по-каталог) срещу газ 8 и 0.5л бензин. Резултата беше, че тези 3500лв за бутилката ще се избият след 43к. км. Което е доста, но предполагам, че за 2 години ще ги направя. Въпроса е дали има някакви подводни камани и негативи при слагането на газта освен допълнителната цена?

3. Как е шума в купето при движение на магистрала от 140-50км/ч?

4. В момента карма Рено Меган 2010. Ще имали осезаема разлика във визията и комфорта?

5. Оборудването, което смятам да взема е стайл плюс. В момента в ценовата листа това е най-високото(от сайта). Имали нещо допълнително, което препоръчвате да се добави?

Първа нова кола ще ми е. Ще се радвам ако дадете мнение и съвети дори да не са по-зададените от мен въпроси.
Благодаря предварително.
Аватар
toraborat

Škoda Фен

Гараж: 2023 Skoda Superb 3 FL L&K TSI 190ps

Мнение от toraborat »

На Супърб на предно със 140-160 си е около 7.5-8 разходът, с 90 гледам около 6 се върти, по БГ релефа към 7 ми дава като цяло. Днес София-Мелник 6.8. Иначе за 5К км няма проблеми моторчето, върви си, не губи флуиди, не е най-емоционалния двигател, но движи чудесно и поддържа наказуеми скорости с лекота. наздраве
shpeki

Škoda Ludicrous

Мнение от shpeki »

140-160 средна ли е тази скорост? Или си вдигнал два пъти? [smilie=sarcastic.gif]
За така средна трябва да караш с 180-200. За какво пишете подобни глупости?
Didarata

Шкода Новак

Мнение от Didarata »

Не мисля, че съм писал някъде средна. Не знам как го решихте това нещо.
Може да се замислите сам за последното си изречение.
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;

Мнение от FaKeR »

Той така си пише, не му се втелясвай ;)
alexinchains

Škoda Фен

Гараж: Йоника

Мнение от alexinchains »

Аз поръчах една от наличните такива, нищо не може да се добавя, ако искаш да добавиш нещо трябва фейслифта да чакаш, но там цената ще е по-висока най вероятно.

Карал съм бая коли с газ, но те харчеха 12-16 на 100, а газовите бяха по 1500 лв. При модерните двигатели, които са хем икономични, хем по сложни и съответно по капризни, и при цена почти 4000 лв за газова не ми се вижда оптимално газ, но всеки си решава сам.
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23

Мнение от ИзтрЪпнал »

Най-добре отиди и покарай сходна конфигурация. При шкода има някои екстри като дцц, прогресивно управление и акустични предни стъкла, които биха повлияли положително на спортното усещане или комфорта. Разпитай търговеца кои от тези екстри са налични в тестовия автомобил.
Като препоръка е да има опцията избор на режим на движение, защото така ще имаш възможност да променяш време константата между натискането на газта и реалното ускорение.
Аватар
toraborat

Škoda Фен

Гараж: 2023 Skoda Superb 3 FL L&K TSI 190ps

Мнение от toraborat »

Напълно съм за DCC и стъклата. Окачването става доста твърдо в спортен режим, вчера цял ден карам из Родопите по завоите и е екстра, единствено си представям че при Ауди и Порше това превключване на режимите е по-автоматизирано, тук като наближа кофти път и трябва на ръка да го цъквам да не ми изпопадат пломбите
DMateev

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia 4, 2.0 TSI, 4x4;
Skoda Octavia 3, 1.4 TSI

Мнение от DMateev »

Привет, в момента точно този двигател търкалям 2.0 TSI 4x4.
Разход в града около 10, зависи колко е трафика. Разход извънградско(магистрално) при 140-150 е около 8-8.5, при междуградско с 90 пада до 6.5-7.0, без много изпреварвания, а с по-"спортно" каране пак стъпваш на около 8+ разход. Нямам идея как ще се представя на газ и дали си заслужава, ще ми е интересно и на мен ако някой има инфо :)
За екстрите според мен е въпрос на вкус и възможности. Успех с покупката!
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”